Mika Lommers (Wilhelmus) maakte een verdienstelijk competitiedebuut op het middenveld (foto: AW).
Mika Lommers (Wilhelmus) maakte een verdienstelijk competitiedebuut op het middenveld (foto: AW).

Wilhelmus toont lef en energie na winterstop

Sport 995 keer gelezen

Voorburg - Koploper SVC’08 won thuis van nummer laatst Wilhelmus met 2-1. Als dit duel de opmaat is tot herstel mag van Wilhelmus worden verwacht dat minstens de degradatienacompetitie wordt bereikt. 

Invaller Jake Smart scoorde ver na rust de gelijkmaker, maar vlak voor tijd drukte SVC’08 alsnog het grote puntenverschil uit in het scoren van het winnende doelpunt. Desondanks kijkt trainer Ramon van Steekelenburg positief op het eerste competitieduel in 2023 terug. “Ik ben erg blij met de energie die mijn spelersgroep aan de dag legt. Wanneer we met lef en intensiteit spelen kunnen we het iedereen lastig maken.” 

Dat Wilhelmus tegen de koploper en nummer 2 Vitesse Delft begint vindt Van Steekelenburg jammer. “Dat zijn meteen twee zeer sterke tegenstanders. Vitesse Delft wordt ook weer pittig, maar we gaan kijken hoe we ze pijn kunnen doen.” 

Opvallende man was Mika Lommers. Hij speelde met flair en was nadrukkelijk aanwezig. “Mika is nieuw in de selectiespelersgroep. In de JO17 had ik hem al onder mijn hoede. Als eerstejaars was hij toen al aanvoerder. Mika is eerstejaars senior en heeft veel potentie. Sinds kort is hij terug na een paar maanden universiteit in Amerika.”

Uit de krant