RKAVV’s linksbuiten Jop Verhagen snelt langs alles en iedereen van Vitesse Delft maar scoort niet (foto: PR RKAVV/Hans v.d. Valk).
RKAVV’s linksbuiten Jop Verhagen snelt langs alles en iedereen van Vitesse Delft maar scoort niet (foto: PR RKAVV/Hans v.d. Valk).

RKAVV uit de beker

Sport 56 keer gelezen

Leidschendam/Delft - RKAVV is uitgeschakeld voor de beker. Tegen Vitesse Delft (za.)-RKAVV (zo.) werd het 1-1 (1-0 bij rust). Doelpuntenmaker: Richard van Brecht. Vitesse nam de strafschoppen beter.

“Nee, we zijn niet in paniek nu het even wat minder gaat in de competitie en we zijn uitgeschakeld voor de beker”, zegt RKAVV-trainer Bas Steffens, die zaterdag met zijn club voor de beker bij tweedeklasser Vitesse Delft na het nemen van strafschoppen verloor.

“We hadden vrijwel de hele wedstrijd het initiatief en balbezit, maar lieten de kansen onbenut. Een lullig moment achterin betekende 1-0. Onze extra spits, om de aanvallende bedoelingen te onderstrepen, scoorde 1-1. De enige en laatste strafschop werd door Jim Hagenaar gemist. Dat is de realiteit.”

Steffens is in het algemeen niet eens ontevreden over het veldspel, maar maakt zich meer zorgen over de doorgaans stugge verdediging van zijn ploeg. “We krijgen teveel doelpunten tegen door persoonlijke fouten, verkeerde inschattingen en keuzes. Steeds op achterstand komen betekent nog harder werken; je krijgt nooit rust. Kwamen we maar eens op voorsprong. Dan loopt alles meteen een beetje makkelijker. De ene speler gaat anders om met een achterstand dan een ander. De één is stabieler dan een ander. Zaak is het koppie erbij te houden. Paniek is een slechte raadgever.”

Discipline
Steffens hoopt dat verdediger Michael Drosten gauw terug is van zijn knieblessure. “Michael is een jongen met ervaring. Hij heeft even wat motivatieproblemen gehad, waardoor ik hem in de discipline heb moeten aanspreken. Dat heeft hij prima opgepakt. Op de training belandde Rowendy Schoop daarna een keer op zijn knie, waardoor hij enige tijd uitgeschakeld is geweest. Hij komt er weer aan.”

Met nog drie wedstrijden voor de winterstop te gaan is Steffens duidelijk in zijn verwachtingen. “We leven van wedstrijd tot wedstrijd en zullen zo veel mogelijk punten moeten pakken. HFC thuis, DOSKO uit en de regioderby thuis tegen DHC op 15 december zijn enorm belangrijk hoe wij de winterstop in zullen gaan. We zijn daar met z’n allen volop mee bezig.”





Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant