Stompwijk'92-trainer Erik van Manen is terug op vertrouwde grond (foto: PR St'92).
Stompwijk'92-trainer Erik van Manen is terug op vertrouwde grond (foto: PR St'92).
VOETBAL

Hoofdtrainer Erik van Manen komt thuis bij Stompwijk’92

Sport 20 keer gelezen

Stompwijk - Voor de vanaf dit seizoen zaterdag derdeklasser Stompwijk’92 begon vorige week dinsdag het voetbalseizoen met de eerste groepstraining onder leiding van de ‘oude bekende’ nieuwe trainer Erik van Manen. 

Zaterdag werd het eerste oefenduel bij en tegen Alphia met 6-1 verloren. Van Manen moest direct al improviseren. “Het plan was met 22 spelers te gaan, maar dat werden er 16. Nick Ammerlaan scoorde 0-1, maar daarna hebben we vooral energie gespaard en aan de conditie gewerkt. Alphia, met voor en na rust een ander team, was beter maar wij boden prima weerstand. Het duel was een goede conditionele prikkel, maar liever had ik meer spelers van ons aan het werk gezien.”

Van Manen is blij met zijn 40-koppige spelersgroep. “Patrick Kamperveen heeft 3 jaar goed werk geleverd. De spelers, waarvan de meesten uit de JO19 kwamen toen ik vertrok, zijn gegroeid. Het is mooi om verder te mogen bouwen.” 

Van Manen is bekend met de ‘zaterdag’. “Het wordt wennen, maar door mijn oude club VVSB (za.) ken ik er wel wat. Voor alle clubs in het groter geworden zaterdagvoetbal is er veel veranderd. O23-ploegen ontstaan en 2e elftallen zijn niet meer vanzelfsprekend selectie-elftallen. Ik verwacht de komende jaren een nieuwe dynamiek.”

Uit de krant

Uit de krant