RKAVV spits Rowendy Schoop (ex-Ajax) bracht met 3 doelpunten zijn tussentijdse seizoentotaal op 7 (foto: Peter Looijen/PR RKAVV).
RKAVV spits Rowendy Schoop (ex-Ajax) bracht met 3 doelpunten zijn tussentijdse seizoentotaal op 7 (foto: Peter Looijen/PR RKAVV).

Leidschendam wint, Voorburg verliest

Sport 193 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De voetbalclubs in Voorburg verloren afgelopen weekend allemaal hun wedstrijden, terwijl de Leidschendamse voetballers juist allemaal wonnen. Stompwijk'92 dolf ook het onderspit tegen MMO.

DSO-Forum Sport 3-1 (3-0)
Doelpuntenmaker: Cees Konings (3-1).

Op een dramatische eerste helft volgde een eigenlijk uitstekende tweede helft, moest trainer Andre Lourens van de zaterdag eersteklasser bekennen. “Het is eigenlijk te triest voor woorden dat het contrast tussen beide helften zo groot was. De eerste helft was ons elftal geen geheel en waren enkele spelers te eigenwijs. Ik had het verloop van de wedstrijd na rust nog wel eens willen zien als Cees Konings zijn twee kansen wel had benut.”

Lourens verwacht dat met name zijn jonge verdedigers lering trekken uit deze wedstrijd. “Mijn achterhoede is nog niet stabiel. Dat heeft met jeugdige onbevangenheid te maken. Ik bracht Regilio Bezemer, die een week op vakantie was geweest en dus niet getraind had, nog als pinchhitter. Dat had ik liever niet gedaan, want dat zou een teken zijn geweest dat het goed ging. Met name de liesblessure van Robbert de Groot doorkruiste de plannen. De ervaring van hem en die van de geschorste Wei Ming Tseng hadden we nodig gehad.”

Lourens weet nog niet over wie hij zaterdag tegen W.V. HEDW kan beschikken. “De lip van Osman Lamin werd zaterdag per ongeluk in tienen geschopt en moest in het ziekenhuis worden gehecht. Het meespelen van Robbert de Groot is nog twijfelachtig. We zien het deze week wel.”
 
SEV-Sportief 5-0 (2-0)
Doelpuntenmakers: Michael Nolet & Jan Henk Willemse (beiden 2) (& een eigen doelpunt).

Na soepele overwinningen op LSVV’70, Zwammerdam en Sportief staat zaterdag derdeklasser SEV tweede achter koploper DWO. Trainer Frank Dobbe waakt voor onderschatting. “Dat gebeurde onbewust in het begin van de wedstrijd. Uiteindelijk hebben we naarmate de eerste helft vorderde het geduld opgebracht.”

Roodenburg wordt volgens Dobbe een heel ander verhaal. “Dat wordt één van onze concurrenten, waar ik veel meer tegenstand van verwacht. We scoren makkelijk en hebben veel individuele kwaliteiten, maar we zullen beter voetbal op de mat moeten leggen. In het samenspel valt nog veel winst te boeken.”

Wilhelmus-HDV 0-1
Expat afdelingsvoorzitter Phil Loughton zag geen grootse wedstrijd van de zaterdag vierdeklasser Wilhelmus. “HDV had meer balbezit, maar kreeg slechts één echte kans. Dat was toen ze scoorden. Wij misten een strafschop, hadden er nog één moeten krijgen en misten een paar kansen. De renovatie van ons team blijft zich voortzetten.”
 
RKAVV-Vredenburch (vr.) 3-2
Doelpuntenmakers: Claudia van der Hulst (1-0), Marianne van Etten-Baijens (2-2) & Nikita van der Wijngaard (89e min. 3-2!).

De nipte maar o zo welkome overwinning van de zaterdag tweedeklasser werd op slag van het eindsignaal bereikt. Elftalleider Wim van der Mije: “De 3-2 viel echt 20 seconden voor het einde van de reguliere speeltijd. RKAVV viel met name in de tweede helft onstuimig aan en schepte veel kansen, maar kon het doel vooralsnog niet vinden. De sterke bank, waarop de op de weg terug van een blessure zijnde Babette Schreuders bleef zitten, maakte het verschil. Dat geeft veel vertrouwen voor de toekomst.”

De Leidschendamse Merel Stapel, dochter van Penthouse Pub uitbater Nico Stapel, speelde haar laatste wedstrijd voor Vredenburch. Bij RKAVV is zij niet onbekend, want zij speelt ieder jaar als Zwarte Piet mee in de Sinterklaasuitzendingen van RKAVV TV. Zij gaat op wereldreis.

RKAVV-FC Boshuizen 5-1 (2-0)
Doelpuntenmakers: Rowendy Schoop (3), Jop Verhagen & Donny van der Dussen.

De eerste thuisoverwinning van het seizoen is binnen en meteen een hoge score, wat trainer Bas Steffens van de zondag hoofdklasser tot ‘dikke’ tevredenheid stemt. “Op een speldenprik in het begin en een korte onrustige fase na rust hebben wij de wedstrijd gecontroleerd, met overtuiging gespeeld en in de omschakeling geprofiteerd. Vooral het laatste half uur maakten we mooie veldgoals. Het hadden er meer kunnen zijn.”

RKAVV staat nu in de grote middenmoot van de hoofdklasse A. Steffens: “Dat was ook onze opzet. FC Boshuizen hebben we nu op 7 punten gezet, maar iedereen staat dicht op elkaar.” ASV De Dijk is een onbekende volgende tegenstander. Steffens: “We hebben ze twee keer zien spelen. Vooraf werden de Amsterdammers als titelkandidaat gezien, maar de laatste weken zijn er mindere prestaties geleverd. Het is net als FC Boshuizen een ploeg met veel individuele kwaliteiten. Alle neuzen staan weer de goede kant op bij ons. Abbes Brahimi en Michael Drosten dienen zich weer aan. En dat is goed voor de club.”

Foreholte-Wilhelmus (zo.) 1-0 (1-0)
De basiself van trainer Stefan Luijckx was op veel plaatsen gewijzigd. Zelfs het Wilhelmus-publiek verbaasde zich hierover. Assistent-trainer Mario de Boer: “Op zich is interactie met je publiek prima, want het houdt je scherp, maar het publiek kende de achtergronden niet. Die houden we intern.” Bij de zondag tweedeklasser moest de rechtsbenige linksback Alexander Kooij al snel het speelveld met een blessure verlaten.

De Boer: “Dat was jammer, want zijn directe tegenstander trok veel naar binnen naar het sterke rechterbeen van Alexander. Zijn vervanger Riemer Bovet viel trouwens goed in.” De wind speelde Wilhelmus parten. De Boer: “De stevige tegenwind maakte dribbelen met de bal al vrijwel onmogelijk. Die wind was na rust een stuk minder sterk. Ondanks 80% balbezit op hun helft konden we de opgetrokken muur niet slechten. De factor pech speelde een grote rol.”

Wanhopen doet De Boer niet. “De 11e plaats in 2C is natuurlijk triest, maar ik ben er van overtuigd dat het goed komt. Het voetbal en plezier komen terug. Zondag? Nee joh, deze week al op de training! GONA thuis is geen gemakkelijke opgave, maar we hebben genoeg kwaliteit in onze spelersgroep.”

MMO-Stompwijk’92 4-1 (3-0)
Doelpuntenmaker: Enrico Geus (3-1).

Trainer Ron de Roode van de zondag derdeklasser vond het blamerende nederlaag. “Dat zijn inderdaad de juiste woorden, als het na 9 en een halve minuut al 3-0 staat. Knullig verdedigen en niet alert zijn. Het was heel erg treurig. Mijn zondagmiddag duurde heel erg lang. Je leeft de hele week naar de wedstrijd toe, die je móét winnen om aansluiting te krijgen. En dan gebeurt je dit!”

Spits Joeri van der Salm was ziek, middenvelder Rick Luiten geblesseerd, en Maurice Luchtigheid en Nick van der Bosch zaten ook nog in de lappenmand. De Roode: “Maurice is na het weghalen van zijn amandelen nog niet helemaal fit en Nick klapte tijdens zijn eerste speelminuten weer door zijn knie. Die zijn we nog langer kwijt. We hebben echter zo’n brede spelersgroep om blessures en dergelijke op te vangen, maar het gaat niet vanzelf. Niemand was zondag 100%."

"Het veldspel oogde na rust wel aardig, maar daar was ook alles mee gezegd. We hebben geen kans gecreëerd. Dat op zo’n goede voorbereiding zo’n slechte competitiestart volgde is onbegrijpelijk. We zullen ons zo snel mogelijk moeten zien te herpakken.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant