Shariz Ahmad bowlt Spartaan Khalid Ahmadi (foto: Catch of the Day BV).
Shariz Ahmad bowlt Spartaan Khalid Ahmadi (foto: Catch of the Day BV).
CRICKET

VCC staat weer aan kop na winst op Sparta

Sport 494 keer gelezen

Voorburg - Vooraf maakten de fans zich op voor een spannende topper: koploper Sparta tegen runner-up VCC. Spannend werd het echter geen moment. De Capellenaren hadden geen verweer op het goede spinbowlen van Shariz Ahmad en Philippe Boissevain. Nehaan Gigani (81 runs not out) klaarde battend de klus voor VCC.

Op de snellere bowlers van VCC kwamen de Spartanen, die de toss hadden gewonnen, aanvankelijk prima uit de startblokken en stoomden op naar 60 runs na 10 overs. Een score van 250+ leek in het verschiet te liggen.

Captain Engelbrecht wendde zich echter tot zijn twee uitstekende legspinners. Vanaf dat moment draaide de wedstrijd 180 graden. Shariz Ahmad sloeg direct toe, deed dat nog 4 keer en aan de andere kant van de pitch deed Philippe Boissevain nauwelijks voor hem onder met 4 wickets. De Spartanen hadden hier geen enkel antwoord op en voegden slechts nog 72 runs toe. Op 132 was Sparta all out.


Nehaan Gigani bereikt zijn 50 (foto: Catch of the Day BV).

De zwakke battingbeurt had er kennelijk ingehakt bij de Capellenaren. Ze namen het dure wicket nog van de kersverse Oranje-klant Michael Levitt, maar legden Noah Croes (37 not out) en vooral Nehaan Gigani (81 not out) geen strobreed in de weg. Het bowlen en fielden van Sparta was ondermaats.

Op Hemelvaartsdag had VCC al gewonnen van ACC. De Amsterdammers wisten slechts 158 runs te maken op de Voorburgse aanval. Ook hier blonk Shariz Ahmad uit met 4 wickets. Michael Levitt liet vervolgens zijn klasse zien. Met 105 runs not out achterhaalde hij bijna in zijn eentje het ACC-totaal. Hij haalde met een ‘6’ de winst binnen én bereikte zijn century.

Nehaan Gigani bereikt zijn 50 (foto: Catch of the Day BV).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant