De ondertekening van de overeenkomst vond plaats  tijdens de Gsportdag in de Sportcampus Zuiderpark (foto: Valerie Kuypers).
De ondertekening van de overeenkomst vond plaats tijdens de Gsportdag in de Sportcampus Zuiderpark (foto: Valerie Kuypers).

Meer sportaanbod in regio voor mensen met beperking

Sport 431 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Tijdens de jaarlijkse G-sportdag hebben negen wethouders uit de regio Haaglanden een samenwerkingsovereenkomst ondertekend om het sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking te verbeteren. 

Namens Leidschendam-Voorburg ondertekende wethouder Astrid van Eekelen (sport) de overeenkomst: “Heel goed dat we de regionale samenwerking voortzetten, zodat ook mensen met een beperking uit onze gemeente in de regio kunnen genieten van het sport- en beweegaanbod. Ik ben er trots op dat ook binnen onze gemeente er veel aanbod is. Voorbeelden zijn G-hockey door Cartouche en G-voetbal door SEV, maar ook manege Hestar heeft activiteiten.”

De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst vond plaats tijdens de jaarlijkse Gsportdag, dit jaar in de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. Tijdens dit evenement kunnen mensen met een verstandelijke beperking diverse sporten uitproberen en ontdekken wat ze leuk vinden. Tijdens het evenement hebben de wethouders de samenwerking symbolisch voortgezet door gezamenlijk een puzzel te leggen. Sporters met een beperking en hun begeleiders overhandigden een puzzelstuk aan een wethouder ter ondertekening, waarna de puzzelstukken werden samengevoegd om de overeenkomst officieel te bekrachtigen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant