Paul Janssen (SEV) scoorde feilloos uit een strafschop, maar de 1-1 bleek niet genoeg (foto: AW).
Paul Janssen (SEV) scoorde feilloos uit een strafschop, maar de 1-1 bleek niet genoeg (foto: AW). foto: AW

Dramatisch voetbalweekend RKAVV & SEV op sportpark De Kastelenring

Sport 2.366 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - SEV en RKAVV voetbalden dit weekend allebei een thuiswedstrijd op sportpark De Kastelenring en verloren met miniem verschil in de slotfase, waar in beide gevallen een gelijkspel de verhoudingen beter hadden weergegeven. Zaterdagavond op De Kastelenring verliep de stadsderby RKAVV-Forum Sport in de hoogste O23-competitie zaterdagavond ook tumultueus. Het werd 4-4. 

Bij 1-3 kreeg Emmanuel Addai (Forum Sport) rood wegens natrappen. Drie spelers scoorden zaterdag 2x; Luuk Goedbloed (Forum Sport), Cédrick Aké (Wilhelmus) & Nick Ammerlaan (Stompwijk’92). Aké’s broertje Nathan kon daarbij niet achterblijven. Hij scoorde maandagavond 2x voor Oranje tegen Gibraltar.

RKAVV

De 4e Divisionist verloor zondag thuis van naaste concurrent SJC; 0-1. De strafschop die tot deze einduitslag leidde bleek achteraf nooit toegekend te mogen worden. Beelden van de situatie wezen uit dat de SJC-spits in de schoenveter van Edson Hooi bleef hangen, waardoor niet Hooi hem onderuit haalde, maar de SJC-spits Hooi meetrok in hun beider val.

Voor trainer Maurizio Ceccucci kon dat er ook nog wel bij. “Ik denk dat wij de wedstrijd hebben gecontroleerd, maar we scoren al heel lang niet in de competitie. Van het aantal clubs in onze divisie hebben de onderste 2 clubs en wij het minste aantal doelpunten gescoord. Als je kampioen wilt worden kan dat niet.” RKAVV staat nu 5 punten achter op koploper Hoogeveen en 3 punten op HBS en SJC. Om in het spoor te blijven moet Velsen-RKAVV (14:00 uur) zondag in een uitoverwinning worden omgezet.

Forum Sport

De eersteklasser speelde zaterdag uit bij VUC met 3-3 gelijk.

Trainer Bas Steffens baalt daarvan. “In de slotfase gaven we in 2 minuten tijd 2 goals weg. Luuk Goedbloed (2) en invaller Soufiane Marfouk.” Bij 1-2 kreeg Rub Gyamphi zijn 2e gele kaart, waardoor hij het speelveld moest verlaten. Steffens vond het puntverlies onnodig. “Het wedstrijdbeeld was anders. Ik kan dan zeggen dat ik 4 hele jonge jongens in de verdediging heb staan die uit het niks ineens een spannende slotfase overkwam, maar ik vind dat we de verklaring uiteindelijk meer in aanvallend opzicht moeten zoeken. Met onze kwaliteiten hebben situaties gewoon heel slecht uitgespeeld. We hadden VUC veel meer pijn moeten doen zodat je niet in de problemen had hoeven komen.”

Zaterdag is Forum Sport-Valken’68 (14:30 uur). “Een naaste concurrent in de middenmoot. Uit werd het 0-1 maar hadden we het wel heel lastig. Valken is een fysiek sterke ploeg met een paar opvallende spelers die het verschil kunnen maken. We kijken er naar uit!”

Wilhelmus

De tweedeklasser won zaterdag thuis met 5-2 van naaste concurrent onderin 2E HMSH door doelpunten van Phiras Chehoudi, Cédrick Aké (2), Mika Lommers en Nick Hendrikse.

Trainer Ramon van Steekelenburg vond dat zijn ploeg voor rust al afstand had moeten nemen. “We hebben te veel kansen gemist. Drie overtalsituaties in hun strafschopgebied moeten gewoon doelpunten zijn. Nu werd de 2e helft op voorhand onnodig spannend. Wanneer je weet dat je beter en meer aan de bal bent is het belangrijk om continu met een hoge intensiteit te blijven spelen, zodat de tegenstander geen kansen krijgt om in de omschakeling gevaarlijk te kunnen worden. Zeker na hun vroege rode kaart hebben we na rust uiteindelijk nog veel meer kansen gecreëerd. Een eindstand van 8 of 10-2 was helemaal niet raar geweest.”

Nadat Etiënne van Kleef en Boyd Roodnat met blessures al voor langere tijd zijn afgehaakt kwam daar zaterdag Brandon Poncin bij nadat hij ongelukkig met de keeper in botsing kwam. “Gelukkig zijn de ervaren Phiras Chehoudi en Kevin van der Poel weer in het basiselftal terug en kon de ervaren Yuri Bruno weer invallen, maar het gemis van die 3 is echt wel een aderlating. Gelukkig wordt Jake Smart steeds fitter na 8 weken van een liesblessure te hebben moeten herstellen. Ook door een betere afstemming met zijn werk verwacht ik dat hem zaterdag mee naar CION kan nemen. Bij het erg sterke CION speelt de wellicht beste buitenspeler van onze competitie. Het zal moeilijk worden om hem af te stoppen, maar als we als team spelen kunnen we CION pijn doen.” 

Overigens heeft Wilhelmus voor komend seizoen de ervaren trainer Jan Linkerhof en zijn assistent Piet Gelauf jr. aangetrokken. De laatste jaren was Linkerhof technisch manager bij Laakkwartier en DSO.

Stompwijk’92

De derdeklasser won zaterdag van en bij Alphen met 0-4 door doelpunten van Lorenzo Korte, Nick Ammerlaan (2) en Bart van Boggelen.

Trainer Erik van Manen zag zijn ploeg nauwelijks een moment in gevaar komen. “We leidden al vrij snel met 0-2. Alphen had geen antwoord op ons spel in deze fase, maar omdat de 0-3 zo lang uitbleef werd het nog even spannend. De 0-3 viel vlak voor rust en de 0-4 ver in de tweede helft. De puntjes zijn weer binnen. Even leken we dichterbij SCW te komen, omdat Van Nispen lange tijd met 1-0 voor stond, maar SCW won met 1-2, waardoor het verschil tussen ons hetzelfde blijft. Zaterdag speelt nummer 9 in 3A (VVSB 19-23) tegen nummer 11 (SCW 19-19) en speelt nummer 10 (Sporting Leiden 19-23) tegen nummer 12. En dat zijn wij (Stompwijk’92 19-18). Er zijn opnieuw geen excuses. We moeten gewoon winnen!”

SEV

De vierdeklasser verloor zaterdag met 1-2 van NOC Kralingen, dat kort voor het eindsignaal het winnende doelpunt scoorde. Paul Janssen scoorde de 1-1 uit een strafschop. En dat zegt trainer Kenneth Soechit genoeg. “We hebben geen killers in het elftal. Iedere wedstrijden krijgen we kansen, maar die mogen ook wel eens afgemaakt worden.”

Haagse Hout-SEV (15:00 uur) wordt zaterdag in Mariahoeve gespeeld en is heel belangrijk. Om weg te blijven bij degradatieplekken moet gewonnen worden.

RKAVV Vrouwen

De tweedeklasser verloor zaterdag van de koploper in 2B Spirit met 1-4. Lianne van Oosterwijk scoorde de 1-1. In 3 wedstrijden scoorde zij 6x! Trainer Nikita van der Wijngaard was desondanks niet ontevreden. “Na de 0-1 hebben we het tactisch goed opgepakt en bleef het tot de 65e minuut 1-1. Voor de beker en voor de winterstop hadden we al tegen ze gespeeld. Dit was onze beste van de 3. Met de wind tegen kwamen we na rust nauwelijks meer onder hun druk uit. De 1-4 vind ik een te grote uitslag, want we hebben laten zien dat we in tactiek goed kunnen switchen. Als we de Ingeslagen weg blijven bewandelen gaan we zeker nog punten pakken.”

Zaterdag speelt RKAVV niet. Woensdag 5 april 20:00 uur wordt de kwartfinale in het Haaglanden Voetbal Toernooi thuis tegen derdeklasser FC ’s Gravenzande gespeeld. “Dat speelt in de top 3 van de 3e Klasse en is voor ons een uitdaging. Van ons wordt verwacht dat we winnen. Zij zijn de underdog.” 

Forum Sport Vrouwen

De eveneens 2B-club speelde zaterdag met 0-0 gelijk tegen en bij top 3 club Foreholte. Trainer Marco Sloos zag na afloop alleen maar beteuterde gezichten in zijn ploeg. “Foreholte creëerde niet 1 kans. De grootste kans was voor ons, maar een schot van de vrijstaande Eline Hoogteijling ging via de buitenkant van het been van de keeper net naast. Dit voelde niet als puntwinst maar als puntverlies.”

Zaterdag is DSVP-Forum Sport (13:30 uur) en woensdag 5 april (20:00 uur) is SEP-Forum Sport, de kwartfinale in het Haaglanden Voetbal Toernooi. “Ik heb DSVP-Foreholte (5-0) gezien, waarin DSVP indruk maakte. Maar ze verloren weer van VEP (2-1). Iedereen kan van iedereen winnen. We zijn al 3 maanden ongeslagen. Dat houd ik graag nog even zo.”  SEP is koploper in de 3e Klasse. “En dat met 100 doelpunten voor en 7 tegen. Wie fit is die speelt, maar de competitie is belangrijker. Spelers die minder competitiespeeltijd kregen zullen zeker spelen. Zij kunnen dan laten zien dat ze in het elftal horen.”

Phiras Chehoudi (Wilhelmus) scoorde de openingstreffer tegen nummer laatst HMSH (foto: AW).
Tristan Croes (RKAVV) kopt naast uit een corner, terwijl de SJC-keeper al geklopt is (foto: AW).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant