Cedric Aké (Wilhelmus), met achter zich de bal in het net, heeft zijn 2e doelpunt van de zaterdagmiddag gemaakt (foto: AW).
Cedric Aké (Wilhelmus), met achter zich de bal in het net, heeft zijn 2e doelpunt van de zaterdagmiddag gemaakt (foto: AW).

De voetbalcompetitie voor alle clubs gaat eindelijk beginnen

Sport 369 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - RKAVV, de ploeg van trainer Maurizio Ceccucci, won zondag voor de derde keer op rij. Bij Rohda in Raalte werd het 0-2 door doelpunten van Tom Plezier (zijn 5e in 3 duels) en aanvoerder Robin Steffens.

‘Straatvoetballer’ Zakaria Amrani vierde zijn competitierentree; zijn zaalvoetbalmaatje bij eredivisionist Futsal Club Eindhoven Ayoub Boukhari nog niet. Hij won zondag met Oranje Futsal in Rotterdam de WK kwalificatiewedstrijd van Kosovo met 2-1. “De terugkeer van Zakaria was omdat Edwin Agyare op het laatste moment geblesseerd was”, zegt Ceccucci, die na afloop op Twitter zelfs de complimenten van zijn collega-trainer van Rohda kreeg. “Leuk dat hij dat zegt. We waren al met al op alle fronten beter.” 

Zondag om 14:00 uur is de streekderby RKAVV-Westlandia. De clubs staan met 10 punten uit 4 wedstrijden samen 2e in de 4e Divisie A. Ceccucci heeft geen idee wat RKAVV kan verwachten. “Westlandia is uit de 3e Divisie gedegradeerd. We spelen tegen een jonge en gretige ploeg met veel talent en gaan uiteraard ons uiterste best doen om te winnen.”

Wilhelmus

De ploeg van trainer Ramon van Steekelenburg verloor zaterdag ook de 3e van 3 bekerpoule-wedstrijden. In Leiden won DoCos met 5-2. Cedric Aké scoorde nog wel de 2-1 en 2-2. De veredelde oefenduels waren leerzaam. “Verliezen is zeker geen ramp. We werken met een vrij nieuwe selectie en hadden de bekerduels echt nodig om ons als team te ontwikkelen. We zijn er zeker nog niet, maar uiteindelijk hebben we in alle bekerduels kansen gecreëerd, maar ook doelpunten weggegeven. Elke wedstrijd zijn we wat beter geworden, maar als team zijn we nog niet goed genoeg op elkaar ingespeeld en maken we te veel individuele fouten.” 

Verheugend was de terugkeer van de aanvallers Boyd Roodnat (RKAVV O23) en Phiras Chehoudi (Die Haghe), die geblesseerd waren en voor het eerst dit seizoen (een uur) speelden. Van Steekelenburg heeft zin in de competitie! “Om er ‘echt’ te staan hebben we nog een paar weken nodig, maar eigenlijk hebben we die tijd niet. Het is wel fijn dat we voorin wat meer opties krijgen. Boyd en Phiras brengen wel wat extra’s in het team.” 

Wilhelmus-HVC’10 begint zaterdag om 14:30 uur.

SEV

Met 3 overwinningen uit 3 bekerduels SEV werd de ploeg van assistent-trainer Ben de Haan (trainer Kenneth Soechit verblijft deze week in het buitenland) poulewinnaar. Door doelpunten van Fares Daouadi (3), Valentijn Ebbers (2), Paul Janssen en Jasper Koning werd het zaterdag 7-1 tegen De Ster. “Met verzorgd voetbal over de flanken speelden we een goede 1e helft. Het was mooi om te zien dat door afspraken en trainingsoefeningen prima spel op de mat werd gelegd. Na rust moest ik spelers noodgedwongen wisselen en moesten we ons even herpakken, maar door goed keeperswerk en het vermogen om te blijven voetballen losten we dat ook op. Ik kan mij niet herinneren wanneer we eerder de 1e ronde bekervoetbal hebben overleefd. Onze ziekenboeg is op tijd leeg. We gaan deze week op volle sterkte richting de competitiestart trainen. Dit wordt het seizoen van het collectief. De spelersgroep is al een aantal jaren in tact. Ieder jaar sluiten een paar jeugdspelers aan. Zij kunnen proeven aan selectievoetbal bij SEV. We zullen geduld moeten hebben en echt met elkaar moeten vechten voor de punten.” 

SEV-IJVV De Zwervers begint zaterdag om 14:30 uur.

Forum Sport

Na 2 gelijkspelen plaatste de ploeg van trainer Bas Steffens zich zaterdag door een 2-1 thuiszege (doelpunten: Haitam el Marid & Marc du Chatenier) op tweedeklasser ESTO, dat eind vorig seizoen de nacompetitiefinale van derdeklasser Stompwijk’92 won, voor de 2e ronde van de KNVB-beker. 

Steffens kijkt uit naar de competitiestart, zaterdag: Wippolder-Forum Sport om 16:00 uur. “Alle clubs zijn aan elkaar gewaagd, dus elke wedstrijd moet je als team en individu gewoon leveren. We hebben een goede spelersgroep, die de komende tijd ook nog eens breder en groter wordt omdat een aantal jongens nog uit lange blessures komt en gaat aansluiten. Ik ben ervan overtuigd dat de ‘herintreder’ Jordy de Wit (RKAVV) en de nieuwe jongens Hayden Bergen (RKAVV) en Justin van Otterloo (Katwijk O23) iets toevoegen aan onze spelersgroep.”

Stompwijk’92

Door 2 doelpunten van Kite Beuvink, die 3 oktober 19 wordt, won de ploeg van trainer Erik van Manen de laatste en enige bekerpoulewedstrijd met 2-0 van het Soccer Boys van trainer Galik Amghar (oud-speler & -(jeugd)trainer van o.a. Wilhelmus). Keeper Jesper van Leeuwen stopte een strafschop.


Kite Beuvink (rechts; Stompwijk’92) scoorde zaterdag de 2 doelpunten voor zijn club (foto: AW).

Voor Van Manen was het een welkome overwinning. “En een goede teamprestatie! Deze konden we goed gebruiken zo net voor de competitiestart. Het wordt een mooie maar door die verscherpte promotie/degradatieregeling ook een zware competitie. Gekscherend werd al gezegd dat de nummers 2 tot en met 8 aan het eind van dit seizoen ‘promoveren naar de nieuwe 3e Klasse’. We hebben een jonge ploeg met wat ervaren jongens. Uit de jeugd is ook weer wat vervroegd doorgestroomd. De toekomst van Stompwijk’92 ziet er qua aantallen en kwaliteit goed uit.” 

Nick Ammerlaan, die zaterdag in het 2e terugkwam van een blessure, betreurt het gedwongen stoppen van zijn maatje Rico Westdorp. “Hij heeft hoog gevoetbald, is in korte tijd een echte Stompwijker geworden, maar zijn en ook mijn fysiotherapeut adviseerde hem te stoppen wegens een knie waarin kraakbeen over kraakbeen schuurt. Hij wil later nog wel met zijn nu nog jonge kinderen kunnen blijven sporten. Vorige week donderdagavond heeft hij het ons in de kleedkamer verteld. Het doet mij wel wat dat hij er niet meer bij is.

Van Nispen-Stompwijk’92 begint zaterdag in De Zilk om 15:00 uur.

Forum Sport Vrouwen

De ploeg van trainer René Jansen had zaterdag geen bekerverplichtingen. “We spelen zaterdag om 15:00 in Woerden tegen VEP. Dat wordt een seizoenopening van 2 kampioenen uit de 3e Klasse. Wij gaan ons uiterste best doen en gaan voor een positief resultaat. Iedereen zal een aantal stappen moeten maken om voldoende tegenstand te kunnen bieden tegen onze nieuwe tegenstanders in de 2e Klasse.”

RKAVV Vrouwen

Voor de ploeg van trainer Nikita van der Wijngaard begint de competitie pas op 1 oktober. “We halen (morgen = donderdag 22 september - red.) eerst nog onze laatste bekerpoulewedstrijd bij RKDEO 2 in en oefenen dinsdagavond nog tegen Ter Leede 2, waarna het echte werk begint. Wat ik zie op trainingen is goed. Dat moeten we nu nog naar wedstrijden vertalen om ons ritme te vinden. Op al onze speelsters moet je dit seizoen letten. Ze zijn allemaal goed!”

Kite Beuvink (rechts; Stompwijk’92) scoorde zaterdag de 2 doelpunten voor zijn club (foto: AW).

Uit de krant

Uit de krant