Doelman Mike ten Kroode werd voor RKAVV-Capelle gehuldigd voor 250 wedstrijden in het 1e elftal (foto: Jelle Abma/PR RKAVV).
Doelman Mike ten Kroode werd voor RKAVV-Capelle gehuldigd voor 250 wedstrijden in het 1e elftal (foto: Jelle Abma/PR RKAVV).

Overige voetbalwedstrijden; nog niet alle clubs veilig

Sport 631 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Ondanks een eerdere competitienederlaag, een recente bekernederlaag en een 0-1 achterstand won 4e Divisionist RKAVV zaterdag met 2-1 van (vooraf nog) nummer 2 in 4B Capelle door doelpunten van Edwin Agyare en clubtopscorer Remco Overdevest in het laatste kwartier. 

Voor aanvang werd keeper Mike ten Kroode gehuldigd voor zijn 250e officiële wedstrijd in het 1e elftal. Op 2 jeugdjaren na speelt Ten Kroode zijn hele voetballoopbaan al bij RKAVV en dat al 11 seizoenen in het 1e elftal. Voor trainer Peter Klomp zijn de 3 punten op weg naar rechtstreekse handhaving in de 4e Divisie meer dan welkom. “En verdiend! En op zeer karaktervolle wijze! Wij staan nu op 36 punten en strijden nog met 3 clubs om geen degradatie nacompetitie te hoeven spelen. Het is ongelooflijk dat wij met 36 punten nog niet veilig zijn.” RKAVV wacht nog 2 uitdagingen tegen naaste concurrenten Heerjansdam (uit) en VOC (thuis). Klomp: “ Zulke wedstrijden zijn en blijven onvoorspelbaar, maar op basis van karakter en het goede voetbal van de laatste weken moeten we zelf het verschil kunnen maken.”

RKAVV maakte bekend dat Majid Darrazi (46) de nieuwe hoofdtrainer wordt van de O23-1. Als interim-trainer nam Darrazi het al van Curtis Martels over, maar nu is besloten dat Darrazi zijn werk mag voortzetten. Majid Darrazi was topamateurvoetballer bij Tonegido en FC Lisse. Zijn loopbaan als voetballer sloot hij als bijna veertiger bij Wilhelmus, waar hij meerdere jaren speelde, af. Hij tekende een contract voor 1 seizoen.


Majid Darrazi is de nieuwe hoofdtrainer van RKAVV O23. Hij sloot zijn actieve loopbaan bij Wilhelmus af (archieffoto 06-09-2009: AW).

Wilhelmus

Wilhelmus verloor zaterdag verrassend met 2-1 bij middenmoter PGS/Vogel. Na een handsbal scoorde aanvoerder Cédrick Aké voor rust nog wel de gelijkmaker uit een strafschop binnen. Met nog 2 competitieduels te spelen heeft Wilhelmus nu 5 punten achterstand op koploper Graaf Willem II VAC. Trainer Piet Gelauf jr. moest helaas constateren dat zijn elftal geen goede dag had. “We kwamen niet in ons vertrouwde spel en gingen te veel mee in de fysieke strijdwijze van PGS/Vogel. Het is nu zaak om snel te herstellen van de teleurstelling. We gaan ons nog 2x opladen! Te beginnen tegen koploper Graaf Willem zelf! Ik heb alle vertrouwen in de weerbaarheid van mijn spelersgroep. Dat hebben mijn spelers al vaker bewezen. Wij moeten 2x winnen en zij 2x verliezen. Wij ‘moeten’, maar zij ook! Graaf Willem gaat echt niet op ons veld kampioen worden.”

Stompwijk’92

De 4e Klasser speelde zaterdag in en tegen Woubrugge met 0-0 gelijk. “Maar het had net zo goed 6-6 kunnen worden. Op basis van de 2e helft hadden we zelfs moeten winnen”, zegt trainer Erik van Manen die zelf de rode kaart kreeg. “Ik ben toch niet een trainer die door het lint gaat toch? Volgens beide clubs voelde de scheidsrechter de wedstrijd niet goed aan. Na een stevige overtreding liet hij doorspelen en noemde ik hem een ‘idioot’. Dat mag uiteraard niet. Dom! Een scheidsrechter moet spelers een beetje beschermen. Dat deed hij niet.” Officieel is Stompwijk’92 nog niet veilig van degradatie. “Er degraderen 2 clubs rechtstreeks; 3 clubs spelen degradatie nacompetitie; 4 clubs zijn al zeker van hun lot. In 2 wedstrijden zijn er nog 6 punten te verdelen. Onze naaste concurrent Floreant heeft er 3 minder.”

SEV

De 4e Klasser won zaterdag in Rijswijk bij RVC Celeritas met 2-3 door doelpunten van routinier Paul Janssen en invaller Jasper Koning (2!). “We hebben directe handhaving nog steeds in eigen hand”, zegt trainer Arjan Kortleven. “Mijn mannen toonden veerkracht door uit achterstand terug te komen; een overwinning van het collectief. Ik heb genoten. Ook van het clubgevoel door de aanwezigheid van de complete staf van het 2e elftal. Binnen de staf zit dat ook goed. Zaterdag Deltasport thuis. Zij kunnen directe degradatie ontlopen, wij kunnen ons definitief veilig spelen. De belangen zijn groot. Wij kunnen zelfs naar plek 6 stijgen.”

RKAVV Vrouwen

De 2e Klasser won zaterdag in en tegen Purmerend met 0-3 door doelpunten van Kim Smulders en Melanie Zalm (2). “Melanie speelde absoluut de hoofdrol, want ze was ook verantwoordelijk voor de assist van Kim’s doelpunt”, zegt trainer Arjan Timmers, die zaterdag thuis afscheid van RKAVV neemt. “Een uitzwaaiwedstrijd wordt het niet, want we spelen zaterdag 15 juni nog de Haaglanden Voetbal Toernooi finale in ‘s-Gravenzande.” Er staat geen degradatiedruk meer op de laatste competitiewedstrijd. “DVVA thuis met deze geweldige meidengroep voetballers is een feestje. Spelersgroep en staf gaan er een mooie afsluiting van maken. De 4 resterende weken tot aan de finale zullen we met 2 activiteiten per week in de vorm van trainingen of oefenwedstrijden doorbrengen.”

Voetbalprogramma

Zaterdag 18 mei
Heerjansdam-RKAVV, 15:30.
Wippolder-Forum Sport, 14:30.
Wilhelmus-Graaf Willem II VAC, 14:30.
Stompwijk’92-Roodenburg, 14:30.
SEV-Deltasport, 14:30.
Forum Sport-IFC (vrouwen), 14:30.
RKAVV-csv DVVA (vrouwen), 12:30.

Majid Darrazi is de nieuwe hoofdtrainer van RKAVV O23. Hij sloot zijn actieve loopbaan bij Wilhelmus af (archieffoto 06-09-2009: AW).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant