Forum Sport is kampioen! Petter v. Pruijssen (linksmidden) en Bas Steffens (linksboven) (foto: AW).
Forum Sport is kampioen! Petter v. Pruijssen (linksmidden) en Bas Steffens (linksboven) (foto: AW).

Forum Sport is kampioen en speelt volgend seizoen in 4e Divisie

Sport 532 keer gelezen

Voorburg - De 1e Klasser Forum Sport won zaterdag thuis met 2-1 van naaste concurrent Valken’68 door doelpunten van Sven Koppenol en invaller Jesse de Graaf vlak voor tijd. Het was een echte kampioenswedstrijd vol inzet en dramatiek. 

Er waren zo’n 1000 toeschouwers, rookkanonnen in de clubkleuren en vuurwerk. En er was een arbiter van dienst die met zijn optreden meewerkte aan het meest dramatische voetbalscenario dat een mens zich kan voorstellen. Hij gaf Valken’68 na rust een strafschop en een indirecte vrije schop binnen het strafschopgebied omdat keeper Petter van Pruijssen te lang zou hebben gedaan over het in het spel brengen van de bal.  

Alle aanwezigen gingen door verschillende gevoelsstadia, maar in the end was daar de terechte winnaar Forum Sport. “De wedstrijd was niet mooi, maar ik denk dat we iets meer kansen dan Valken hebben gehad”, zegt trainer Bas Steffens. “In onze krankzinnige competitie kon de helft van het aantal clubs op driekwart van de competitie nog kampioen worden. De laatste wedstrijden toonden wij ons het meest stabiel door weinig punten te verliezen.”

Van Pruijssen werd Man of the Match. Hij heerste en stopte bij 1-0 de strafschop. “Hiervoor ben ik naar Forum Sport gekomen.” Als 2e keeper bij RKAVV had hij te maken met ‘instituut’ Mike ten Kroode. “Ik wilde eerste keeper worden en voor de prijzen gaan. Bas Steffens, één van de beste vrienden van mijn vader Rob die assistent-trainer bij RKAVV is, polste me en ik wilde wel.” Van Pruijssen overwon blessures en heroverde zijn plek onder de lat. “Wij gaan de 4e Divisie in. Als RKAVV daarin blijft, krijgen we mooie stadsderby’s komend seizoen.” 

Sportwethouder Astrid van Eekelen reikte bloemen uit aan aanvoerder Nychel l’Ami. KNVB Ambassadeur en plaatsgenoot Kees Wenneker overhandigde hem de kampioensschaal en kampioensmedailles. Clubvoorzitter Mark van den Honert is trots. “Kampioen worden in het jubileumjaar is natuurlijk geweldig. Als de vrouwen zaterdag ook kampioen worden doen we het feest nog een keer over.”

Forum Sport Vrouwen kan feest compleet maken

De ongenaakbare 2e Klasser won zaterdag bij VVOR in Rotterdam met 1-8 door doelpunten van Femke Vermeulen, Tarianna Doornkamp (3), Ginger Wouters (2) en Lara van Schaik (2). Trainer Marco Sloos sprak na afloop van een ‘voetbalshow’. “Ik heb combinaties gezien waar ik werkelijk van heb genoten. De ene aanval was nog mooier dan de andere. En echt schitterende doelpunten!” Bij thuiswinst op IFC, en wie twijfelt daar nog aan, is het jubileumseizoen van het 25-jarige Forum Sport compleet en promoveert Forum Sport Vrouwen naar de 1e Klasse, het op één hoogste vrouwen amateurvoetbalniveau van Nederland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant