Tafeltennis is slechts één van de sporten waaruit leerlingen van de basisschool kunnen kiezen.
Tafeltennis is slechts één van de sporten waaruit leerlingen van de basisschool kunnen kiezen.

Naschoolse sport een succes

Sport 42 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De combinatiefunctionarissen van Sport en Welzijn (SenW) verzorgen al een aantal jaar naschoolse sport op verschillende basisscholen in Leidschendam-Voorburg. Kinderen van groep 5 t/m 8 kunnen zich inschrijven voor volleybal, tafeltennis, basketbal, cricket, honkbal, atletiek, badminton, voetbal, of hockey. Zo kunnen leerlingen op een laagdrempelige manier wekelijks sporten. Via de combinatiefunctionaris is de stap naar een sportvereniging vervolgens snel gemaakt.

De basisscholen waar de naschoolse clubs worden verzorgd zijn De Dijsselbloem, De Driemaster, De Parachute, De Springplank, De Margriet en de Maerten van den Veldenschool. Dit zijn scholen gelegen in wijken waar de sportparticipatie relatief laag is.

Doordat de combinatiefunctionarissen tijdens en na schooltijd actief zijn op deze scholen, worden zoveel mogelijk kinderen bereikt die vanwege sociaal-economische redenen niet kunnen sporten. Door de naschoolse sportclubs kunnen kinderen hun talenten ontdekken, ontwikkelen en benutten.

Naast het gezondheidsaspect, dragen de sportclubs bij aan de sociale, mentale en fysieke ontwikkeling van leerlingen. SenW kijkt terug op een geslaagde eerste helft van het schooljaar. "Bij alle sportverenigingen waar onze combinatiefunctionarissen werkzaam zijn, zien wij het aantal jeugdleden nog steeds stijgen. Via de naschoolse sport stromen er regelmatig kinderen door naar de verenigingen," aldus Peter van den Berg van SenW.

Meer informatie op www.senw-lv.nl.

Uit de krant