Net zo kalm als idool Do scoort Carlijn een ippon-seoi-nage (foto: Gerrit Partodikromo).
Net zo kalm als idool Do scoort Carlijn een ippon-seoi-nage (foto: Gerrit Partodikromo).

Recorddrukte op judotoernooi

Sport 8 keer gelezen

Voorburg - Een hele zondag judo in Voorburg: dat biedt het vertrouwde Tegeltjestoernooi van Budoclub Voorburg vijf maal per jaar aan de bevriende clubs uit de regio. Elke keer wordt het gezellig druk in de dojo en in de publieksruimte, en afgelopen zondag meldden zich zelfs 143 judoka's tussen de 5 en 11 jaar, een record!

Misschien hadden de jonge sporters de smaak nog te pakken van drie weken eerder: het nieuwe Judobekertoernooi van de club in de sporthal van Optisport met 440 judoka's en de Voorburgse wereldkampioen. Bij het Tegeltjestoernooi spelen kinderen in aparte leeftijdsrondes elk vier of vijf wedstrijden in een poule van vergelijkbaar niveau en gewicht.

Klein en groot toonden een verrassend arsenaal worpen en houdgrepen aan ouders en grootouders die trots toekeken bij een kopje koffie. Per wedstrijd verzamelen de kinderen punten: 2 voor verlies, en tussen 3 en 7 voor winst afhankelijk van de gescoorde worp.

Per 30 punten kiest een deelnemer een van de tegels met een judoworp voor thuis. Met vijf toernooien per seizoen verdient elke deelnemer zo minstens een tegel per jaar: winnen is leuk, maar meedoen telt echt.Uit de krant