Van Boggelen (l.) & Nick Ammerlaan (m.) van Stompwijk’92 waren goed voor drie doelpunten (archieffoto: AW).
Van Boggelen (l.) & Nick Ammerlaan (m.) van Stompwijk’92 waren goed voor drie doelpunten (archieffoto: AW).

RKAVV en Wilhelmus verliezen, Forum Sport speelt gelijk en Stompwijk ‘92 wint

Sport 1.095 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Het zit de 4e Divisionist RKAVV begin 2024 nog niet mee. Vorig weekend werd het eerste competitieduel Smitshoek-RKAVV afgelast, werd het oefenduel FC Skillz-RKAVV na 40 minuten en bij 1-2 gestaakt wegens ijsvorming op het veld, werd dinsdagavond het 1e ronde groepsduel om de Haaglanden Voetbal Cup bij eersteklasser VELO met 2-0 verloren en werd afgelopen zaterdag het 1e competitieduel van 2024 RKAVV-Westlandia met 0-1 verloren. 

Eerder dit seizoen won RKAVV het 2e competitieduel in Naaldwijk met 1-3. Net als tegen VELO was RKAVV kwalitatief en (op basis van de kansenverhouding) kwantitatief de betere ploeg maar leidde dat niet tot de o zo gewenste doelpunten. In ‘the dying seconds of the game’ en in het donker van de invallende avond werd het enige doelpunt gescoord. Zaterdag krijgt RKAVV (opnieuw) thuis tegen Nieuwenhoorn de gelegenheid om revanche op zichzelf te nemen. In Hellevoetsluis werd het in september nog 3-6. Om de Haaglanden Cup speelt RKAVV dinsdagavond 27 februari thuis tegen VUC.

Remise Forum Sport

Eersteklasser Forum Sport speelde zaterdag thuis met 1-1 gelijk tegen het Wippolder van Mark Moen en zijn assistent Haico Herbert (beiden ex-Tonegido), dat nu de grootste kanshebber is om 1e periodekampioen te worden. Trainer Bas Steffens, die nog met beide collega’s bij Tonegido voetbalde, was over veel dingen tevreden. “Maar uiteindelijk wil je altijd winnen en dat is niet gelukt. We begonnen gelijk scherp en geconcentreerd en kregen ook meteen een goede kans, maar de eerste vrije trap van Wippolder ging er meteen gelijk in. Mede door onze nederlaag bij RKDEO vorige week was ik benieuwd hoe ons team daarmee om zou gaan. Wat dat betreft kan ik alleen maar positief zijn. We zijn de hele wedstrijd en met name de 2e helft constant de bovenliggende partij geweest. Het enige wat ontbrak was het 2e en uiteindelijk winnende doelpunt. We creëerden genoeg kansen.”

Wilhelmus verliest

Omdat Wilhelmus-Laakkwartier (inhaaldatum: 17 februari) vorige week niet doorging was Graaf Willem II VAC-Wilhelmus het 1e competitieduel voor Wilhelmus in 2024. De 3e Klasser verloor in Wassenaar met 2-0. “Verliezen is natuurlijk nooit leuk, maar op de uitslag tegen de koploper na kijken wij terug op een goede wedstrijd. Voor rust had het misschien wel 0-2 moeten zijn. Twee kort op elkaar volgende momenten van onoplettendheid begin 2e helft werden ons fataal. Door aanvallend te wisselen hebben we er alles aan gedaan om terug te komen, maar het mocht niet baten. Maar ons seizoen is nog niet voorbij hoor! Blauw Zwart heeft een stugge en fitte ploeg. We onderschatten die laaggeklasseerde ploeg niet, maar onze selectiespelersgroep is compleet. Dus ik verwacht een gemotiveerd Wilhelmus dat de 3 winstpunten binnenshuis houdt.”

Stompwijk’92 wint

Door doelpunten van Bart van Boggelen (2) en Nick Ammerlaan won de 4e Klasser Stompwijk ‘92 zaterdag in Leiden met 1-3 van Roodenburg. “En verdiend!”, zegt trainer Erik van Manen. “We hebben ons op een moeilijk bespeelbaar veld naar de overwinning geknokt. Ik zag eindelijk weer eens lachende gezichten in de kleedkamer. Voor rust kregen we al zeker 5 grote kansen, maar na rust werd eerst een doelpunt van ons afgekeurd en scoorde Bart 0-1. Door een opeenstapeling van onhandigheden kwam de 1-1 keihard binnen. Dat voelde je bij iedereen. ‘Het zal toch niet …’. Dat! Gelukkig bleven we knokken. En ook al ging de keeper van Roodenburg niet geheel vrijuit bij de 1-3 van Nick voelde de overwinning wel heel lekker. En nu doorrrr!”

SEV & Vrouwen oefenden

Vierdeklasser SEV oefende vorige week donderdagavond al bij GDA in Loosduinen, waar met 4-1 verloren werd. Met het oog op de herstart van de competitie zaterdag is dat geen goed vooruitzicht voor trainer Arjan Kortleven. “Er is inderdaad nog een hoop werk aan de winkel. Het stoppen van Ter Werve, dat zichzelf uit de competitie terugtrok wegens een chronisch spelerstekort, brengt de onderkant van de ranglijst in 4D dichterbij. Toch ga ik er vanuit dat we er zaterdag staan! En dat met hetzelfde resultaat als thuis tegen SEP, 3-0, maar dan in de vorm van 0-3 natuurlijk.” RKAVV Vrouwen oefende zaterdag bij SEP en verloor met 4-3. “Voor rust bereikten we een totale ondergrens maar na rust wonnen we met 1-3 door door doelpunten van Romy van der Helm (2) en Zoëy van der Hulst”, zegt trainer Arjan Timmers. Zaterdag moet 2x de beleving van die 2e helft worden geleverd om een resultaat te kunnen boeken tegen Wartburgia.” Zaterdag won Forum Sport Vrouwen in Alphen aan den Rijn met 0-7 bij de koploper in 2B, de poule van RKAVV, ARC door doelpunten van Eline Hoogteijling (5) en Tariannen Doorkamp (2).

Voetbalprogramma

Zaterdag 3 februari
RKAVV-Nieuwenhoorn, 15:30 uur.
Nootdorp-Forum Sport, 15:00 uur.
Wilhelmus-Blauw Zwart, 15:00 uur.
Stompwijk’92-FC Oegstgeest, 15:00.
SEP-SEV, 14:30 uur.
SEP-Forum Sport (vrouwen), 14:30.
asv Wartburgia 3-RKAVV (vrouwen), 14:30 uur, Amsterdam

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant