De doelpuntenmakers van Forum Sport Soufiane Marfouk & Edoardo Saurwalt (archieffoto’s: AW).
De doelpuntenmakers van Forum Sport Soufiane Marfouk & Edoardo Saurwalt (archieffoto’s: AW).
Districtsbekertoernooi

RKAVV wint van FC ’s-Gravenzande - Forum Sport verliest nipt van Westlandia

Sport 1.487 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Dinsdagavond werden in Leidschendam-Voorburg tegelijkertijd twee 1/8e finales in de strijd om de KNVB Districtsbeker West 2 gevoetbald. Zondag 4e Divisionist RKAVV was gastheer van zaterdag 4e Divisionist FC ’s-Gravenzande. En zaterdag eersteklasser Forum Sport was dat voor zondag 4e Divisionist Westlandia, waartegen RKAVV dit seizoen in competitieverband 4 van 6 punten pakte (4-2 & 0-0). 

De stadstwist Leidschendam-Voorburg – Westland eindigde in 1-1. RKAVV won met 3-1 en Forum Sport verloor nipt met 2-3. RKAVV plaatste zich hiermee voor de kwartfinale die op een nader te bepalen datum en tegen een nader te bepalen tegenstander wordt gespeeld. Mogelijke tegenstanders zijn SJC, HBS, Westlandia zo. (alle 3 competitiegenoten!), zaterdag 4e Divisionist Nieuwenhoorn, zaterdag derdeklasser Nieuwkoop, zaterdag eersteklassers Spartaan’20 of XerxesDZB, dat dinsdagavond met 2-1 van de huidige club van de nieuwe trainer van RKAVV Peter Klomp SV Poortugaal won.

RKAVV

Trainer Maurizio Ceccucci hield spits Remco Overdevest de gehele wedstrijd op de bank. “Remco is nog niet eens zo heel lang terug in de wedstrijdselectie na een hardnekkige achillespeesblessure. Ik wilde hem niet sparen voor de topper zaterdag thuis tegen SJC, maar hij heeft longontsteking gehad en is nog niet fit.” Tristan Croes, komend seizoen actief bij 2e Divisionist Excelsior Maassluis, kopte RKAVV al in de 3e minuut naar 1-0. FC ’s-Gravenzande trof daarna 3x de omlijsting van het RKAVV-doel. In diezelfde fase onderscheidde ‘bekerdoelman’ Donny van der Helm zich ook met een goede safe. Vervolgens miste Yani Bouras een strafschop. Na rust maakte hij zijn fout goed door halverwege 2-0 te scoren. De Westlanders maakte het nog spannend door ruim een kwartier voor tijd 2-1 te scoren, maar het was Asim Metin die met een wonderschone lob de eindstand op 3-1 bepaalde.


De doelpuntenmakers van RKAVV Tristan Croes, Yani Bouras & Asim Metin (archieffoto’s: AW).

Ceccucci was uiteraard tevreden met het resultaat. “We doen nog mee in de beker en ook nog in het Haaglanden Voetbal Toernooi. Het was een hectische wedstrijd, waarin beiden ploegen nogal wat kansen hebben gemist. Voor de toeschouwers is het in ieder geval een leuke wedstrijd geweest.” In Voorburg trad Westlandia, zijn nieuwe club per 1 juli, aan tegen Forum Sport. Ceccucci tekende vorige week woensdag in Naaldwijk zijn contract tijdens een informeel samenzijn van de nieuwe technische staf voor de Zondag 1 en de Onder-21 met het voltallige bestuur. Bij de hoogst genoteerde Westlandse voetbalclub gaat hij met de 2 ex-profs Barry de Vreede (FC Den Haag, ADO Den Haag, Telstar, Excelsior Maassluis, Wilhelmus & SV Den Hoorn), die nu nog assistent-trainer bij Excelsior Maassluis is, en technisch manager Marko van der Knaap (Westlandia, Jong FC Utrecht, FC Omniworld, Westlandia) het technische hart van de zondagselectie vormen. “De club is zelf met Barry gekomen en dat juich ik helemaal toe. Ja, ik heb er veel zin in, maar eerst ga ik met RKAVV ‘me ding doen’, voor de prijzen gaan.”

Opstelling RKAVV (tegen FC ‘s –Gravenzande):
Donny van der Helm; Jubilee Djan, Tristan Croes, Asim Metin, Dion Hooi; Robin Steffens, Khashayar Saeb, Xavier Akinrinbola (60. Abbes Rahmoune); Edwin Agyare (81. Bill Orifa), Yani Bouras (73. Oussama Achahbar), Tom Plezier.

Forum Sport

Forum Sport O23-trainer Martijn de Zoete, volgend jaar hoofdtrainer bij vierdeklasser FC Zoetermeer, rekende het even voor. “9 van de 16 spelers die tegen Westlandia in actie kwamen komen uit mijn spelersgroep. Keeper Tijs Westenberg, Jop Postmus, Storm Kranendonk, Nick Heijsteeg, Soufiane Marfouk, Kai Vols, Dylan Boapeah, Mouad Zibouh, en dan reken ik Giovanni Qureshi daar ook bij. Hij begon dit seizoen bij mij, maar werd in november naar de eerste elftal selectie doorgeschoven.” Trainer Bas Steffens was trots. “De 2-3 tegen een 4e Divisionist met zo’n jong elftal is zeker geen slecht resultaat. En de 3-3 hing in de lucht. Hadden we strafschoppen moeten nemen.”

Kort na het begin van het bekerduel werd het 0-1, maar Forum Sport vocht zich terug. “Door met veel energie te spelen kwam we verdiend op 1-1 door Soufiane Marfouk”, zegt Steffens, die in de rust al aangaf dat er meer in zat. “Als we op dezelfde voet door zouden gaan zag ik ons winnen, maar de eerste 10 minuten na rust waren we helaas net even wat minder. In die fase scoorde Westlandia 2x. Toch herpakten we ons weer. De terechte aansluitingstreffer was een mooie goal van Edo Saurwalt.” Westlandia kreeg de overwinning niet cadeau. Steffens bracht verse krachten en zette vol op de aanval in. “Het laatste kwartier was voor ons. Westlandia was meer aan het overleven en veel tijd aan het rekken. We waren een aantal keren dichtbij de 3-3. In de allerlaatste seconden nog een goede aanval over de flank met meerdere mensen voor de goal. De voorzet ging langs Iedereen heen, waardoor Dylan Boapeah de bal bij de 2e paal helemaal vrij kon aannemen en binnenschieten. Maar de bal slipte onder zijn voet door. Dat was erg zuur.”


Fysiotherapeut Jordany Soyer, elftalleider Gertjan de Zoete, assistent-trainer Marcel l’Ami en hoofdtrainer Bas Steffens van Forum Sport (archieffoto: AW).

Steffens denkt dat een gelijkspel meer dan verdiend zou zijn geweest. “Gezien het spelbeeld, de overtuiging en hoe we met heel veel jonge spelers weer hebben gespeeld. We begonnen met 4 jeugdspelers in de basisopstelling! Er is alles geprobeerd om een bekerronde verder te komen. We kunnen met opgeheven hoofd de nederlaag incasseren. De jongens hebben alles gegeven en een prima wedstrijd gespeeld. Dit biedt absoluut perspectief voor de toekomst.”

Opstelling Forum Sport
Tijs Westenberg; Giovanni Quereshi (46. Kai Vols), Storm Kranendonk, Jacco Scholten, Jop Postmus (60. Marc du Chatenier); Nick Heijsteeg (70. Dylan Boapeah), Nychel l’Ami, Edo Saurwalt; Soufiane Marfouk, Sven Koppenol (70. Mouad Zibouh), Hayden Bergen (70. Luuk Goedbloed).

Twee doelpuntenmakers van RKAVV Tristan Croes, en Yani Bouras (archieffoto’s: AW).
Fysiotherapeut Jordany Soyer, elftalleider Gertjan de Zoete, assistent-trainer Marcel l’Ami en hoofdtrainer Bas Steffens van Forum Sport (archieffoto: AW).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant