Een vliegende Viv Kingma (drie wickets) kon een Voorburgse nederlaag niet voorkomen (foto: Catch of the Day BV).
Een vliegende Viv Kingma (drie wickets) kon een Voorburgse nederlaag niet voorkomen (foto: Catch of the Day BV).

Voorburg CC lijdt nederlaag tegen HCC

Sport 18 keer gelezen

Voorburg - Voor de tweede maal dit seizoen heeft HCC regiogenoot VCC verslagen. HCC maakte 224 runs; een niet onoverkomelijk totaal. De meeste Voorburgers gaven echter battend niet thuis: VCC was voor slechts 155 runs all out. Bas de Leede (57) en Shariz Ahmad (35) waren positieve uitzonderingen. 

’s Ochtends leek er voor VCC nog geen vuiltje aan de lucht. Op diens zesde bal had Logan van Beek openingsbatsman Vecchi al uit en de HCC’ers kwamen niet makkelijk tot scoren. In de vijftiende over werd Tonny Staal echter simpel gemist op mid off. Bowler Malan was gefrustreerd en besloot de vier resterende ballen van zijn over steenkort te bowlen. Die kostten hem – en daarmee VCC – 19 runs. Ton Staal en Zac Worden profiteerden optimaal van de misser en batten zich naar 148. Dat gebeurde weliswaar vrij traag, maar met 9 wickets in handen kon HCC alle risico’s nemen. VCC nam nog wat wickets en wist de schade te beperken: 224 (voor zes wickets) was het totaal waarmee HCC zijn innings afsloot. Kingma nam drie wickets voor 30 runs, Logan van Beek 1-15.

VCC kende een prima start van de innings die echter al na drie en een halve over werd beëindigd toen Musa Ahmad uitging, in korte tijd gevolgd door nog eens drie Voorburgse batsmen. VCC vier wickets down en in de problemen. Bas de Leede en Shariz Ahmad zorgden voor wat herstel met een partnership van 72 voor het zesde wicket. Op een cruciaal moment riep Shariz (35) Bas echter voor een tweede run en werd run out gegeven. Boissevain, Van Beek, Stijn de Leede en Viv Kingma konden het tij niet meer keren. Bas de Leede sneuvelde als laatste voor een solide 57. VCC 155 all out. 

De titel lijkt nu niet meer zo vanzelfsprekend.

Uit de krant

Uit de krant