Afbeelding

Visade H1 met 3-0 langs Florie/NVC H1

Sport 65 keer gelezen

Voorburg - In een alles behalve spannende wedstrijd werd door de Voorburgers met duidelijke cijfers van de spelersgroep uit Nieuwegein gewonnen. Met een betere side-out, een zeer degelijke servicepass en hogere servicedruk werd op alle fronten aangetoond dat de hogere plek op de ranglijst een terechte is.

De mannen die de hete kastanjes uit het vuur mochten halen waren deze keer Mats Kruiswijk en Ruurd Boehlee (pl), Sander Groos en Edwin Grootendorst (mid), Vincent van Besuyen (dia) en Yannick Gloudemans (sv), en als libero Michael Francisca.

Vanaf het eerste fluitsignaal werd direct duidelijk dat er voor de thuisploeg weinig eer te behalen viel in de ietwat timide ambiance van de Wijkersloot. Op voorhand was nog rekening gehouden met de zogenaamd verbaal sterke ‘7e man’ maar die was blijkbaar zo geïmponeerd door het vertoonde spel van VISADE dat deze weinig in de melk te brokkelen had. Aan de kant van VISADE had de bank echter een prima avond, dit mede mogelijk gemaakt door de scheids die menig punt op bijzonder vaardige wijze aan de bezoekers wist toe te schrijven. Long story short: 19-25 gewonnen.

De tweede set was een mooie remake van de tweede set, en ook die werd met overtuigende cijfers gepakt. Op belangrijke momenten werden de ballen door Mats, Ruurd en Vincent goed afgemaakt en werd blokkerend de tegenstander weinig ademruimte gegund.

Na de tweede set (20-25) moest de laatste set nog gespeeld worden en dat werd wel iets spannender. Met NVC voor het eerst op voorsprong moest er nog even een tandje bij geschakeld worden, echter was wederom de scheids ons goed gezind (tot terechte frustratie van de thuisploeg en publiek) en mocht het nooit boven de 20 komen voor NVC (20-25).

Na deze pot heeft VISADE stuivertje gewisseld met Next Volley op de ranglijst en staan we nu vijfde met uitzicht op hoger. Volgende week word de huidige nummer 3 Vocasa ontvangen in Essensteijn om 17.00 uur. Alle kansen om het gat met de nummer 3 te verkleinen.