Beide coaches zien Bobby Doorduyn scoren.

VEO handhaaft koppositie

Sport 76 keer gelezen

VEO heeft zijn koppositie met verve verdedigd tegen het Bleiswijkse Weidevogels. De bezoekers keken de hele wedstrijd tegen een achterstand aan, kwamen in het laatste kwart van de wedstrijd knap terug, maar moesten uiteindelijk met 17-13 de eer laten aan VEO.

Vanaf het begin nam VEO het heft in handen en al snel werd een 3-0 voorsprong genomen. Daarna ging ook Weidevogels mee scoren en werd het verschil in eerste instantie niet veel groter. Vanaf 6-4 had VEO echter een zeer productieve fase waarin het uitliep naar een comfortabele 10-4.

Weidevogels deed nog iets terug voor de pauze (10-6), maar in de tweede helft was het VEO dat weer als eerste scoorde. Hierna ging het allemaal toch iets minder eenvoudig voor de Voorburgers. Kansen werden niet meer afgemaakt en er werd gehaaster en slordiger gespeeld.

Op 13-8 leek er nog weinig aan de hand, maar toen de bezoekers 5 keer scoorde en VEO alleen een strafworp benutte, stond er ineens 14-13 op het scorebord en werd het weer spannend. Die stand bleef geruime tijd op het bord staan.

Het was Robin van den Bosch, die namens VEO ban doorbrak en de o zo belangrijke 15-13 liet aantekenen. Daarmee was de wedstrijd beslist, want Weidevogels kwam niet meer tot scoren, terwijl VEO dat nog wel deed; eindstand 17-13.

VEO blijft hiermee koploper en heeft alleen nog DVS'69 op 2 punten als naaste belager, terwijl Weidevogels verder is terug gevallen. VEO speelt volgende week uit tegen DSO.