V.l.n.r: Rob Velders (Volevo), wethouder Astrid van Eekelen, Peter Kolthof van VRC (foto: Paul Voorham).
V.l.n.r: Rob Velders (Volevo), wethouder Astrid van Eekelen, Peter Kolthof van VRC (foto: Paul Voorham).

VRC en Volevo in najaar op Sportpark Westvliet

Sport 942 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Doordat de gemeente Den Haag vergunning heeft verleend voor de aanleg van het rugbyveld, beachvolleybalvelden en parkeerplaatsen op Sportpark Westvliet in Den Haag, kan er spoedig worden gestart met de uitvoering, zodat VRC in het nieuwe rugbyseizoen kan verhuizen naar Westvliet.

Tijdens de aanleg van het rugbyveld, beachvolleybalvelden en parkeergelegenheid op Westvliet, kan VRC tot oktober op de huidige sportvelden aan De Star in Leidschendam blijven.

Wethouder sport, Astrid van Eekelen: “VRC verdient een mooie pek in onze gemeente en VOLEVO kan uitbreiden met een beachvolleybalveld. We zijn bezig met de voorbereidingen voor de werkzaamheden en we willen zo snel mogelijk starten met de aanleg van de sportvelden en parkeergelegenheid, zodat er in het volgende seizoen op het nieuwe veld getraind en gespeeld kan worden.”

Voorzitter VRC, Peter Kolthof: “We zijn ontzettend blij dat het nu eindelijk gaat gebeuren. We kijken uit naar de nieuwe locatie en de samenwerking met Volevo!”

Voorzitter Volevo, Rob Velders: “Beachvolleybal is een hippe sport sinds de Olympische Spelen van Londen en het WK in eigen land. Ook wij merken dat de vraag groot is. De zoektocht naar een locatie heeft lang geduurd en het is jammer dat de velden net na de zomer worden opgeleverd. Maar ik weet zeker dat dat alles vanaf volgende zomer vergeten zal zijn. Mogelijk kunnen we de komende jaren nieuwe wereldtoppers afleveren, zoals onze oud-jeugdspelers Steven van der Velde en Matthew Immers (top 20 in de worldranking). We zien uit naar samenwerking met VRC. Dit wordt echt heel cool!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant