Bas Steffens blijft nog voor onbepaalde tijd bij RKAVV.
Bas Steffens blijft nog voor onbepaalde tijd bij RKAVV.

Bas Steffens door bij RKAVV

ma 23 dec 2013, 18:00 Sport

Leidschendam - De technische commissie selectie-elftallen van zondag voetbal hoofdklasser RKAVV en haar hoofdtrainer Bas Steffens hebben de winterstop aangegrepen om te besluiten met elkaar door te gaan.

Algemeen bestuursvoorzitter Henrie Steffens licht het besluit toe: “De afgelopen weken zijn diverse evaluatiegesprekken gevoerd. Bas heeft bij RKAVV een contract voor onbepaalde tijd en ondanks de nu tegenvallende resultaten van ons vlaggenschip is er geen twijfel over zijn functioneren. Vanuit onze visie en beleid vindt RKAVV continuïteit belangrijk. Bas past volledig in het beeld dat de club daarbij voor ogen heeft.”

Vier keer kampioen
Bas Steffens is al in totaal acht jaar trainer bij RKAVV. Tussentijds was hij twee jaar trainer van (toen nog) zondag eersteklasser GDA uit Den Haag-Loosduinen. Hij wist in zijn acht jaar bij RKAVV vier keer kampioen (A1, RKAVV1 & 2x RKAVV2) te worden.

Met het hoogste jeugdelftal van de club bereikte Steffens promotie naar de 3e divisie A-landelijk en met RKAVV2 promoveerde hij naar de reserve hoofdklasse. Direct daarna werd hij in deze klasse met RKAVV2 kampioen.

Met RKAVV1 promoveerde Steffens naar de hoofdklasse. In hetzelfde jaar werden ook het 2e en 3e elftal kampioen, wat een unicum binnen RKAVV betekende.

Ambitieuzer
Voorzitter Henrie Steffens vervolgt: “Bas zal het seizoen 2014-2015 de samenwerking met de technische commissie binnen de totale voetbalopleiding van RKAVV continueren en intensiveren. Het technisch beleidsplan van RKAVV streeft een voetbalopleiding na met een doorlopende ontwikkellijn vanuit de jeugd naar onze seniorenselectie."

"We streven naar een RKAVV selectie met zoveel mogelijk door ons zelf opgeleide spelers. Het bestuur van RKAVV is blij met de voortgezette samenwerking met Bas.” Andersom is dat ook het geval. Bas Steffens voelt zich goed bij RKAVV. “Met het eerste elftal willen we ons uiteraard handhaven in de hoofdklasse, maar de club RKAVV is in de loop van de jaren in alle gelederen weer ambitieuzer geworden. Er is geen kinnesinne en er zijn geen eilandjes binnen de club. De doelstelling om prestaties met zo veel mogelijk eigen jeugdspelers te bereiken onderschrijf ik. De potentie en de prestaties zijn er.”

Kijk voor het volledig artikel in Het Krantje van deze week.

Uit de krant