Luuk Goedbloed (Forum Sport) was zaterdag thuis tegen HVV 2x trefzeker (archieffoto: AW).
Luuk Goedbloed (Forum Sport) was zaterdag thuis tegen HVV 2x trefzeker (archieffoto: AW).

RKAVV en Forum Sport winnen eerste competitieduels in 2023

Sport 970 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - In Hoorn won de na zondag medekoploper in de 4e Divisie A RKAVV met 0-1 van Hollandia. 

De ploeg van trainer Maurizio Ceccucci had het heel lastig in Noord-Holland. “De winst was mede door de slechte staat van het veld, waarop we niet konden voetballen zoals wij dat graag willen, zwaarbevochten. De ploeg heeft laten zien dat ze ook kunnen strijden.” Ceccucci raakt niet onder de indruk van het medekoploper zijn. “Dat HBS verloor is een bijzaak. Wij kijken naar onszelf. Purmersteijn thuis zondag (14:30 uur) wordt weer een ander verhaal. De nummer 4 in 4A is in mijn optiek een kampioenskandidaat. Dat wordt een lastige wedstrijd.”

Forum Sport

In de clubhistorie kwamen Forum Sport en HVV nooit eerder tegen elkaar uit. Beide clubs leken elkaar in evenwicht te houden, totdat het uit een strafschop in de extra tijd 3-2 werd. Goedbloed (1-0 & 3-2) en Pjer Bom (2-2) scoorden. Trainer Bas Steffens was blij. “We speelden goed en geconcentreerd. De snelle 1-0 was uit een aanval over meerdere schijven. Na de 1-2 kort na rust toonden we veerkracht. Oók na een afgekeurde goal voor ons. De ontlading in het team in combinatie met het best veel aanwezige publiek direct na afloop was mooi om te zien. Een benauwde zege maar wel echt wel dik verdiend.” Kai Vols debuteerde na rust. “Hij deed het naar behoren en speelde met veel bravoure. Uiteindelijk deed iedereen het prima. Het was een echte teamprestatie van iedereen! Tegen nummer laatst DHC (Brasserskade Delft, 14:30 uur) moeten we weer messcherp zijn. Als 2x achtereen 3 punten in 1B kan pakken is dat in deze competitie een grote stap vooruit.”

SEV

Het 4D-duel KSD Marine-SEV ging zaterdag niet door. “En dat ondanks de daar aanwezige duinzandondergrond”, zegt trainer Kenneth Soechit. “De vorst in de ‘kuil’ was sterker dan het draineren van de regenval. Het veld was keihard, begreep ik.” In Leidschendam werd daarom getraind. “Met de 1e groep op veld 6, dat gelukkig nog vrij was. Dat was een prettige voortzetting na ons trainingskamp en 2x trainen vorige week.” SEV was vorig weekend op trainingskamp in Sint Michielsgestel. “Een groot succes! Op trainingscomplex De Zonnewende daar hebben we tegen Woenselse Boys gespeeld. Verder hebben we de voor SEV-begrippen beroemde sportquiz gedaan en gebowld. Midweeks hebben we tegen Stompwijk’92 geoefend. Het werd 0-0.”

Vrouwen

De poulegenoten in de Vrouwen 2e Klasse B RKAVV en Forum Sport kwamen het eerste competitieweekend van 2023 nog niet in actie. KSD/Marine-SEV werd afgelast en de herstart van de vrouwencompetities is pas volgende week. RKAVV haalt zaterdag wel in bij FC Maense (12:00 uur, Spaanseweg, Rotterdam).

Uit de krant