De rugbyers wisten hun titel van vorig jaar te prolongeren en keerden terug als kampioen van het toernooi in Breda.
De rugbyers wisten hun titel van vorig jaar te prolongeren en keerden terug als kampioen van het toernooi in Breda.

Voorburgse rugby mini’s prolongeren titel in Breda

Sport 1.548 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De Voorburgse Rugby-Club reisde op zaterdag 9 september met 40 Mini’s (rugbyspelers van 11-12 jaar) af naar het zuiden van ons land om daar met twee teams deel te nemen aan het prestigieuze Pre-Season toernooi van Breda, traditiegetrouw de eerste krachtmeting waarmee het rugbyseizoen van start gaat

Dit jaar extra spannend omdat er de kampioenstitel van het vorige jaar te verdedigen was.

Beide teams gingen fantastisch van start in hun poulewedstrijden. Ondanks de hoge temperatuur en de felle zon, speelden de rugbyers op hun best. Er werden weergaloze tackles gemaakt, snelle en solide rucks, mooie kicks, splijtende passing en vele schitterende tries door uitstekend samenspel.


Groepsfoto van het toernooi in Breda (foto: pr).

Eén team wist zich te kwalificeren voor de finale en het andere team speelde om de derde plaats tegen het team van de Bredase Rugby Club. Het was enorm spannend en bleef met een 1-1 eindstand onbeslist met als eindresultaat een gedeeld derde plaats. 

Het andere team uit Voorburg stond in de finale tegen The Dukes uit Den Bosch. Dit leverde een prachtige rugbywedstrijd op waarin de rugbyers uit Voorburg uiteindelijk aan het langste eind trokken. Door winst in deze finalewedstrijd, wisten de rugbyers hun titel van vorig jaar te prolongeren en keerden ze terug als kampioen van het Pre-Season toernooi van Breda.

Afbeelding

Uit de krant