Donny van der Dussen (midden) was het toonbeeld van een RKAVV dat na rust zich op zichzelf revancheerde.
Donny van der Dussen (midden) was het toonbeeld van een RKAVV dat na rust zich op zichzelf revancheerde.

Alleen Wilhelmus (za.) verliest

Sport 199 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Het laatste competitievoetbalweekend van 2013 leverde veel punten op voor de clubs uit de gemeente. Alleen Wilhelmus (za.) verloor met 0-2. Forum Sport en RKAVV speelden gelijk en SEV, Stompwijk '92 en Wilhelmus (zo.)wonnen.

GHC-Forum Sport 2-2 (2-0)
Doelpuntenmaker: Cees Konings (2-1 & 2-2).

“Knullige verdedigingsfouten betekenden 2-0 binnen 20 minuten, maar ondanks een af en toe met de spelregels marchanderende jonge geïmponeerde arbiter hebben we de mentale veerkracht getoond om op 2-2 te eindigen”, zegt trainer André Lourens, die zijn contract onlangs verlengde.

“De club was unaniem om met mij verder te gaan, maar voor mij was de mening van de spelersgroep het belangrijkste om bij te tekenen. Ik loop hier al heel lang rond en had me voor kunnen stellen dat ze een frisse wind in een nieuwe klasse voor de groep hadden gewild, maar dat was dus niet zo. Deze groep kan zich nog enorm doorontwikkelen."

"We moeten echter ook realistisch zijn, want we staan weliswaar 5e, maar hebben slechts een klein gaatje naar beneden geslagen. Vanaf 4 januari gaan we er weer keihard tegenaan. Tot die tijd is de groep vrij. De eerste seizoenshelft heeft al heel veel energie gekost. Alleen vorige week al. Omdat GHC op gewoon gras voetbalt, hebben wij drie keer op die ondergrond getraind; een keer in de blubber, een keer bevroren en een keer daar tussenin. Het is even mooi geweest. Fijne dagen allemaal.”
 
SEV-Kagia 5-3 (3-2)
Doelpuntenmakers: Erwin Zonneveld (1-2 & 3-2), Michael Nolet (2-2 & 5-3) & Randy de Witt (4-2).

“Inderdaad een rare uitslag”, zegt trainer Frank Dobbe. “Maar dat hadden ze in eerste instantie aan zichzelf te wijten. Het was al gauw 0-2. De boel opschudden hoefde ik nauwelijks te doen, want de groep pakte het zelf daarna goed op. Binnen 6 minuten was het 3-2 en liepen we met overtuiging uit naar die rare uitslag.”

Derdeklasser SEV blijft door het resultaat twee punten achter koploper DWO. Die tweestrijd staat de tweede speeldag na de winterstop op het programma. “Maar daar ben ik of zijn de jongens nog helemaal niet mee bezig. Eerst spelen we tegen Oegstgeest. Wat ik vorige week ook al heb aangegeven, ik kijk niet anders dan tevreden terug op de eerste seizoenshelft terug. Dat is in het verleden wel eens anders geweest.”
 
Wilhelmus (za.)-PGS Vogel 0-2 (0-0)
“Opnieuw een verloren wedstrijd, waarin we niet goed speelden”, zegt Wilhelmus watcher Phil Loughton. “PGS/Vogel scoorde twee goals in drie minuten aan het einde van de eerste helft. Zelf hebben we nauwelijks kansen gekregen. Slechts een paar schoten op doel.”

In jaren heeft Wilhelmus niet zo’n slechte seizoenstart gehad. Loughton: “Maar we zijn altijd hoopvol gestemd dat onze vorm zal verbeteren in de tweede helft van de competitie na de winterstop.”

 
RKAVV-DHC 3-3 (0-2)
Doelpuntenmaker: Richard van Brecht (1-2), Yannick Blom (2-3) & Michael Drosten (3-3).

“De tweede helft zag ik weer de beleving en strijd die naar mijn mening bij sportmannen hoort. Daar kunnen we na de winterstop op verder doorborduren”, aldus trainer Bas Steffens, die met gemengde gevoelens op de eerste seizoenshelft terugkijkt. “We hebben te wisselvallig gepresteerd en zijn constant op zoek geweest naar de juiste balans in het elftal.” De balans die Steffens in de zomerstop voor ogen had kwam niet uit.

“Abbes Brahimi op linksvoor was een avontuur, nadat Frank Raaijmakers op het allerlaatste moment terug naar Forum Sport ging. De chemie was er niet, waardoor we onlangs afscheid van hem hebben genomen. Rob van Min, een gifkikker die in ieder elftal belangrijk is, heeft door privé-omstandigheden moeten afhaken, maar sluit in de winterstop weer bij ons aan. Gino Lauwers die zijn status van topamateurvoetballer nog niet volledig waar heeft weten te maken. Michael Drosten, die koppend 3-3 scoorde, maar motivatieproblemen heeft gehad. En blessures van keeper Kevin Jansen, Wesley van Maren en Remco Overdevest, die van Forum Sport overkwam. Je kunt het allemaal niet voorzien in de zomerstop.”

Handhaving
Doelstelling na de winterstop is handhaving in de hoofdklasse. Steffens: “We zullen nog 13 wedstrijden vanaf de eerste seconde tot en met het laatste fluitsignaal uiterst geconcentreerd punten moeten pakken. Er is op te veel momenten twijfel in de ploeg gekomen of we het wel kunnen. Moet ik instappen of uitstappen om in balbezit te komen, gaat hij of ga ik voor de bal? Van die momenten hebben onze tegenstanders geprofiteerd. In de hoofdklasse kan iedereen van iedereen winnen. Pas wonnen we nog van koploper HFC. Kortom er zijn meer dan genoeg aanknopingspunten die een positief vooruitzicht rechtvaardigen.” En of Steffens zelf na dit seizoen nog hoofdtrainer is? “We hebben tot nu toe twee goede gesprekken gehad waarin we een en ander geëvalueerd hebben. Daar gaan we in de winterstop mee door.” Voorzitter Henrie Steffens, broer van de trainer, ziet één en ander positief in. “De technische commissie houdt zich met de aanstelling van de selectietrainers bezig, maar ik zie goede ontwikkelingen binnen de club. Bij het eerste elftal loopt het nog niet geheel naar wens, maar je ziet dat deze spelersgroep wel wil en affiniteit met de club heeft. Vrijdagavond bij de veiling was iedereen aanwezig. Dat zegt mij wel wat. En het tweede en derde elftal en de hoogste jeugdelftallen draaien in de top van hun klasse mee. Het gaat goed met onze club!”

Voorschoten’97-Wilhelmus (zo.) 1-2 (0-0)
Doelpuntenmaker: Kevin Langeveld (1-1 & 1-2).

“Een super leuk resultaat voor onze hoofdtrainer Stefan Luijckx, die bij Voorschoten’97 vandaan komt”, zegt assistent-trainer Mario de Boer, die het wel eens tijd vond worden voor weer eens een overwinning. “We hebben pas drie keer gewonnen deze competitie. Je kunt niet zeggen dat we wisselvallig gespeeld hebben de eerste competitiehelft. Het was ronduit niet goed met een paar positieve uitschieters. Het niveau dat we in de voorbereiding haalden hebben we in de competitie niet meer bereikt.”

Kevin Langeveld scoorde twee keer, maar is nog lang niet bij zijn beoogde 20 doelpunten in de competitie. De Boer: “Die weddenschap ga ik winnen. Met Milan van der Veer, Marcley Manuela en Matthijs Wartna heb ik een weddenschap afgesloten. Zij moeten er minstens 10 hebben gescoord om van me te winnen. Die ga ik, denk ik, ook winnen. Al hoop ik uiteraard van niet, want dan gaat het goed met ons. Na de winterstop moet het beter. De overwinning op Voorschoten’97 “werd eens tijd, want anders zit je een maand tegen een nederlaag aan te kijken.”

Stompwijk’92-Full Speed 2-1 (2-0)
Doelpuntenmaker: Enrico Geus (1-0 & 2-0).

“Ik heb een fantastisch Stompwijk’92 zien voetballen in de eerste helft. Alleen beloonden we ons goede combinatiespel met schitterende aanvallen maar met twee doelpunten. Het had wel 6-0 moeten staan”, zegt trainer Ron de Roode. “In de rust was ik uiteraard heel tevreden, maar moest ik uiteraard uitkijken wat ik zei, omdat we er nog niet waren. Ze moesten dat beetje extra blijven geven, waaraan het de wedstrijden daarvoor vaak ontbrak."

"Full Speed scoorde in de 92e minuut pas 2-1, maar we hebben ons te veel naar achteren laten drukken. We moeten na de winterstop eens kijken hoe we dat anders kunnen gaan doen. Nu leverde het gelukkig geen schade op, maar ik zie mijn ploeg toch liever twee helften spelen zoals ze de eerste helft speelde.” A-junior Jim Bolleboom debuteerde. De Roode: “De speler in vorm bij A1 op zaterdag laat ik meestal op zondag bij mij op de bank plaatsnemen. Jim doet het goed en ik had heel veel geblesseerden. Ik ben blij met de punten. Dat gevoel neem je mee de winterstop in.”



Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant