Andy en Leonie Molhoek en hun dochter Jamey (7) uit Leidschendam met de cheque.
Andy en Leonie Molhoek en hun dochter Jamey (7) uit Leidschendam met de cheque.

Team Jacklyn haalt €16.118,- op voor KiKa

Sport 923 keer gelezen

Leidschendam - Team Jacklyn heeft op 12 mei 2024 aan verschillende afstanden van Leiden Marathon meegedaan. Ondanks dat de Marathon in de middag werd afgebroken wegens de hitte heeft het team mooie prestaties geleverd. Met 20 medailles, duizenden hartjes van stoepkrijt en €16.118,- voor KiKa is de actie meer dan geslaagd.

Twee maanden geleden namen Andy en Leonie Molhoek en hun dochter Jamey (7) uit Leidschendam het initiatief voor de actie. Als eerbetoon aan hun dochtertje en zus, Jacklyn, die in 2017 op tweejarige leeftijd aan leukemie is overleden. Ze wilden met Team Jacklyn zoveel mogelijk ophalen voor de strijd tegen kinderkanker. Het team groeide uit tot 32 deelnemers, waaronder een heleboel vriendinnetjes van Jamey. Hiermee was het team op alle afstanden van de Marathon vertegenwoordigd.

Jamey liep samen met 15 kinderen in knalroze Team Jacklyn-shirtjes Kidsrun van 2,1 km. De jonge sportievelingen hebben hard moeten werken voor hun medailles. Met rode wangen beklommen ze direct na de finish het podium om de cheque aan KiKa te overhandigen. Ze werden met luid applaus ontvangen en bedankt voor hun geweldige inzet. Niet tijdens het hardlopen, maar ook voor het werven van sponsors. Vol trots lieten ze het publiek de cheque zien met het bedrag van €16.118.

Het was zondag een hele warme dag. Tijdens het evenement zijn meerdere mensen bevangen geraakt door de hitte. Uit voorzorg is Team Jacklyn op de 42 km gestopt. Andy heeft samen met twee andere teamleden de 21 km wel kunnen uitlopen. En ook op de 5 km ging het Team Jacklyn goed af. Leonie stond samen met 8 teamgenoten bij het startvak klaar. Daar hoorden ze in eerste instantie dat de start een uur werd uitgesteld. Later kwam het nieuws dat de organisatie, in overleg met de hulpdiensten, had besloten de 10 km in zijn geheel af te gelasten. Dat zorgde even voor teleurstelling en tranen. Direct daarna ontstond het voornemen om de kilometers op een later moment alsnog te maken voor Team Jacklyn.

Tijdens het weekend van de Marathon kwam je overal hartjes van stoepkrijt tegen. Andy, Leonie en Jamey gaan namelijk elk jaar op ‘Jacklyn Regenboog Dag’ naar Leiden. Dan laten ze een spoor van stoepkrijt-hartjes achter. Ze wilden dit ook in het weekend van 11 en 12 mei doen voor alle zieke kinderen. In samenwerking met de organisatie van Leiden Marathon werd opgeroepen om hartjes te krijten, waaraan massaal gehoor werd gegeven.

Team Jacklyn is trots op het mooie resultaat. De donaties waren overweldigend en de reacties hartverwarmend. Het was een onvergetelijke dag met een groep mooie mensen. Voor Andy, Leonie en Jamey is het van onschatbare waarde dat zij dit uit naam van Jacklyn voor KiKa hebben kunnen doen en hopen hiermee andere zieke kinderen een toekomst te geven.

Jamey liep samen met 15 kinderen in knalroze Team Jacklyn-shirtjes Kidsrun van 2,1 km.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant