Twee weken geleden scoorde de zichtbaar teleurgestelde Yani Bouras (RKAVV) niet, maar zaterdag wel (archieffoto: AW).
Twee weken geleden scoorde de zichtbaar teleurgestelde Yani Bouras (RKAVV) niet, maar zaterdag wel (archieffoto: AW).
VOETBAL

Winst, gelijkspel en verlies voor clubs Leidschendam-Voorburg

Sport 715 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Door de gelijkmaker halverwege de 2e helft van invaller en spits Yani Bouras speelde de 4e Divisionist RKAVV zaterdag in Leerdam met 1-1 gelijk bij middenmoter LRC. 

De ploeg van trainer Peter Klomp beloonde zichzelf niet met 3 winstpunten voor het zeker na rust betere spel. RKAVV had op gelijke hoogte met haar opponent kunnen komen, maar blijft net boven de (indirecte) degradatiegrens in 4B staan. De onderlinge verschillen op de ranglijst zijn niet onoverbrugbaar, maar dan moet RKAVV het goede spel wel in punten om gaan zetten. “Het gekke is dat we zaterdag voor rust eigenlijk niet goed speelden, maar toch de beste kansen kregen”, zegt Klomp. “Aan de 1-0 ging een opeenstapeling van fouten vooraf.”

Na rust waren we meer aan hun speelveld gewend en speelden we wel goed. De kansen die we kregen werden slap of matig ingeschoten. Zoals ik er nu (maandagmiddag, red.) op terugkijk ben ik tevreden met het punt. Dat was ik zaterdag niet.” Het gebrek aan scorend vermogen lijkt RKAVV nu op te breken. “Voor de winterstop scoorden we 24 doelpunten in 15 wedstrijden. Nu staan we op 2 uit 3. Dat is te weinig. Midweeks oefenden we tegen Alphense Boys en wonnen we met 6-1. Dat gaf een goed gevoel en vertrouwen. Het is lastig om scoren te trainen. Het is niet na te bootsen. Er wordt hard gewerkt en getraind. Elke week zijn we er dichtbij. Die goals moeten een keer en zo snel mogelijk gaan vallen.” 

Wilhelmus

De 3e Klasser boog thuis tegen Lakkwartier een 0-2 ruststand om in een klinkende 4-2 overwinning. Bodhi Glaudemans, Djeden de Roon, Cas van Delft en Brandon Poncin waren de doelpuntenmakers. Glaudemans en De Roon (beiden JO19-1) vielen in de loop van de 2e helft in en zorgden voor een gelijke tussenstand. Een andere invaller Phiras Chehoudi baarde met 3 assists óók opzien. Van de 3 invallers ging een enorme dynamiek uit. Trainer Piet Gelauf jr. had dus een goede hand in het wisselen. “Daar werkte Laakkwartier eigenlijk zelf ook een beetje mee. Voor rust hadden we moeite met hun manier van voetballen. Ze zetten met hun voorsprong ook na rust hoog druk. Van de ruimte die ze achter hun verdediging lieten hebben wij na rust geprofiteerd. Maar dan moet je dat ook kunnen natuurlijk. Dat konden wij.”

Phiras Chehoudi (33) voetbalde ooit bij het later opgeheven Haaglandia op het toen nog hoogste amateurvoetbalniveau, de hoofdklasse, en kwam enkele jaren geleden over van eersteklasser Die Haghe op voorspraak van vriend en zakenpartner Cédrick Aké. Blessures achtervolgen hem waardoor hij niet continu basisspeler is. Maar gezien zijn klasse, geestdrift en dynamiek kan hij op derde klasse niveau nog wel een tijdje mee. Hij solliciteerde tegen Laakkwartier naar een basisplaats. “Zeg dat maar tegen de trainer hahaha. Nee zonder gekheid, ik ben nog niet fit en heb ontstekingen in beide knieën, waardoor ik minder train. Ik vind voetballen nog veel te leuk.” Gelauf is blij met Chehoudi. “Phiras is óók ondernemer in de kledingbranche met een eigen winkel in de stad, waardoor hij niet altijd kan trainen. Over trainen en spelen hebben we afspraken gemaakt.”

Met dispensatie van de KNVB blijft Gelauf nog even interim hoofdtrainer van Wilhelmus. Voor de winterstop nam de assistent-trainer het over van de opgestapte Jan Linkerhof, “Men vergeet dat ik al halverwege vorig seizoen aan de technische staf werd toegevoegd om trainer Ramon van Steekelenburg bij te staan. Ik kende de club en de spelersgroep al voordat Jan kwam. Voor de groep ben ik gebleven.” Een goede groep, zoals hij het omschrijft. “We zijn samen goed bezig. En met samen bedoel ik ook keepers- en assistent-trainer Steven Verstraten en 2e elftal- en assistent-trainer Rozani Gilkes. Komend seizoen bestaat de technische staf uit 4 personen. De nieuwe hoofdtrainer is bij ons al bekend, maar het is aan het bestuur om daarmee naar buiten te treden.” 

SEV

De 4e Klasser verloor zaterdag thuis van top 3 club VDL uit Massluis; 1-6. De wedstrijd leek een kopie van de uitwedstrijd te worden, toen het 4-0 bij rust was en het na rust ‘1-1’. De ruststand nu was 1-4. Aanvoerder Wessel van Huizen scoorde 1-1. Na rust bleef het gewenste effect uit en scoorde VDL nog 2x. Het elftal van trainer Arjan Kortleven kende personele problemen. “Ik miste 4 basisspelers; Luca Weekhout, Michael Bolleboom, Dylan van Dijk en Kasper Struijk. Simon Bleichrodt viel in de warming up geblesseerd uit. Over onze eerste helft was ik nog niet eens ontevreden. Het plan dat we hadden werd eigenlijk prima uitgevoerd. We gaven weinig 100% kansen weg, maar in balbezit was de ruimte tussen aanval en verdediging te groot. Daardoor werden we iets te ver naar achteren gedrongen.” Dat de ruststand dan toch 1-4 was vond hij zeer teleurstellend. “Die gaf de juiste verhoudingen niet weer. Twee doelpunten waren te voorkomen geweest. Ik moet wel mijn complimenten aan de 2e elftalspelers maken hoe zij invielen.Ze konden het tempo goed volhouden.” De SEV-spelers droegen een rouwband om hun linkerarm vanwege het overlijden van prominent clublid Wim Jansen. 

Wim Jansen

Hij was al ruim 13 jaar aan SEV verbonden voordat de club in 1991 naar Sportpark Kastelenring verhuisde. Toen op Sportpark De Heuvel zijn zonen Stephan en Vincent ‘op SEV gingen’ werd hij vrijwel meteen als vrijwilliger actief. Wim was de aanvoerder van een heus SEV-gezin dat door partners van de kinderen en kleinkinderen inmiddels uit 16 personen bestond. Zijn vrouw Tonny is niet weg te denken als kantinemedewerkster en hun dochter Rebecca bleef aan oud-1e speler Ferry Lassche hangen. Wim was (jeugd)scheidsrechter, G- en zaalvoetbalscheidsrechter, zaalvoetbalcoach en eerste elftalleider onder hoofdtrainer Theo Kok. Hij voetbalde niet voor de club, maar brak ooit op ‘De Heuvel’ op een Hemelvaartsdag zijn been tijdens een wedstrijdje tussen de jeugdleiders en de scheidsrechters na afloop van het (nog steeds!) traditionele jeugdtoernooi op die donderdag in mei.

Ondanks zijn latere lichamelijke beperking bleef Wim actief voor SEV. De no nonsense man dacht niet in beperkingen maar in mogelijkheden. Zittend in zijn scootmobiel floot hij regelmatig jongste jeugd thuiswedstrijden van zijn kleinzonen. Hij reed gewoon tussen ze door op het veld. Wim raakte ook betrokken bij SEV Walking Football; 60+ wandelvoetbal. Hij organiseerde mede toernooien en feestavonden voor die nieuwe tak aan de SEV-boom, waar hij ook wedstrijden voor floot maar dan vanaf de kant. Dat tussen die ongepolijste voetballers door rijden vond hij te gevaarlijk worden. Hij was een fair play ‘scheids’ en je moest niet tegen hem lullen, want dan had je het lastig. ‘Verspilde moeite’ noemde hij dat. Wim lunchte sinds de oprichting van de BuurtResto SEV op een maandelijkse donderdag altijd mee. Hij zette zich in zijn scootmobiel aan het hoofd van een tafel en had gespreksstof te over voor zijn tafelgenoten.

Zijn lichaam wilde niet meer maar zijn geest bleef tot het laatst toe scherp. Wim Jansen (78), het geweten van SEV, stierf dinsdag 13 februari thuis vlakbij de voetbalclub waarvan hij hield maar waar hij soms ook heel kritisch op was. Twee dagen later kwam zijn oudste zoon Stephan naar de BuurtResto SEV om de lunchgasten namens zijn vader een drankje aan te bieden. Zijn vader had het hem opgedragen om dat te gaan zeggen en betalen. Stephan deed het graag. De bevlogen Wim Jansen, die ook jaren lang hulp-Sinterklaas in Leidschendam was, is gisteren (= dinsdag 20 februari) in familiekring op Noorthey begraven. De uitvaartdienst vond plaats in het clubgebouw van SEV. Hoe kon het ook anders. 

Voetbalprogramma

Zaterdag 24 februari
SJZ-Stompwijk’92, 14:00 uur, Nieuweweg, Zoeterwoude.
Forum Sport-VELO, 14:30 uur.
Forum Sport-XerxesDZB (vrouwen), 14:30 uur.
Full Speed-Wilhelmus, 15:00 uur, Kerkpolderweg, Delft.
RKAVV-RVVH, 15:30 uur.

Dinsdag 27 februari
RKAVV-UVS (vrouwen), 20:00 uur.

SEV heeft deze week geen competitieverplichtingen.

Dit schot van Djeden van Roon (Wilhelmus) trof geen doel; in het midden kijkt Phiras Chehoudi mee (foto: AW).
Invaller Sandro Cillari (SEV), sinds een week selectiespeler, tracht tevergeefs door te breken (foto: AW).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant