Sportpark Westvliet is een straatnaam rijker: Rue de le’o Kokshoorn (foto: E. van Rijswijk).
Sportpark Westvliet is een straatnaam rijker: Rue de le’o Kokshoorn (foto: E. van Rijswijk). E van Rijswijk 17-09-1973 NL 0031644500785

Scheidende Leo Kokshoorn krijgt bij Sparta eigen straat

Sport 1.035 keer gelezen

Voorburg - Leo Kokshoorn heeft op maandagavond 30 januari afscheid genomen van atletiekclub AV Sparta, het vaarwel is niet onopgemerkt gebleven. 

In teken van de 30-jarige trouwe dienst die Leo AV Sparta heeft bewezen, kwamen leden, trainers, familie en vrienden bijeen om een ereronde te aanschouwen. Leo rende een laatste keer over de atletiekbaan, begeleid door zijn trainingskinderen die de welbekende Spartavlag en fakkels droegen. Hierna werd Leo met mooie woorden toegesproken in het clubhuis. 

Met alle aandacht en vooral heel veel passie, heeft Leo altijd de juiste looptechniek weten over te brengen op de jeugd tijdens de atletiektrainingen. Daarnaast heeft Leo bestuursfuncties vervuld, evenementen georganiseerd en inbreng gehad op de aanleg van de atletiekbaan. Eerder is Leo zelfs benoemd tot erelid van AV Sparta.

Nu Leo zijn stappen over de finish heeft gezet, is hij nog steeds fit genoeg om nog meer te genieten van Frankrijk en zijn familie. Toch zal de atletiekclub voor Leo als thuiskomen blijven voelen, helemaal nu het sportpark een straatnaam rijker is: Rue de le’o Kokshoorn!

De energie die Leo tentoonspreidt, is bijzonder. Leo is een toonbeeld van de Voorburgse atletiekclub en hij mag met heel veel trots terugkijken op zijn periode bij Sparta.

Uit de krant