Vorstperiode voor SEV nog niet voorbij

di 24 feb 2009, 09:58 Sport

Leidschendam - Derdeklasser SEV verloor zaterdag de eerste competitiewedstrijd van het kalenderjaar 2009 bij Oegstgeest met 2-0. Trainer Dick Hooning herkende zijn elftal niet. “Van wat we de afgelopen twee maanden met elkaar hebben opgebouwd heb ik niets teruggezien.”

Van tevoren had Hooning zijn ploeg voor Oegstgeest gewaarschuwd. “Ik heb ze erop gewezen dat het een wedstrijd van inzet, werklust en strijd zou worden, maar bij ons hingen de koppies te veel omlaag. Het leek wel alsof de vorstperiode voor ons nog niet voorbij was. Iedereen glibberde op het veld.”

Hooning paste drie wissels toe, maar dat was tevergeefs. Na rust scoorde Oegsgeest twee keer. “Er zat bij ons geen aanjager in de groep. Tom van der Lubbe kan zo’n jongen zijn, maar hij kan het niet alleen. Met name de voorhoede gaf niet thuis. Achterin stond het nog redelijk.” Zaterdag tegen Kagia kan SEV wat Hooning betreft op herhaling. “Oegstgeest en Kagia zijn vergelijkbare ploegen, dus moeten we maar laten zien dat we ook anders kunnen voetballen. We hebben kwaliteiten genoeg in de ploeg.”

Incident

Erik van Dijk (“Gelukkig hoef ik niet helemaal in Lisserbroek toe te zien hoe anderen voetballen.”) keert terug van een schorsing. Hooning zal hem ongetwijfeld weer als inschuivende laatste man op gaan stellen. “Verwacht niet dat ik het hele elftal ga omgooien, want ik heb vertrouwen in deze groep. We hebben de afgelopen maanden goed gevoetbald en goed getraind. Dit was een incident, wat mij betreft.”

Björn Henrichs keept zaterdag voor het laatst. De voorbereiding op het honkbalseizoen is voor de landskampioen (Pirates uit Amsterdam) weer begonnen. Hooning is de eerste trainer van SEV die Henrichs de voorkeur gaf boven René Korving, ondanks dat Henrichs vanwege het honkballen pas later bij de groep aansloot en eerder afscheid van de groep moet nemen.

“Ik moest een keuze maken op een moment dat het even niet lekker liep. De beste speelt. Met René zijn we intensief bezig geweest. Hij was jarenlang zonder concurrentie eerste keus en natuurlijk teleurgesteld toen hij uit het elftal verdween, maar daar moet hij maar mee leren omgaan. Dat is ook voetbal.”

Uit de krant