Gemengde gevoelens vrouwen Tonegido

Sport 68 keer gelezen

Voorburg - Vrouwen landelijk eersteklasser Tonegido verloor zondag met 1-0 bij de traditionele subtopper in de eerste klasse Kolping Boys in Alkmaar. De Voorburgsen wisten geen vervolg te geven aan de eerste (thuis)overwinning in 1C op mededebutant Medemblik (doelpunten Ramona Lukassen (3), Nina Raphaella & invaller Kim Singerling) vorige week.

Tonegido begon goed aan de wedstrijd en nam het initiatief tot voetballen. De opbouw van achteruit en de passing naar voren waren goed en er werd goed gezocht naar openingen in de hechte defensie van Kolping Boys. Daarnaast werden de spitsen van Kolping Boys goed uit de wedstrijd gespeeld, waardoor de aansluiting en voortzetting vanaf het middenveld van Kolping Boys er niet waren.

Suyenne Hareman en Lizzy van der Helm controleerden de wedstrijd op het middenveld. Tot echte aanvallen kwam Tonegido zelden. Kolping Boys was goed georganiseerd. ?Of misschien zijn we voorin nog net niet doortastend genoeg?, zegt trainer Franco Benvenuto. ?We moeten meer schieten en niet te lang breien.?

Kolping Boys hervond zichzelf na rust. Tonegido verloor alle duels op het middenveld. Benvenuto: ?Er waren geen loopacties meer en het vertrouwen bij ons leek ineens helemaal weg. Ballen sprongen van de voet en de spitsen werden niet meer bereikt. De organisatie en de rust waren ineens weg. Hierdoor ontstonden persoonlijke fouten, waardoor andere speelsters uit hun positie moesten komen om te corrigeren.?

De enige goal na een uur was een vrije trap van afstand, die middels een rebound van de paal tot doelpunt werd verwerkt. ?Toen zakten de kopjes en schouders helemaal in?, aldus Benvenuto. ?De wissels mochten ook niet baten. E?n kans van ons werd onterecht afgevlagd voor buitenspel en een andere kans wordt door de uitgekomen keepster buiten haar 16-meter gebied met de handen gepareerd, maar leverde geen vrije trap op. Een raar gevoel overheerste in de spelersbus. Hoe kon dit vandaag weer gebeuren??

Vrouwenduel RKAVV afgelast

De competitiewedstrijd van vrouwen derdeklasser RKAVV tegen RCL werd zaterdag na vijf minuten bij een 0-0 stand afgelast in verband met onweer en regen.