Bas de Leede was in zijn eentje verantwoordelijk voor de helft van de Nederlandse eindscore  (foto: KNCB – Gerhard van der Laarse).
Bas de Leede was in zijn eentje verantwoordelijk voor de helft van de Nederlandse eindscore (foto: KNCB – Gerhard van der Laarse).

Voorburg Cricket Club in de race voor landstitel

Sport 26 keer gelezen

Voorburg - Twee dagen na interlands moesten de VCC-internationals en hun collega’s alweer aantreden tegen het sterke HBS. Na een uitstekende start (André Malan 80) vielen er meerdere wickets, maar voornamelijk dankzij Logan van Beek (53 runs) bepaalde VCC de eindscore op 263 runs.

Lange tijd leek HBS naar een overwinning te ‘cruisen’ dankzij een formidabele innings van Tayo Walbrugh (132), die meer dan de helft van de HBS-runs voor zijn rekening nam. Toen Van Beek echter zijn wicket had genomen en de grieperige Bas de Leede (drie wickets) toch de bal ter hand nam, zakte HBS door zijn hoeven en claimde VCC in de slotminuten een onwaarschijnlijke overwinning.

Hierdoor is VCC nu al verzekerd van de eerste plaats in de winnaarspoule en daarmee van een halve finale op eigen veld op 3 of 4 september.

Uit de krant

Uit de krant