Olympisch kampioen Yfke van Belkum geeft een clinic waterpolo bij AZL.
Olympisch kampioen Yfke van Belkum geeft een clinic waterpolo bij AZL.

Waterpoloclinic AZL

Sport 201 keer gelezen

Leidschendam - Vorige week organiseerde AZL een waterpoloclinic voor haar leden. Deze clinic werd gegeven door Koen Plasmeijer, coach van de eredivisie dames van ZVL en tevens assistent coach van de jeugdselectie van Nederland.

Hij werd daarbij ondersteund door Yfke van Belkum, momenteel spelend voor ZVL en tevens voor het Nederlands team. In 2008 was Yfke lid van het dames waterpolo team dat in Peking Olympisch kampioen werd. Voor zowel de jeugd als de senioren van AZL bleek de clinic een succes.

Koen en Yfke brachten de ervaringen die zij op topniveau hebben opgedaan op een prima manier over. Zelfs leden die al 30 jaar in competitieverband water polo spelen, bleken toch nog te kunnen leren van de waardevolle tips.

AZL speelt momenteel met 3 herenteams en 5 jeugdteams (meiden en jongens) in de competitie, en wil met dit soort clinics naast de spelvreugde ook de spelkwaliteiten verbeteren. Met het oog op de toekomst, waarbij het nieuwe zwembad in Leidschendam een mooi vooruitzicht is, is AZL nog steeds op zoeken naar nieuwe leden, zowel bij de jeugd als bij de heren.

Mail voor meer info of aanmelding Naar azl@nu.nl. Je mag enkele trainingen gratis bijwonen.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant