De enige succesvolle bowler van VCC met respectabele cijfers was Steffen Mulder.
De enige succesvolle bowler van VCC met respectabele cijfers was Steffen Mulder.

VCC kan niet winnen van VOC

Sport 53 keer gelezen

Voorburg - In de laatste wedstrijd voor de start van de promotie- en degradatiewedstrijden heeft VOC de ongeslagen status behouden en niet ten onrechte. VOC was deze wedstrijd op alle fronten beter dan VCC.

VOC koos ervoor eerst te gaan batten en zette een goed totaal van 226 neer voor het verlies van 7 wickets. De runs werden voornamelijk gescoord door Bas Zuiderend (51) en Atse Buurman (75). De enige succesvolle bowler van VCC met respectabele cijfers was Steffen Mulder (2 voor 27 in 10). Een van de hoogtepunten was een prachtige vang van de 14 jarige Nick Bett.

VOC wist te makkelijk de gaten te vinden. In de battinginnings van VCC ging het meteen al mis. Na 7 overs waren er al 3 wickets gevallen voor 14 runs. Mohammed Rafi (58) en Mitch McCann (65 not out) vormden daarna een partnership van 101 runs dat in de 35ste over werd beëindigd doordat Rafi werd uitgevangen.

Het fielden en de fieldplacings van VOC waren uitstekend en mede daardoor slaagde VCC er niet in meer dan 4 bounderies te produceren. Uiteindelijk scoorde VCC 170 runs en verloor dus met 56 runs. Vrijdagavond was Quick Haag in de T20 de betere gebleken. VCC had eerst battend 120 runs neergezet.

Vooral het openingspaar Josh Lenssen (38) en Rob Fisher (55) waren productief, waarna een ouderwetse collaps volgde. Wesley Barresi had er voor Quick goed het oog in en bleef met 71 runs not out en werd op het einde goed gesteund door Edgar Schiferli. Op de een na laatste bal van de 19de over werd het totaal gepasseerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant