Ook Xavier Akinrinbola (RKAVV) wist nauwelijks langs zijn tegenstander te komen (foto: AW).
Ook Xavier Akinrinbola (RKAVV) wist nauwelijks langs zijn tegenstander te komen (foto: AW).

RKAVV wordt geen kampioen; ‘tandje bij’ voor SEV & Stompwijk’92

Sport 2.535 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - RKAVV wordt geen kampioen, maar kan zich nog wel kwalificeren voor promotie-nacompetitie. Forum Sport heeft ook een kleine kans daarop. Wilhelmus neemt sowieso deel aan degradatie-nacompetitie. Stompwijk’92 heeft nog een kleine kans op deelname daaraan. SEV handhaaft zich bij winst zeker, maar is afhankelijk van andere uitslagen als dat niet gebeurt. RKAVV Vrouwen en Forum Sport Vrouwen handhaafden zich vorige week al in de 2e klasse en spelen op 17 juni nog de finale van de Haaglanden Voetbal Cup tegen elkaar. 

RKAVV

Zonder het centrale verdedigingsduo Tristan Croes (geschorst) en Asim Metin (met kniebrace om in het publiek) speelde de 4e Divisionist zondag met 1-1 gelijk bij VOC. Khashayar Saeb scoorde 0-1 en was nog voor rust met een kopbal dichtbij 1-2. Voor Croes-Metin speelden Jubilee Djan-Justin van Rijswijk centraal achterin. Tom Plezier was daardoor rechtsback. Trainer Maurizio Ceccucci vond dat zijn ploeg het niet verdiende om te winnen. “Dat je mensen mist is een feit. Dan zoek je naar andere oplossingen. Bovenal hebben we slecht gespeeld. De ploeg was niet vooruit te branden. Als team zat het er niet in. Spelers die doorgaans het verschil kunnen maken deden het niet. Het is helaas zoals het is.” Het halen van promotie-nacompetitie kan nog wel. “Dan moet Purmersteijn winnen van SJC; wij van Hoogeveen. Speelt Purmersteijn gelijk en Be Quick wint van HBS dan hebben wij helemaal niets. Bij ons speelden Robin Steffens en Khashayar Saeb speelden al met blessures. We gaan deze week zien wie we zondag tot onze beschikking hebben.”

Forum Sport


Met zijn schot tekende Timo Ploemen (Forum Sport) de 3-0 ruststand aan (foto: AW).

Door doelpunten van Luuk Goedbloed, Sven Koppenol, Jacco Scholten (allen 2) en Timo Ploemen won de eersteklasser zaterdag met 7-0 van het al weken geleden gedegradeerde DHC. Forum Sport ging winnen maar met hoeveel was de vraag. Na de vroege 1-0 stagneerde de productie een half uur. Trainer Bas Steffens vond het een goede uitslag. “En we hebben de 0 gehouden. Wedstrijden als deze zijn niet de leukste. Je moet het als ploeg echt uit jezelf halen.” Forum Sport heeft zaterdag nog een kleine kans op het winnen van de 3e periodetitel. “Wij moeten dan sowieso winnen bij HVV (14:30 uur). Nootdorp moet dan wel gelijkspelen of winnen van Valken’68. En als kampioen DSO zijn sportieve plicht doet bij Wippolder in Delfgauw en wint spelen wij nacompetitie. De kans is wel klein maar toch, …. , het is een kans en het blijft voetbal. Die spirit moet je als ploeg en als staf gewoon hebben. ”

Wilhelmus

Door doelpunten van Nick Hendrikse, Brandon Poncin, Yuri Bruno en Jake Smart won de tweedeklasser met 0-4 bij Vitesse Delft en plaatste de club zich voor de degradatie-nacompetitie. SVC’08 thuis (14:30 uur) zaterdag is niet meer van belang. De ploeg van trainer Ramon van Steekelenburg stond in de winterstop met 1 punt stijf onderaan in 2E. “Concordia verloor zaterdag en kan ons nu niet meer inhalen. We hebben het geflikt. Heel gaaf! Zaterdag gaan we gebruiken om spelers die terugkomen van een blessure fitter te maken en om spelers die op het randje lopen wat rust te geven. Maar we willen wel in de goede flow blijven natuurlijk. Ook ga ik aan de Technische Commissie vragen of ze de potentiele tegenstanders kunnen gaan analyseren zodat we in de nacompetitie beslagen ten ijs komen. Het feit dat we niet rechtstreeks gedegradeerd zijn is al een grote stunt, maar nu gaan we er vol voor om het onmogelijke waar te maken; ons handhaven in de 2e Klasse!”

Stompwijk’92

Ondanks een vroeg doelpunt van Nick Ammerlaan speelde de derdeklasser met 1-1 gelijk tegen naaste concurrent SCW. “Een ongeschreven wet in het voetballen zegt dat als je ze zelf niet naar de mogelijkheden scoort de ander dat wel doet”, zegt trainer Erik van Manen, die het gevoel alsof degradatie al een feit is wil wegnemen. “Als Sporting Leiden bij RKDES verliest hebben wij aan een gelijkspel bij Aarlanderveen (14:30 uur) genoeg om aan de degradatie-nacompetitie deel te nemen. Maar laat ik zeggen dat we gewoon moeten winnen. Sporting staat 1 punt voor.” Of de wegens een knieblessure vorig seizoen gestopte Rico Westdorp weer in de slotfase meedoet moet nog worden bezien. “Hij belde van de week dat hij wilde helpen, kwam een keer trainen en was beschikbaar. Hij brengt leiding in het elftal en heeft een goede pass. Eerst maar eens zijn reactie afwachten.”

SEV

Door doelpunten van Firas Daouadi (2) en Reandrick de Jong won de vierdeklasser zaterdag met 2-3 bij Ommoord. Maar de degradatiezorgen voor SEV en trainer Kenneth Soechit zijn nog niet voorbij. “We moeten thuis tegen KSD Marine nog flink aan de bak: Ommoord uit was een spannende pot. Ondanks een rode kaart voor Ommoord werd het spannend en een close finish tot de laatste minuut. De punten smaken heerlijk.” SEV heeft zaterdag maar 1 resultaat nodig. “Winnen! Anders zijn we afhankelijk van de andere uitslagen. Ik wil SEV achterlaten in de 4e Klasse.”


Eline Hoogteijling (l.) viel geblesseerd uit bij Forum Sport & Rico Westdorp (r.) viel tevergeefs in bij Stompwijk ‘92 (foto’s: AW).

Forum Sport Vrouwen

De tweedeklasser verloor zaterdag de laatste competitiewedstrijd met 1-8 van kampioen Spirit. Sabine Kuilenburg scoorde 1-5 uit een strafschop. Trainer Marco Sloos, die naast Hoofd Jeugdopleidingen bij de club ook volgend seizoen de Vrouwen 1 blijft trainen en coachen, was er niet blij mee. “Een wanprestatie was het. Ik was eigenlijk niet eens onder de indruk van de kampioen, die wel een goede en snelle spits heeft. De eerste 20 minuten was er niks aan de hand eigenlijk. Totdat we achterin op één lijn gingen spelen waar ik niks van begreep. En onze spits Eline Hoogteijling viel al snel uit met een beenblessure. We hebben te veel blessures gehad dit seizoen. Er moeten het liefst 3 spelers bij in onze krappe spelersgroep. Ze mogen zich melden. Dan kunnen we makkelijker switchen en een weekend weg van iemand makkelijker opvangen.” 

De finaleplek in het Haaglanden Voetbal Toernooi is ook een bonus voor Sloos. “Ook wij blijven 2x per week trainen. En we gaan proberen oefenduels te plannen. De meiden met blessures kunnen nu met meer rust naar 17 juni toewerken.”

RKAVV Vrouwen

De tweedeklasser speelde met 0-0 gelijk bij DSVP. “Maar er gebeurde genoeg”, zegt trainer Nikita van der Wijngaard. “Ik vond over de gehele wedstrijd gezien dat wij de touwtjes in handen hadden. Op de eerste 25 minuten van de wedstrijd na dan. We pakten het daarna tactisch gezien heel goed op en stonden als team echt te bikkelen. We hebben de kansen gehad, maar de 0-0 was ook prima.” De toekomstig assistent-trainer van FC Rijnvogels Vrouwen, dat op het hoogste amateurniveau in de Topklasse speelt, is al met al tevreden dat RKAVV zich in de 2e Klasse gehandhaafd heeft. “En dan kan ik het toetje helaas niet meemaken, want we spelen op zaterdag 17 juni de finale om de Haaglanden Voetbal Cup tegen Forum Sport op het sportpark van Wilhelmus! Dat is toch mooi? Maar ik had al vakantie gepland. Zaterdag was mijn laatste wedstrijd als coach.” Technisch coördinator Antoine Thuis en elftalmanager Sandy van der Meer nemen de coaching over. Thuis: “Nikita traint gewoon 2x in de week met de groep door. De overbrugging naar de finale is voor de spelers best lang, maar de spanningsboog zal niet altijd gespannen zijn.”

Yorick Boon

Vijfdeklasser MMO uit Hoogmade staat vanaf de winterstop onder leiding van Stompwijker Yorick Boon. Toen hij begon stond de club al in de top 3 van 5A. De koploper heeft nu 3 punten voorsprong op de concurrentie en speelt op de laatste speeldag bij nummer 9 UNO in Hoofddorp (14:30 uur). “We gaan uiteraard voor de winst. Het zou toch wat zijn. Mijn 1e job als hoofdtrainer en meteen kampioen worden.”

Met zijn schot tekende Timo Ploemen (Forum Sport) de 3-0 ruststand aan (foto: AW).
Eline Hoogteijling (l.) viel geblesseerd uit bij Forum Sport & Rico Westdorp (r.) viel tevergeefs in bij Stompwijk '92 (foto’s: AW).

Uit de krant