Het gepromoveerde damesteam van EHC (foto van vorig seizoen van Michel Finkelnberg).

EHC houdt de punten in Leidschendam

Sport 802 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Na een wekenlange voorbereiding startten zaterdag de zaalcompetitie voor de dames van EHC. Na de promotie van vorig jaar mochten de dames aantreden in de hoofdklasse tegen het gedegradeerde Breda.

EHC begon gespannen aan de wedstrijd. Door de vele gemiste kansen van Breda en zelf beter te gaan handballen kon EHC uitgelopen naar een voorsprong van 16-11 bij rust.

De tweede helft had EHC wat meer moeite met de verdediging van Breda. Het werd nog even spannend toen Breda de aansluitingstreffer maakte. EHC bleef rustig en speelde de wedstrijd beheerst uit. Eindstand 24-22.

Na de dames speelde de heren tegen DFS Arnhem. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Pas halverwege de tweede helft kon EHC en gaatje slaan door fouten van DFS af te straffen met snelle tegenaanvallen. Met een eindstand van 29-24 bleven de punten in Leidschendam.

Volgende week zaterdag spelen de heren weer een thuiswedstrijd, 20.00 uur tegen het gepromoveerde PSV. De dames gaan zondag op bezoek bij Ventura in Schiedam.