Logo hetkrantje-online.nl

Voetbaltrainers blijven en gaan

  •   keer gelezen   Sport

De winterstop is traditiegetrouw de periode waarin de amateurvoetbalclubs aankondigen of hun hoofdtrainer blijft of dat ze op zoek kunnen naar een nieuwe hoofdtrainer voor het nieuwe seizoen dat pas over een half jaar aanvangt. Zo ook in de voetbalregio Leidschendam-Voorburg en Stompwijk.

Stefan Koegler langer bij Forum Sport

Zaterdag tweedeklasser Forum Sport heeft het contract met hoofdtrainer Stefan Koegler met een jaar verlengd. Vanaf 1 juli 2010 wordt het zijn vierde seizoen. Niet eerder was hij zo lang bij een amateurvoetbalclub. ?Bij de jeugd van ADO Den Haag heb ik 7 seizoenen gezeten. Ik voel me uitermate prettig bij Forum Sport. De spelersgroep is nog niet op mij uitgekeken, wat voor voorwaarde nummer 1 was om bij te tekenen.?

Koegler constateert dat zijn houdbaarheidsdatum nog niet verstreken is. ?Er zit rek in de samenwerking.? Het bestuur heeft vertrouwen in Koegler, die de afgelopen jaren heeft aangetoond zeer goed te presteren met het uiterst jonge en ambitieuze eerste elftal. ?Is het gemakzucht om bij te tekenen of heb ik nog een wezenlijk aandeel bij de club, heb ik mezelf afgevraagd. Dat laatste is het geval. Dit seizoen zijn we op zoek naar stabiliteit. Volgend seizoen wil ik met de spelersgroep voor de top gaan. Daar is de groep jong en ambitieus genoeg voor.?

Forum Sport promoveerde vorig jaar met Koegler naar de tweede klasse en staat momenteel met nog 3 inhaalduels voor de boeg 7e in 2C.

Dick Hooning stopt bij SEV

Dick Hooning is aan zijn laatste seizoen als hoofdtrainer van zaterdag vierdeklasser SEV bezig. ?Het bestuur en ik verschillen van mening over de langere termijn. Mijn doelstelling is meer dan alleen maar promoveren. Ik ben stapsgewijs bezig naar een nieuwe spelersgroep toe te werken. We moeten af van de vrijblijvendheid. Daarom hebben we nieuwe spelers begroet en van enkele spelers afscheid genomen. Tot nu toe ben ik tevreden over die ontwikkeling, maar het kost tijd. E?n stap achteruit om er twee naar voren te zetten. Ik vind het jammer dat ik daar niet meer de tijd voor krijg.?

Vorig seizoen degradeerde Hooning met SEV. ?Ik wil daarom nu niet promoveren om het promoveren. De degradatie was een signaal. SEV moet ervan leren.?

Opvolger

Bestuurslid technische zaken Fred Zonneveld is het daarmee eens. ?Als bestuur hebben we onszelf drie vragen gesteld. Staat er momenteel een team, kan de trainer de spelers nog beter maken en is hij in staat om de spelersgroep uit te bouwen? Er is vooruitgang geboekt, maar we hadden gehoopt verder te zijn.? De naam van een opvolger is nog niet bekend.

?Nadat we met het nieuws naar buiten traden heeft zich spontaan een aantal trainers bij ons gemeld. We zijn met hen in gesprek. Het liefst maken we op 2 januari tijdens de nieuwjaarsreceptie bekend wie het wordt.? Momenteel staat SEV 3e in 4A, welke plaats aan het eind van de competitie recht op terugkeer in de derde klasse geeft.

Ruud van Zuijlen in gesprek met Wilhelmus (za.)

De toekomst van trainer Ruud van Zuijlen bij zaterdag vierdeklasser Wilhelmus is nog niet bekend. ?Bij de vorige clubs waar ik gewerkt heb was dit zo?n beetje de periode waarin beslissingen om al dan niet met elkaar door te gaan werden genomen. Ik heb nog niet met het bestuur om de tafel gezeten.?

Van Zuijlen vindt het niet zo gek dat het daar nog niet van gekomen is. ?Het hoofdbestuur van Wilhelmus is dit seizoen voor het eerst in het bestaan van de club met een standaard zaterdag eerste elftal gestart. De zaterdagafdeling bestaat grotendeels uit internationale voetballers met een eigen bestuur onder leiding van Phil Loughton. Ik verwacht dat het gesprek deze winterstop nog plaatsvindt. Wilhelmus is een grote club met veel trainers. Ik heb geen haast.?

Contractverlenging Carlos Roeleveld bij Tonegido

Zondag hoofdklasser Tonegido heeft het contract met haar hoofdtrainer Carlos Roeleveld met een jaar verlengd. Het bestuur heeft het volste vertrouwen in Roeleveld en kijkt er naar uit om ook volgend seizoen samen te werken. Roeleveld is op dit moment bezig aan zijn eerste seizoen bij de v.s.v. Tonegido.

Hiervoor trainde Roeleveld lange tijd de jeugd van betaald voetbal organisatie ADO Den Haag. Het bevalt hem goed bij de club. ?Prima club, prima mensen. Wie of wat houdt me tegen om door te gaan? We hebben wat gesprekjes gehad, waarin ik kleine veranderingen heb voorgesteld. Het bestuur wilde die paar dingentjes ook veranderen.?

Bij zijn aanstelling was al gesproken over de langere termijn. ?De club en ik hadden al de intentie om langere tijd met elkaar door te gaan. Doelstelling is en blijft ons in de hoofdklasse te handhaven. Over de verdere invulling van het technische plaatje praten bestuur en ik nog verder. Dat gaat pas spelen als je zo?n beetje weet waar je als club aan toe bent. We zijn op de goede weg.?

Huwelijk Steffens en RKAVV als een huis

Zondag eersteklasser RKAVV en hoofdtrainer Bas Steffens gaan met elkaar door. Steffens ging in het voorjaar van 2009 een contract voor twee jaar bij RKAVV aan. Steffens was eerder trainer bij RKAVV, voordat hij tussendoor een seizoen hoofdtrainer bij GDA werd. Met de A1 jeugd werd hij destijds kampioen van de hoofdklasse en met het tweede elftal promoveerde hij naar de reserve hoofdklasse. Momenteel bezet RKAVV in 1B een knappe derde plaats met vooruitzichten. Club en Steffens hebben dan ook geen enkele reden om te scheiden.

Harold Tjaden gaat door bij Wilhelmus (zo.)

Als het aan Tjaden ligt verlengt hij liever vandaag nog zijn contract bij zondag tweedeklasser Wilhelmus. ?Hoe het plaatje eruit komt te zien vertelt voorzitter Frank Nihof traditiegetrouw tijdens de nieuwjaarsreceptie, maar ik ga bij Wilhelmus blijven. Of dat voor 1 of meerdere jaren is maakt mij niet uit.?

Nu de renovatie van sportpark Westvliet bijna voltooid is (2 kunstgrasvelden volop in gebruik & bouw kleedkamers in volle gang!), staat hoofdtrainer Tjaden te popelen om verder aan Het Huis Wilhelmus te gaan bouwen. ?Er is heel veel werk aan de winkel. Wilhelmus heeft mooie stenen, maar het cement kan nog sterker worden. Wilhelmus moet niet alleen in woord maar ook in gebaar waarmaken dat eigen jeugdspelers het eerste elftal kunnen halen. Ik wil daar graag mijn steentje aan bijdragen. Een jongen als Kevin Langeveld heeft bijvoorbeeld de pech dat hij fitte ervaren oudere spelers voor zich heeft. Jongens als hij en Bryan Touw moeten structurele vaste waarden kunnen worden.?

Tjaden trapt niet op de tenen van hoofd jeugdopleidingen Harry de Jong, met wie hij juist prima samenwerkt. ?Aan ons zal het niet liggen. Harry en ik hebben nooit samen bij dezelfde club gevoetbald, maar zaten 22 jaar geleden wel samen in dezelfde militaire dienst. Dat bindt.? Wilhelmus staat momenteel 2e in 2C.

Ton van der Bijl verlaat Stompwijk?92

Ton van der Bijl kondigde eerder deze maand aan na drie jaar hoofdtrainerschap bij zondag vierdeklasser Stompwijk?92 te zullen stoppen. ?Na drie jaar vind ik het mooi geweest.? In Het Krantje zei Van der Bijl niet bang te zijn dat de vroege aankondiging de verdere samenwerking met de spelersgroep dit seizoen in de weg zal gaan zitten. ?De club moet verder, ik moet verder. Ik wilde niet langer wachten met mijn beslissing. De goede wil om het seizoen zo goed mogelijk af te maken is er.?

Voetbal afdelingssecretaris van de multisportvereniging Stompwijk?92 Fred Wolters kondigt nog geen witte rook uit de schoorsteen aan wat betreft een opvolger. ?We hebben iemand benaderd, die bedenktijd heeft gevraagd tot de jaarwisseling. Komen we er niet met hem uit, dan zullen we na de jaarwisseling een offici?le sollicitatieprocedure in gang zetten via de media.?

Meer berichten