Alleen winst Voorburgse dames

do 12 nov 2009, 09:46 Sport 5 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De Leidschendamse dames van RKAVV moest zaterdag uit spelen tegen Zevenhoven en hadden een complete offday. De vrouwen van Tonegido moesten tegen TAVV en lijken door hun winst enige afstand van de onderste regionen te nemen.

Derdeklasser RKAVV verloor zaterdag uit bij Zevenhoven met 8-2. De twee tegendoelpunten werden door verdediger Sandra Louts gescoord. De Leidschendamsen hadden een totale off day en daar profiteerde de ervaren thuisploeg gretig van. Na vier overwinningen op rij en slechts twee tegendoelpunten keren de RKAVV-vrouwen weer terug op aarde.

Trainer-coach Marcel van Es wilde niet te lang stilstaan bij de eerste competitienederlaag dit seizoen. ?We speelden niet best, maar dat kan een keer gebeuren. En ach Feyenoord heeft ook wel eens met 8-2 van Ajax verloren en werd dat seizoen met Johan Cruyff in de gelederen gewoon kampioen. Nadat we halverwege vorig seizoen een klasse hoger zijn ingedeeld, doen we nog steeds prima mee. En dat blijft onze doelstelling voor dit seizoen.?

Bevrijdende zege vrouwen Tonegido

Vrouwen landelijk eersteklasser Tonegido won zondag thuis met 2-0 van de naaste concurrent in de onderste regionen TAVV door doelpunten van kilometervreter Suyenne Harreman en lepe spits Ramona Lukassen (in de laatste minuut!).

De Voorburgsen hadden de mentale klap van vorige week (1-2 voorsprong op KFC?71 tot 89e minuut; eigen doelpunt 2-2) goed verwerkt. Bij rust leidde Tonegido al met 1-0. Het zo gevreesde tegendoelpunt direct na rust, zoals dat Tonegido de laatste weken steeds overkwam, bleef uit. Het was wel steeds oppassen geblazen, maar keepster Irene Timmers, die voor rust nauwelijks in actie hoefde te komen, hield haar doel schoon.

Tonegido had de wedstrijd eerder kunnen beslissen, maar Lizzy van der Helm, Miranda Gielisse, Ramona Lukassen, Kim Singerling (beiden 2x) en Vivi?nne Knegtmans (3x) wisten het net niet te vinden. De 2-0 werd dan ook als een bevrijding gevierd.

Onderlinge concurrentie

Trainer-coach Franco Benvenuto was uiteraard blij met de overwinning. ?Onze derde deze competitie. De ziekenboeg loopt langzaam leeg, dus de onderlinge concurrentie neemt toe, wat voor een trainer erg prettig is. Helaas hebben we ons tweede selectie-elftal uit de tweede klasse moeten terugtrekken wegens een gebrek aan speelsters. Enkele jonge talenten zijn daarom aan het eerste toegevoegd."

"Om ze voldoende speeltijd te geven gaan we doordeweekse oefenwedstrijden tegen aansprekende clubs voetballen. Daardoor neemt de onderlinge concurrentie nog meer toe. Ons ruim handhaven in de landelijke eerste klasse is absoluut mogelijk.?

Uit de krant