Basisinvaller Storm Kranendonk (rechts; Forum Sport) sloot moeiteloos aan als centrale verdediger (foto: AW).
Basisinvaller Storm Kranendonk (rechts; Forum Sport) sloot moeiteloos aan als centrale verdediger (foto: AW).

Forum Sport stijgt op de zeer competitieve zaterdag 1B-ranglijst

Sport 1.318 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De zaterdag eersteklasser Forum Sport won zaterdag thuis met 3-0 van Die Haghe door doelpunten van Marc du Chatinier, Hayden Bergen en invaller Soufiane Marfouk. Justin van Look (ex-keeper Forum Sport) kon het niet verhinderen. Mike de Graaf (ex-Forum Sport) viel al ruim voor rust geblesseerd uit na een ongelukkige botsing met een medespeler. 

Het elftal van trainer Bas Steffens had een jonge gemiddelde leeftijd. “Keeper Bas Tanis, Storm Kranendonk en Sven Koppenol zijn eigenlijk nog jeugdspelers. Bas en Sven hebben al vele minuten in het 1e elftal gemaakt. Storm maakte eerder dit seizoen al zijn basisdebuut tegen UVS. Soufiane debuteerde al onder Dennis den Turk, 2e invaller Jop Postmus had eerder al gedebuteerd en Nick Heijsteeg, die nu op de bank bleef, viel vorige week tegen VELO in. Die jongens komen uit de O23-1.” Op voorhand wilde Steffens niets weten van mogelijke excuses. “Vooraf heb ik mijn spelers duidelijk gemaakt dat we geen zelfmedelijden moesten creëren of uitspreken omdat we veel spelers misten. Als je op het veld staat moet je gewoon doen wat van je gevraagd wordt. Die overtuiging heeft ons uiteindelijk tot dit resultaat gebracht. We hadden gewoon een heel goed elftal staan waar ik vol vertrouwen over was.” Na een midweekse bekerwedstrijd (gisteravond 1/8e finale 4e Divisionist Westlandia; uitslag voor drukken Het Krantje n.n.b.) is zaterdag VUC-Forum Sport (14:30 uur). “Westlandia was een mooie uitdaging om verder in de beker te komen. Met gezond verstand, qua personele bezetting waken voor overbelasting, hebben we geprobeerd ons te plaatsen voor de volgende ronde. VUC uit is ook zo’n pittige uitdaging. De ervaren Timo Ploemen is er dan weer bij.”

Wilhelmus

De tweedeklasser verloor zaterdag in Nootdorp met 2-0 van RKDEO. Pech overviel Wilhelmus; Boyd Roodnat (ex-RKAVV) stopte afgelopen week met voetballen door hardnekkige blessure, in de warming up viel Timo Albers (schouderblessure) uit, in de wedstrijd viel Etiënne van Kleef met een zware knieblessure uit, een handsbal bepaalde 1-0 (strafschop) en Sven van Noppen (ex-Wilhelmus) scoorde na rust 2-0. Hoeveel pech kan een mens verdragen? “We zullen wel moeten!”, zegt trainer Ramon van Steekelenburg. “Brandon Poncin miste een grote kans op 0-1, waarna het 1-0 werd. Met wat omzettingen en in een hogere versnelling ging het na rust veel beter, maar kansen werden niet benut. Sven deed dat net als in de thuiswedstrijd wel.” Deze week zal Van Steekelenburg de scherven moeten oprapen. “Het wordt inderdaad puzzelen aan een opstelling. Het centrale verdedigingsduo Mathijs Wartna & Etiënne van Kleef stond erg goed, dus we gaan Etiënne zeker missen.” Zaterdag is het degradatieduel Wilhelmus-HMSH (14:30 uur). “We moeten winnen! We verwachten dat HMSH ons afwacht en vanuit de omschakeling wil toeslaan. Wij zullen in balbezit heel vast moeten zijn en ze in hoog tempo kapot moeten spelen. Daar trainen we deze week op.”


De lichaamshouding van Kevin v. Bemmelen, Bart v. Boggelen en Nick Ammerlaan spreekt boekdelen; ‘weer een onnauwkeurige aanval’ (foto: AW).

Stompwijk’92

De derdeklasser verloor thuis met 2-3 van DWO. Kevin van Bemmelen en Nick Ammerlaan scoorden in de slotfase van een wedstrijd waarin de thuisploeg zeer onnauwkeurig was en bepalende spelers hun dag niet hadden. “Daar heb ik geen woord aan toe te voegen”, zegt trainer Erik van Manen, die uitkijkt naar zaterdag naar Alphen-Stompwijk’92 (14:30 uur). “De nummer 13 tegen de nummer 12! Die moeten we winnen; niks meer niks minder. Nummer 14 Van Nispen speelt tegen nummer 11 SCW. Winnen wij niet en SCW wel wordt het gat groter om degradatienacompetitie te halen, verwacht ik. Dus er zijn geen excuses!”

SEV

De vierdeklasser verloor zaterdag in Zoetermeer met 3-2 van de gelijknamige Football Club, de nieuwe club van trainer Martijn de Zoete, die komend seizoen overkomt van Forum Sport O23-1. SEV kon een 0-2 voorsprong (ruststand: 2-2) door doelpunten van Jeffrey Zee en Jeremy Knegtmans niet vasthouden. Trainer Ben de Haan, die voor de laatste keer Kenneth Soechit waarnam, zag na afloop een beteuterde spelersgroep in de kleedkamer zitten. “Het was erg stil. Veel ongeloof. Ik kan niet anders zeggen dat de ploeg het afgesproken strijdplan perfect uitvoerde, waar we de hele week op getraind hadden. Helaas deden 3 standaardsituaties, 2 corners & 1 vrije trap, ons de das om. En dan sta je ondanks collectief goed spel met lege handen. Dat is heel zuur.” Zaterdag begint SEV-NOC Kralingen om 14:30 uur.

Forum Sport Vrouwen

De eveneens tweedeklasser haalde op een midweekse avond in bij FC Maense in Rotterdam en kwam zaterdag niet in actie. Het 2-2 gelijkspel bij FC Maense vond trainer Marco Sloos niet de juiste verhoudingen op het veld. “In minuut 2 stond het al 1-0 omdat er geen druk op de bal werd gezet op een verdwaalde lange pass rond ons 16-metergebied.” Forum Sport herpakte zich, maar scoorde pas (9e minuut: Hannah Molleman), nadat Eline Hoogteijling en Ginger Wouters kansen hadden gemist. Beide clubs speelden vol op de aanval, maar dat leidde voor rust verder tot niets. Ook na rust ontbrak het Forum Sport aan scherpte. Uit een directe vrije trap van Sabine Kuilenburg (ex- (vrouwen eredivisionist) ADO Den Haag) werd het wel 1-2, maar 1 minuut later was het al weer 2-2. Sloos: “Het was een buitengewoon sportieve wedstrijd. Beide clubs vermaakten het publiek met aanvallend voetbal, maar wij vergaten de 3 punten mee naar Voorburg te nemen. Zaterdag spelen we uit bij Foreholte om 13:00 uur.”

RKAVV Vrouwen

De tweedeklasser won zaterdag in Den Haag met 1-3 van Die Haghe, nadat ze eerst met 1-0 achter kwam. Lianne Oosterwijk scoorde alle doelpunten! Lotte Barmentloo (2) en invaller Francis Koning, die voor de 3e keer als invaller binnen de lijnen mocht komen na ruim een jaar revalidatie van een kniebandenblessure, stonden aan de basis van haar doelpunten. Op de reservebank zaten op Koning en Kim Smulders na alleen spelers van de MO20-1, van wie Louise Meeuwissen en Rosa Thuis (17!) ook nog invielen. Trainer Nikita van der Wijngaard zag dat haar ploeg goed vooral na rust goed omschakelde. “We waren de hele wedstrijd beter, maar lieten ons bij 1-0 uit onze organisatie trekken. We lieten onze kop niet hangen en scoorden nog voor rust 1-1. In de rust maakte ik duidelijk wat er misging en wat wij daartegen konden doen. Na rust werd het meteen 1-2. We gaven niks meer weg. De ploeg gaf mij het antwoord dat we nodig hadden.” Zaterdag is RKAVV-Spirit (14:30 uur). “De ongenaakbare koploper verloor van IFC, dus waarom zouden wij niet stunten?”

RKAVV

De zondag 4e Divisionist RKAVV was het weekend vrij. Na een midweekse bekerwedstrijd (gisteravond 1/8e finale zaterdag 4e Divisionist FC ‘s Gravenzande; uitslag voor drukken Het Krantje n.n.b.) is zondag RKAVV-SJC (14:00 uur). Beide clubs staan 3e met hetzelfde aantal punten. RKAVV krijgt deze competitie ook nog de koploper HBS (3 punten verschil) en nummer 2 Hoogeveen (2 punten verschil) op bezoek.


Deau den Turk (Beloften Ajax) won in Den Haag; haar vader Dennis was toeschouwer in Voorburg (foto Dennis: AW).

Deau & Dennis

Deau den Turk (17; ex-RKAVV, Forum Sport & Wilhelmus) speelt voor het 2e seizoen met de Beloften Ajax in de Vrouwen Beloften A competitie. Zaterdag won Ajax van de Beloften ADO Den Haag met 1-3. Deau is sinds dit seizoen basisspeler. Haar vader en ooit AZ-prof Dennis (ex-trainer Forum Sport), die vorige week als trainer gedwongen opstapte bij FC Boshuizen, was er dit keer niet bij. “Ik had Justin van Look beloofd naar Forum Sport-Die Haghe te komen kijken, maar ik zie Deau veel spelen. Dan kijk ik naar haar als vader, niet als trainer. Die heeft ze al. Ze doet het goed. Ik ben effe klaar met het voetbalwereldje; kijk ook niet uit naar een andere club. Als profvoetballer maakte het mij niet uit wie er voor de groep stond. Bij FC Boshuizen maakte dat kennelijk wel uit. Wie met mij geen click zou hebben weet ik nog niet.”

De lichaamshouding van Kevin v. Bemmelen, Bart v. Boggelen en Nick Ammerlaan spreekt boekdelen; ‘weer een onnauwkeurige aanval’ (foto: AW).
Deau den Turk (Beloften Ajax) won in Den Haag; haar vader Dennis was toeschouwer in Voorburg (foto Dennis: AW).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant