Dorpsclub verrast tegen DSVP

Sport 222 keer gelezen

Stompwijk - Zondag derdeklasser Stompwijk’92 nam het vorige week dinsdagavond in de eerste bekerwedstrijd in haar poule thuis op tegen zaterdag tweedeklasser DSVP. Het dorpselftal van oud-FC Den Haag prof en hoofdtrainer Ron de Roode won met 5-3 van het vernieuwde en verjongde elftal van de uit de eerste klasse gedegradeerde club uit Pijnacker, die onder leiding staat van hoofdtrainer Peter Klomp (ex-Vitesse Delft & ex-RKAVV). Doelpuntenmakers: 1-0 Toby van Marwijk, 2-0 Rob de Jong, 2-1 Tom Bukman, 3-1 Joeri van der Salm, 4-1 Toby van Marwijk, 4-2 Michiel Draaisma (o.a. ex-Wilhelmus), 5-2 Joeri van der Salm & 5-3 Spurgeon Maria.

De eerste officiële wedstrijd van het seizoen werd verrassend gewonnen door Stompwijk’92. “Als de tweede en verdere officiële duels net zo verlopen, hebben wij niks te zoeken op een voetbalveld. Van onze kant was het zó slecht”, aldus Voorburger Peter Klomp. Zijn collega Ron de Roode was uiteraard meer tevreden. Ook over de totale voorbereiding van zijn ploeg.

“De oefenwedstrijden in de voorbereiding zijn we begonnen met 6-0 winst op NSV’46 en 3-0 winst op Meerburg. Maar dat niet alleen. We zijn goed aan het werk op de training. Gelukkig hadden we geen nacompetitieverplichtingen vorig seizoen, want er zat veel sleur in de spelersgroep. Iedereen heeft lang van de zomerstop kunnen genieten en is fris in de kop.”

Gekkenhuis

Zijn spelersgroep is kwalitatief en kwantitatief gegroeid. “Niemand is er weggegaan. Middenvelder en oude bekende van de club Rick Luiten kwam terug van UVS. En verdediger Sem van der Salm is afkomstig uit de eigen jeugd. Daarnaast hebben we een nieuwe keeper. Dennis Pronk van Wilhelmus. Hij maakt op mij een hele goede indruk.” Het duurde lang voordat zeker was dat de
overschrijving van Pronk geregeld was.

Assistent-trainer Yorrick Boon en keeperstrainer Peter van der Kroft zijn op de laatste dag van de overschrijving naar het bondsbureau in Rotterdam gereden om de overschrijving voor middernacht in de brievenbus te gooien. “En die brievenbus puilde uit”, zegt Van der Kroft. "Toen zijn we met een paar andere clubs die middag maar blijven wachten, totdat functionarissen van de bond de overschrijving persoonlijk in ontvangst kon nemen. Alphense Boys kwam met een hele dikke stapel overschrijvingen. Het was echt een gekkenhuis daar.”

Tevreden

Ook Van der Kroft is zeer tevreden over Dennis Pronk. “Hij werd meteen opgenomen in de spelersgroep, toen hij op de eerste training door voorzitter Wim Luiten werd geïntroduceerd. Hij nam meteen het woord en kende veel spelers al bij naam. Op het veld laat hij zich gelden. Bij hem weet je dat er echt iemand staat. Hij coacht zijn medespelers, praat veel en heeft een goede traptechniek.”

Er blijven wel verbeteringen te wensen over. Van der Kroft: “Natuurlijk, er zijn altijd dingen voor verbetering vatbaar, maar dat is iets tussen hem en mij. Ik ga hier niet vertellen welke die zijn, want dan weet gelijk iedereen het.” Pronk zelf is ook tevreden. “Bij Wilhelmus zat ik op een dood spoor. Ik heb mijn hele jeugd bij Forum Sport gekeept; mijn laatste jeugdjaar in de A2. Niels Beumer en Indrisa Conteh, die nu in de selectie van Forum Sport zitten, zijn van mijn lichting.”

Goede stap

In zijn laatste jeugdcompetitiewedstrijd was hij Wilhelmus’ vice-voorzitter Piet van der Valk opgevallen. “We waren met A2 al kampioen en speelden de laatste wedstrijd tegen Wilhelmus A1. Hij kwam naar me toe of ik zin had om bij Wilhelmus te komen keepen. Na een gesprek met hem en trainer Stefan Luijckx heb ik overschrijving aangevraagd.”

De voorbereiding op vorig seizoen keepte Pronk veel; afwisselend in 1 en 2, maar in de competitie ging het meteen mis. “Ik vloerde een doorgebroken speler, kreeg rood en een lange schorsing aan mijn broek. Toen ik terugkwam raakte ik ook nog eens enige tijd geblesseerd. Daarna heb ik niet of nauwelijks meer gekeept. Alleen nog maar een aantal keer reserve gezeten bij het eerste.”

Een toevallige ontmoeting tussen twee gemeenteambtenaren, zijn vader enerzijds en keeperstrainer Peter van der Kroft anderzijds, bracht Pronk op het spoor van Stompwijk’92. “Ik heb het hier goed naar mijn zin. Ron de Roode wil zijn ploeg graag van achteruit laten opbouwen, zoals ik dat bij Forum Sport altijd gewend ben geweest. Dit is een goede stap voor mij.”

Afwezigen

Keeper Roy van der Voort en John Onderwater waren nog geschorst; Maurice Luchtigheid, Martijn Droog en Dennis van der Linden (net terug) nog op vakantie. Jason van der Voort zat nog op de bank als stand-in voor Dennis Pronk.

De Roode: “Jason gaat van oktober tot mei in het buitenland werken, had zich voor dit seizoen al afgemeld bij de club, maar er is voor hem gewoon bondsgeld betaald, zodat hij tot zijn vertrek inzetbaar is. Hij heeft ook gewoon de voorbereiding in zijn geheel meegemaakt.”

Trevor van de Berg heeft zich nog niet laten zien op de training. Van der Kroft: “In hoge nood is Trevor beschikbaar, maar hij is chef-kok bij Het Blesse Paard in het dorp, heeft onlangs een volledig eigen nieuwe menukaart gelanceerd en heeft het daardoor veel te druk met zijn werk.”

Donny van Marwijk wordt pas in januari wedstrijdfit terug verwacht van een lange knieoperatierevalidatie. Hij had de looptraining tijdens het trainingskamp in Nagele (Noord-Oostpolder) hervat, maar als reactie daarop vocht in het gewricht opgelopen.

De Roode: “In principe zijn alle posities nu dubbel bezet. Alleen op linksback moet Donny daar nog bij komen. Een luxe voor een trainer. Ik heb wat te kiezen.”

Verval enorm groot

Marco Westerman, die vorig seizoen nog met Joeri van der Salm in het seizoenelftal 2012-2013 van de hele derde klasse op een Leidse amateur-voetbalwebsite was opgenomen, en tennistrainer Jorrian Hendriks, die terug is van werken in Bahrein, zijn (voorlopig) tweede elftalspelers.

Clubtopschutter Toby van Marwijk stond aanvankelijk in de wissel, maar startte van begin af aan omdat Enrico Geus 5 minuten te laat op de wedstrijdbespreking was. De Roode: “Toby gaat nog op vakantie. Hij mist daardoor de start van de competitie. Daarom wilde ik met Enrico beginnen.”

Nick van den Bosch begon licht geblesseerd op de bank. Doelstelling voor komend seizoen is zo snel mogelijk veilig van degradatiezorgen zijn. “Ook vorig seizoen waren onze voorbereiding en competitiestart uitstekend. Op één doelpunt na misten we de eerste periode. Op de laatste speeldag waren we daarna pas veilig. Het verval was enorm groot. Dat moeten we dit seizoen zeker zien te voorkomen.

Opstelling Stompwijk’92 (tegen DSVP):

Dennis Pronk; Bart van der Salm, Rob de Jong, Tim van Rijn, Joris Disseldorp (69. Sem van der Salm); Johan Nieuwland, Rick Luiten, Martijn Plugge (64. Nick van den Bosch); Nick Ammerlaan, Joeri van der Salm, Toby van Marwijk (74. Enrico Geus).

 

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant