Theatergezelschap Live Your Storyin geeft een voorstelling die in het teken van diversiteit en inclusie (foto: pr).
Theatergezelschap Live Your Storyin geeft een voorstelling die in het teken van diversiteit en inclusie (foto: pr).

Sportnetwerkcafé over een veilig sportklimaat

Sport 749 keer gelezen

Voorburg - De verenigingsondersteuners van SenW organiseren op maandag 17 april een Sportnetwerkcafé. Uit de vitaliteitsscan kwam naar voren dat een veilig sportklimaat één van de speerpunten is voor verenigingen. Het sportnetwerkcafé staat daarom in het teken van: diversiteit en inclusie. Een belangrijk en actueel thema momenteel in de sport. 

Extra leuk aan dit sportnetwerkcafé is dat er een theatervoorstelling wordt voorgedragen waarin dit thema met veel humor wordt benaderd. De theatervoorstelling is gebaseerd op persoonlijke verhalen van echte mensen. Racisme, homohaat en ongelijke kansen voor meisjes en vrouwen komen nog steeds voor in de sport. 

Om het gesprek over diversiteit, inclusiviteit, sociale uitsluiting en de pijn van kwetsende uitingen te openen bij verenigingen, hebben de KNVB en theatergezelschap Live Your Story een speciale theatervoorstelling ontwikkeld. De theatervoorstelling is gemaakt voor alle takken van sport. Hoewel racisme en discriminatie serieuze onderwerpen zijn, is de voorstelling niet zwaar, hij zit vol humor. 

De voorstelling zelf duurt zo’n 35 minuten en is een manier om het gesprek op gang te brengen. Na afloop vindt er een workshop plaats over thema’s als diversiteit en inclusie en vervolgens kan men netwerken en verder praten.

Het Sportnetwerkcafé vindt 17 april van 19.00 (inloop vanaf 18.15 uur met avondmaaltijd) tot 21.30 uur plaats bij Forum Sport, Prins Bernhardlaan 242 in Voorburg. Het is bedoeld voor bestuurders, trainers, scheidsrechters van alle sportverenigingen in Leidschendam-Voorburg. 

Deelname is gratis en deelnemers kunnen zich aanmelden via: www.sportencultuurkaart.net > sportevenementen. Mail voor vragen of meer informatie naar: verenigingsondersteuning@senw-lv.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant