Tonegido en RKAVV delen punten

di 24 feb 2009, 09:54 Sport

Verlies voor Wilhelmus

Voorburg - Zondag eersteklasser Tonegido haalde in bij SJC in Noordwijk. Het werd 2-2 door twee doelpunten van Umit Bektas (0-2). De gelijkmaker viel in de slotminuut. Trainer Wim Schaap was teleurgesteld. “We speelden een fantastische eerste helft, verzuimen ook na rust afstand te nemen en hielden SJC zo in de wedstrijd. Als je ze er zelf niet in schiet, heb je geen recht op de overwinning.”

Zijn ploeg bleek met name in het laatste kwart van de wedstrijd moeilijk coachbaar. “Als ik aangeef dat we ver van onze goal af moeten spelen en het gebeurt niet, breng je jezelf in de problemen. En voorin moeten ze de ballen er zelf in schieten; ik niet. De 1-2 van SJC werkte voor hun bevrijdend. Hun opportunisme en fysieke sterke jongens voorin gaven ons veel problemen.”

Koploper Tonegido verzuimde vier punten afstand te nemen in de strijd om het kampioenschap. Tegen Leonidas kan de ploeg Schaap laten zien dat ze wel kan winnen. “Het wordt opnieuw een hele zware wedstrijd bij Leonidas in Rotterdam. Wij zijn de te kloppen ploeg en moeten daar goed mee omgaan. Leonidas heeft vaardige voetballers, maar laten het als ploeg wel eens liggen. Daar moeten wij als ploeg van kunnen profiteren.”

RKAVV ook 2-2

Collega eersteklasser RKAVV speelde ook met 2-2 gelijk. Thuis tegen Neptunus opende Adem Dogan de score. Vlak voor tijd bij 1-1 kwamen de Leidschendammers door een eigen doelpunt op voorsprong, maar in de slotseconden werd het toch nog een gelijkspel. Trainer Peter Klomp dacht dat de buit al binnen was.

“Het gelijkspel voelt als een nederlaag, want de ploeg heeft fantastisch gepresteerd tegen de nummer 3 in 1B. Er werd veel strijd geleverd en bij tijd en wijlen goed gevoetbald. We zijn overeind gebleven tegen een ploeg dat door vanaf het begin achterin één tegen één te spelen haar aanvallende bedoelingen meteen duidelijk maakte.” Als zo vaak dit seizoen toonde RKAVV een gebrek aan scorend vermogen.

Klomp: “Boshuizen thuis winnen we met 1-0, maar wij hielden hen in de wedstrijd. JHR thuis werd in de 90e minuut 1-1, omdat wij ze in de wedstrijd hielden. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Dat is jammer, want we hebben gewoon een prima ploeg. Als je in acht dagen tijd tegen de nummer één Tonegido en nummer drie Neptunus gelijkspeelt, heb je het goed gedaan.”

Zondag speelt RKAVV thuis tegen SJC, dat eerder dit seizoen in Noordwijk op 1-1 werd gehouden. Klomp verwacht twee ploegen die elkaar met overeenkomstige speelstijlen zullen gaan bestrijden. “SJC draait een prima seizoen. Het is fysiek sterk, heeft power, aanvallende kwaliteiten en karakter. Van 0-2 tot 2-2 terugkomen tegen Tonegido is het bewijs. Wij zijn vergelijkbaar. Het wordt een clash van dezelfde speelstijlen. Ik hoop dat het dubbeltje nu eens een keer onze kant oprolt.”

Onterechte nederlaag Wilhelmus

Zondag tweedeklasser Wilhelmus verloor uit bij GDA met 3-2. Ex-RKAVV spits Tzvetan Deyanov scoorde twee keer voor de ploeg van de aanstaande trainer van RKAVV Bas Steffens. Wilhelmus kwam twee keer terug van een achterstand. Voor de Voorburgers doelpuntten Necdet Arslan en Danny de Jel (strafschop). Wilhelmus’ goalie Steven Verstraten stopte nog een strafschop.

Trainer Harold Tjaden vond de nederlaag onterecht. “Vriend en vijand waren het erover eens dat het een gelijkspel had moeten worden, maar daar koop je niks voor. De snelle 1-0, waarbij doelman Steve Verstraten niet vrijuit ging, bleef ons de rest van de wedstrijd achtervolgen.” Over het spel van zijn ploeg was Tjaden best tevreden. “We hadden een veldoverwicht, maar kwamen desondanks voor rust met 2-1 achter door een buitenspeldoelpunt. De benutte strafschop van Danny de Jel was een goedmakertje. Bij de bushalte was Necdet Arslan niet gevallen als hij een dergelijke duw, die aanleiding tot de strafschop gaf, had gekregen. Uit een counter werd de 3-2 gescoord in een fase waarin wij goed combinatievoetbal lieten zien.”

De terugkeer van Brian Moen, Ferdy van Brussel en Michiel van Munster geeft de Wilhelmus-burger moed. Tjaden: “Ze missen nog wedstrijdritme, maar zijn door hun routine erg belangrijk voor onze jonge ploeg. Of we nu afgehaakt zijn voor de prijzen? Nee hoor! We zijn vals gestart en hebben een pas op de plaats moeten maken tegen GDA, maar het charmante van amateurvoetbal is dat er drie periodes zijn. Zondag start de derde periode. Iedereen begint weer op nul. ADO Den Haag werd vorig jaar ook zesde in de Jupiler League. En kijk nu eens waar en hoe ze spelen?”

Uit de krant