Tegen SVC’08 was Nick Hendrikse (Wilhelmus) de gevaarlijkste aanvaller op het veld (archieffoto: AW).
Tegen SVC’08 was Nick Hendrikse (Wilhelmus) de gevaarlijkste aanvaller op het veld (archieffoto: AW).

Nacompetitie voor RKAVV, Wilhelmus en Stompwijk ‘92

Sport 885 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Op de laatste speeldag van de reguliere voetbalcompetitie won 4e Divisionist RKAVV thuis met 1-0 van kampioen Hoogeveen, dat dus komend seizoen 3e Divisie speelt.

Rechtsback Tom Plezier schoot RKAVV ‘in the dying seconds of the game’ van afstand naar de overwinning, terwijl staf en reservespelers van Hoogeveen, dat een grote supportersschare en televisiecameraploegen van Hoogeveen TV en TV Drenthe naar Leidschendam had meegenomen, langs de lijn al het kampioenschap vierde omdat naaste concurrent Purmersteijn bij SJC in Noordwijk aan het verliezen was. RKAVV eindigde daardoor op de 2e plaats in de eindrangschikking van 4A, nam de 2e periodetitel van Hoogeveen over, en mag daardoor aan de nacompetitie deelnemen om Hoogeveen eventueel te mogen vergezellen naar de 3e Divisie. Voor trainer Maurizio Ceccucci, die voorafgaand aan RKAVV-Hoogeveen al in het zonnetje werd gezet wegens zijn naderende afscheid na 6 jaar dienstverband, konden uiteindelijk alle scenario’s om wel of niet aan de nacompetitie te mogen deelnemen in de prullebak. “Het is een hectische week geweest, nadat we vorige week zondag door die 1-1 bij VOC geen kampioen meer konden worden. We hielden overal rekening mee en dan moet je ook nog je eigen wedstrijd voorbereiden natuurlijk. Ik ben erg blij met het toetje. Zondag was het feest. Vanaf maandag zijn we aan de 1e ronde nacompetitie, het tweeluik met AWC uit Wychen, gaan denken en informatie aan het inwinnen. Vanavond (= donderdag 1 juni) spelen we uit; zondag thuis.” 

Forum Sport

Eersteklasser Forum Sport verloor zaterdag de laatste competitiewedstrijd met 2-1 bij HVV, dat zich via de nacompetitie hoopt te gaan handhaven in de 1e Klasse. Voor de Voorburgers scoorde Luuk Goedbloed (2-1). De gelijkmaker werd wegens buitenspel afgekeurd. Voor Forum Sport is het seizoen nu voorbij. Trainer Bas Steffens had op een beter slot gehoopt. “We verloren dik verdiend vind ik. Uiteindelijk waren onze prestaties te wisselvallig waardoor we steeds net niet bij de top in 1B aan konden tikken. Dat is gewoon een feit gebleken. Ondanks alle blessures die we het afgelopen seizoen opliepen zijn we op de ranglijst niet in de problemen gekomen. Dat is wel weer positief! We hebben het dit toch bij andere ploegen in onze poule gezien. Blessures en afwezigen doen iets met een team in die situaties.”

Wilhelmus

Tweedeklasser Wilhelmus verloor zaterdag met 3-4 van SVC’08, dat zich nu kan opmaken voor de nacompetitie voor promotie naar de 1e Klasse. Wilhelmus speelt ook nacompetitie maar dat om handhaving in de 2e Klasse. Met de fighting spirit die de ploeg van trainer Ramon van Steekelenburg, volgend seizoen O23-hoofdtrainer bij HBS, in 2E na de winterstop en zeker de laatste weken aan de dag heeft gelegd is die kans ook zeker aanwezig. Tegen SVC’08 scoorden Nick Hendrikse (1-2), Brandon Poncin (2-3) en invaller Cédrick Aké, die met het oog op de nacompetitie werd gespaard. 

Van Steekelenburg vond dat er meer in zat. “We hadden moeten winnen, maar misten veel kansen en gaven zelf goals wel echt gemakkelijk weg. Beide teams speelden niet 100%. We hadden ons beiden al van nacompetitie verzekerd. Ik zie ons niet als favoriet voor het winnen van de nacompetitie met zoveel clubs die strijden voor dat felbegeerde plekje. En 4 speelrondes, 4 finales, géén tweeluiken, zijn er erg veel. Maar 1 ding is zeker. We gaan er in met vertrouwen en willen het kunstje dat we al mee mogen doen na hopeloos onderaan te hebben gestaan nog indrukwekkender maken dan het al is.” Door doelpunten van Yuri Bruno, Nick Hendrikse, Mathijs Wartna en Brandon Poncin won Wilhelmus meteen dinsdagavond al thuis met 4-1 het 1e ronde duel van FC Binnenmaas, waardoor het zaterdag opnieuw thuis tegen Meeuwenplaat (Hoogvliet), dat 3e in de 3e Klasse D werd, de 2e ronde speelt.

Stompwijk’92

Derdeklasser Stompwijk ‘92 speelde zaterdag met 1-1 gelijk bij Aarlanderveen, dat zich al als 2e in 3A voor de nacompetitie om een plaats in de 2e Klasse had geplaatst. Een ‘salonremise’ werd het geenszins. De thuisclub kon zich met het oog op die nacompetitie geen gezichtsverlies permitteren en Stompwijk’92 moest aan de bak om minstens dat ene punt dat nog recht gaf op deelname aan de nacompetitie binnen te slepen. Dan moest Sporting Leiden bij RKDES verliezen. En dat deed het met 5-0. Op een ruim beter doelsaldo ging de nacompetitie plek dan ook naar de sympathieke dorpsclub. 

Trainer Erik van Manen vond het zeker geen salonremise. “Nee, dit resultaat is dik verdiend en zelf uit het vuur geplukt. Routinier Rico Westdorp viel weer in. Hij droeg zelfs nog 10 minuten de aanvoerdersband, toen ik doelpuntenmaker Nick Ammerlaan wisselde. De laatste 20 minuten was het ‘vrouwen & kinderen’ eerst. We zijn echt diep gegaan voor dat ene punt. Rico blijft er in de nacompetitie bij. Dat worden maximaal 3 wedstrijden. Elk duel is een finale. We beginnen zaterdag thuis om 14:30 uur tegen Maasdijk. Alleen winst helpt ons dus een ronde verder.”

SEV

Vierdeklasser SEV won zaterdag thuis met 2-1 van naaste concurrent KSD Marine, dat door verlies van Moerkapelle niet degradeerde en zich mag gaan opmaken voor de nacompetitie om in de 4e Klasse te blijven. Voor rust had SEV zich daar nog voor moeten opmaken, want de bezoekers namen brutaalweg de leiding. Na rust werd Tommy van den Berg met 2 doelpunten matchwinner, waardoor SEV zich ternauwernood zonder nacompetitie wist te handhaven in de 4e Klasse.
Trainer Kenneth Soechit kan met opgeheven hoofd bij de Leidschendammers vertrekken en het stokje overdragen aan de nieuwe trainer Arjan Kortleven. “Het was inderdaad billen knijpen in de rust, maar met dezelfde 11 spelers en voetballend vermogen in plaats van de lange bal wisten we de wedstrijd om te buigen. Tommy speelde echt een puike wedstrijd en wordt in de toekomst een mooie concurrent voor Jasper Koning, die revalideert van een knieoperatie. Zelf word ik hoofd jeugdopleidingen bij Graaf Willem II VAC, waar mijn dochter Jaya in de MO17 speelt. Mijn andere dochter Anjali gaat bij RKAVV Vrouwen voor een plaats in het 1e elftal vechten. Ze komt van RKDEO.”

Vrouwenvoetbal

RKAVV en Forum Sport zijn in voorbereiding op het spelen van de finale van de Haaglanden Voetbal Cup (17 juni; Sportpark Westvliet (v. Wilhelmus)). RKAVV heeft in Arjan Timmers (41) een nieuwe hoofdtrainer gevonden. De afgelopen 23 seizoenen is hij als trainer binnen verschillende leeftijdsgroepen bij Ter Leede in zijn woonplaats Sassenheim werkzaam geweest. De laatste 4 seizoenen was hij dat van Ter Leede Vrouwen 2. Timmers heeft de trainersdiploma’s UEFA C en B. 

Jessie van Leeuwen en Antoine Thuis blijven respectievelijk technisch coördinator bij de meiden onderbouw en de meiden bovenbouw. Het duo wordt ook toegevoegd aan de technische staf van Vrouwen 1, waarin Maurice Verschoor (nu nog trainer MO20-1) de 1e assistent van Timmers wordt. Forum Sport is op het technische vlak ook behoorlijk actief. Marco Sloos blijft hoofdtrainer. “Wij zijn op zoek naar versterking van ons vrouwenelftal. Wat dat aangaat kijken we rond en hebben we al een aantal reacties binnen. Verder wil ik er een sportverzorger en wellicht een assistent-trainer bij. Ons doel is om voor de bovenste plaatsen in de 2e Klasse te gaan.”

Yorick Boon

De Stompwijkse trainer Yorick Boon, die in het verleden zaalvoetbalcoach was bij Stompwijk’92 1, 2e en (interim) 1e elftal trainer bij Stompwijk’92, is zaterdag in de 5e Klasse A kampioen geworden met MMO. In Hoofddorp won MMO met 1-4. “Na afloop daar en later op ons sportpark in Hoogmade is het gek zat geweest. Ik ging niet als laatste naar huis, maar heb wel goed van het feest genoten. Samen met de staf, spelers en alle mensen om de club heen hebben we deze prestatie neer kunnen zetten. Ik begon pas in de winterstop bij de club. Mijn jongensdroom is uitgekomen.”

Tom Plezier (RKAVV) werd zondag matchwinner; trainer Yorick Boon zaterdag kampioen met MMO (archieffoto: AW).
Tommy v.d. Berg hield SEV met 2 goals in de 4e Klasse; Arjan Timmers wordt RKAVV Vrouwen hoofdtrainer (foto’s: AW & PR RKAVV).

Uit de krant