Voorburgs schaakwonder

Sport 234 keer gelezen

Voorburg - Op zondagmiddag organiseerde de Haagse Schaakbond (HSB) het individuele scholierenkampioenschap schaken voor het basisonderwijs.Als leerling van basisschool Essesteijn in Voorburg won Ming Dao (9 jaar) in de categorie van de groepen 6.

Er werd gestreden in vier categorieën: voor vijfde tot en met de achtste groepen. Schoolschakers uit alle zeven HSB-regio's (Den Haag, Wassenaar, Zoetermeer, Delft/Pijnacker, Westland, Schiedam en Voorburg/Rijswijk/Leidschendam) deden mee aan dit kampioenschap.

Als leerling van basisschool Essesteijn in Voorburg streed Ming Dao (9 jaar) in de categorie van de groepen 6. Van de negen partijen die hij schaakte, won hij zes partijen en maakte in de overige drie partijen remise. Met 7,5 punten uit 9 wedstrijden verdiende hij dan ook de eerste prijs.

Zijn zus, Fong Li Caljé (11 jaar), ook van basisschool Essesteijn, bereikte in de categorie van de groepen 8 de derde plaats. Ming Dao begon als 7-jarige zijn schaakcarrière bij Schaakvereniging Voorburg, waar hij les kreeg bij schaakmeester Jan Nienhuis. Momenteel speelt hij samen met zijn zus bij Schaakvereniging Promotie in Zoetermeer. Naast het deelnemen aan snelschaaktoernooien, doet hij mee aan de competitie voor volwassenen in de Haagse regio.