Forum Sport JO13-1 (tekst: Marten Haanstra en Kees Konings / foto: Marten Haanstra).
Forum Sport JO13-1 (tekst: Marten Haanstra en Kees Konings / foto: Marten Haanstra).

Knappe promotie Forum Sport JO13-1

Sport 1.901 keer gelezen

Voorburg - Onlangs won het selectieteam van Forum Sport onder de dertien jaar, de promotiewedstrijd in de 2e divisie tegen Nootdorp. Een weergaloze prestatie, temeer omdat het team vorig jaar al promoveerde vanuit de hoofdklasse en dit huzarenstukje een jaar later dus zowaar herhaalt. 

Door de aangepaste promotieregels van de KNVB mag het team nu volgend seizoen (wanneer het de JO14-1 zal zijn) instromen in de landelijke 4e divisie. Een uiterst puike prestatie van de ploeg en trainers Kees Konings en Timo Zijlstra.

Op een doordeweekse dag was sportpark ‘t Loo decor voor een heet voetbalavondje. De Nootdorpers, die aasden op hetzelfde promotieticket, hadden het nadeel van het spelen van een uitwedstrijd. Rijen dik stonden supporters en belangstellenden namelijk langs de lijn, waarbij vooral de jeugd van de andere Forum Sport-teams zich op een fanatieke manier mengden in het geheel. Nog voor de aftrap werd er met vuurwerk en dikke blauwe rook (de kleuren van de club) sfeer gemaakt. Een mooi en indrukwekkend tafereel, waar alleen de omwonenden wellicht iets minder over te spreken waren. 

Het wedstrijdverloop was boeiend en het niveau hoog. Daley de Rijk kopte na een kwartier een afgemeten voorzet van Yari Taal in de touwen: 1-0. Niet veel later draaiden dezelfde twee de rollen om en werd aangever afmaker: 2-0. De wedstrijd was echter allesbehalve gespeeld, Nootdorp scoorde niet veel later met een wonderschone vrije trap de aansluitende treffer. Forum Sport was echter wel bovenliggende partij, met sterk positiespel en een vorm van onverzettelijkheid die de tegenstander herhaaldelijk imponeerde. 

Dit beeld bleef ook in de tweede helft van kracht en toen Quirijn van der Werf een goed opgebouwde aanval beheerst afrondde (3-1) leek de wedstrijd gespeeld. Dat het nog 3-2 zou worden veranderde daar weinig aan. De supporters aan de zijlijn waren nauwelijks te houden en nog voor het laatste fluitsignaal over de omheining geklommen om de het team te kunnen fêteren. Scheidsrechter Marco Sloos was daar echter niet van gediend en dwong ze terug te klimmen. 

Niet veel later barstte het feest alsnog echt los, vele Forum Sporters bestormden het veld en de champagne kon ontkurkt worden. Een uitgebreide vuurwerkshow zette het geheel nog extra kracht bij en dansend in polonaise, marcheerden spelers de avond in. Velen van hen zouden de slaap maar moeilijk kunnen vatten die nacht, vanwege de onvergetelijke prestatie die ze hun leven lang niet zullen vergeten.

Ook Forum Sport JO15-1 is overigens kampioen geworden in de Hoofdklasse A na een 8-1 thuisoverwinning en een ongeslagen status in fasse 3. Dit betekent aankomend seizoen promotie naar de 6e divisie.

Ook Forum Sport JO15-1 is overigens  in de Hoofdklasse A kampioen overtuigend geworden(foto: pr).

Uit de krant