Matthijs Seilberger (l.) in actie (archieffoto).
Matthijs Seilberger (l.) in actie (archieffoto).

Matthijs Seilberger ziet niet om in wrok

Sport 57 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Meest opmerkelijke transfer van de afgelopen overschrijvingsperiode was die van Matthijs Seilberger van RKAVV naar zaterdag eersteklasser Forum Sport.

Seilberger was het afgelopen half jaar op reis in Zuid-Amerika. “Ik heb mijn overschrijving inderdaad laten regelen. Bij RKAVV was geen plaats meer voor mij en ik wilde op niveau en dichtbij huis blijven voetballen.”

Matthijs treedt in de voetsporen van zijn broer Joost, die bij Forum Sport in de selectie heeft gevoetbald. “Met Joost heb ik nooit bij Forum samen gevoetbald. Wel deden we dat bij RKAVV in de jeugd. Ik werd wel eens doorgeschoven naar hogere teams en daardoor is het weleens voorgekomen dat we samenspeelde, weet ik nog.”

Seilberger wilde absoluut bij RKAVV terugkeren. In dergelijke bewoordingen had hij zich ook voordat hij op reis ging uitgesproken. “Ik heb absoluut overwogen om bij RKAVV te blijven, maar ik merkte al snel dat er toch nog een verwijtende sfeer van de technische staf naar mijn kant toe hing, dat ik midden in het seizoen plotseling ben weggegaan. Dan kun je er, denk ik, beter niet aan beginnen.”

Wat dat aangaat kijkt Seilberger niet om in wrok. “Nee, ik ga in elk geval nog een persoonlijk gesprek aan met mensen bij RKAVV en zal me zeker niet verlagen tot het uiten van allerlei dingen in de krant. Ik wil dat als er iets is, dat het netjes wordt uitgesproken. Gewoon als volwassen mensen onder elkaar.”

De rol in de spelersselectie van Forum Sport die voor Seilberger in het verschiet ligt is nog niet duidelijk. “De afgelopen week heb ik met hoofdtrainer Andre Lourens gesproken. Ik houd alle opties open. Het belangrijkste is dat ik zin heb om weer lekker te voetballen.

 

Uit de krant