Bas Steffens (links), die de hand schudt van bestuurslid Rob van Pruijssen,  heeft zich veilig gespeeld met RKAVV. foto: Het Krantje
Bas Steffens (links), die de hand schudt van bestuurslid Rob van Pruijssen, heeft zich veilig gespeeld met RKAVV. foto: Het Krantje

Concurrentie neem toe binnen RKAVV

Sport 93 keer gelezen

Leidschendam - Hoofdklasser RKAVV won zondag met 1-0 van SC Feyenoord door een doelpunt van Milan van der Veer. De ploeg van trainer Bas Steffens handhaaft zich daarmee prima in desubtop, al spreekt Steffens liever van een andere mijlpaal voor RKAVV.

 "Handhavingvan deze debutant in de hoofdklasse is nu een feit. We staan nu 14 punten los van een degradatieplaats en we spelen nog zeven wedstrijden, waarvan Nieuwenhoorn uit en Leonidas thuis tegen clubs boven ons zijn."

Tegen Feyenoord miste RKAVV een hoophoofdklasse-ervaring. Door blessures en schorsingen waren Yannick Blom, Justin Schuit (beiden ex-Tonegido), Wesley van Manen en Matthijs Seilberger (beiden ex-Scheveningen) afwezig. De winst van de afgelopen periode voor Steffens is dat onervaren jongens als Milan van der Veer, Jeremy Knegtmans, Robin Diets en Richardvan Brecht aansluiting hebben gevonden bij het eerste elftal.

"Die jongens hebben allemaal stappen gemaakt,  waardoor we nu in de luxe omstandigheid komen om te kiezen. Het is niet meteen gezegd dat de ervaren spelers direct weer in de basis staan. We kijken van wedstrijd tot wedstrijd wat we nodig hebben. Ik verwacht dat iedereen daar op een goede manier mee omgaat. Ook de technische staf. Duidelijkheid scheppen, teleurstellingen voorkomen en transparantie betrachten zijn daarbij de uitgangspunten. Iedereen weet waar hij aan toe is. Het clubbelang staat voorop. Nacompetitie halen is de nieuwe doelstelling. Dit seizoen kan nog mooier worden dan die als is."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant