Foto:  Romy van der Helm scoorde 2x en gaf een assist. Vreni van Herk is blij met haar (foto: Alexander Wagener).
Foto: Romy van der Helm scoorde 2x en gaf een assist. Vreni van Herk is blij met haar (foto: Alexander Wagener).

Kwaliteitsimpuls vrouwen RKAVV werpt meteen vruchten af

Sport 449 keer gelezen

Forum Sport-Sportlust'46 1-1 (0-0)

Doelpuntenmaker: Ian Baggerman (1-1).
Trainer André Lourens was blij met de 1-1 tegen nummer 2 in 1B Jodan Boys. "Waar ik minder blij van wordt is de puzzel wie ik zaterdag opstel." Scott Drabbe (wintersport), Joshua Steenvoorden, Mike de Graaf (beiden geschorst), Cees Konings (zware knieblessure) en Enno Kuijt (veldtraining hervat na gezichtsbreukjes) zijn afwezig. "Of ik ze uit het 2e of uit A1 haal weet ik nog niet", zegt Lourens, die nog lang niet zeker is van lijfsbehoud. "Ook voor Voorschoten'97, dat op 7 punten van ons staat, is deze wedstrijd cruciaal. Nummer laatst GHC heeft ex-ADO prof Jeffrey Rutten bijvoorbeeld weer van stal gehaald. En DSO en HVC'10 boekten zaterdag onverwachte overwinningen. Er kan nog van alles gebeuren. We mogen simpelweg niet verliezen."

UVS-SEV 0-1 (0-1)

Matchwinner: Rob van Min.
De Leidschendammers zetten een naaste concurrent in 3A voorlopig weg en hielden druk op koploper Koudekerk en nummer 2 Floreant, dat zaterdag in Leidschendam te gast is. Trainer Frank Dobbe: "Tegen UVS en Floreant hebben we alleen wat aan winst om niet achterop te raken. De winst op UVS was een overwinning van het collectief. Vooral na rust hebben we het verdedigend perfect gedaan. In oefenduels kregen we in mijn ogen te veel tegendoelpunten. Daarom zijn we als team dichterbij elkaar gaan spelen. Alsmaar aanvallen is leuk, maar moet niet ten koste gaan van de organisatie." Tegen Floreant ontbreken Milan van der Veer (geschorst) en (opnieuw) Rik Orta (vakantie).

FC Boshuizen-Wilhelmus (za.) 6-3 (3-1)

Doelpuntenmakers: Mike Taylor (0-1) & Hakiem Gafaar (4-2 & 4-3).
Non playing captain Nikos Zarkadoulas coacht de expats, als trainer Graham Renshaw er niet is. "We startten goed. Na 6 minuten was het al raak, maar erna vielen we ver terug. In het laatste kwartier voor rust werd het 3-1." Na rust werd het een open wedstrijd. "Totaal anders dan voor rust, maar ook riskant. Na 7 minuten was het 4-1." Hakiem Gaafar scoorde erna zijn eerste twee doelpunten voor Wilhelmus. "Hij liet zien dat hij heel goed kan voetballen, wat wij al weken op de training zien." 20 Minuten voor tijd kreeg Matteo Zizola rood. "Met een ferme tackle reageerde hij wat oververhit. Het werd snel 5-3. Ben Fuschillo en Gaafar schoten voor de 6-3 nog op de lat. We hadden geen geluk."

RKAVV (vr.)-Jodan Boys 7-0 (3-0)

Doelpuntenmakers: Linda Kemperman (2), Angela de Koning (2), Romy van der Helm (2) & Samira el Messaoudi.
Op 7 december (RKAVV-RCL2 3-2) speelde het team van trainer Salman Khawaja en elftalleider Wim van der Mije ("nog de beste wensen trouwens") voor het laatst competitie in 2B. Zonder Mandy Martens, Willemijn Lips (beiden geblesseerd), Nina van der Hoeven (geschorst) en Sterre van der Zalm (wintersport) maar met het dit seizoen in de basiself debuterende trio Babette Schreuders, Sam Wouters (beiden RKAVV2) en Sylvia van Leeuwen (in de winterstop overgekomen van VUC (zaalvoetbal)) won RKAVV afgetekend. Gelegenheidskeeper Marianne van Etten, die normaal één van de betere spelers is, hoefde slechts 2 kansen te verwerken.

Na rust debuteerde Annemijn van der Veldt en maakte Romy van der Helm het verschil. Khawaja: "De concurrentie is toegenomen. De nieuwelingen zijn een meerwaarde voor de groep. In de winterstop hebben we op allerlei manieren veel conditie opgedaan. Dat zie je 90 minuten lang terug op het veld." Van der Veldt (21) is nieuw bij RKAVV. "Zes jaar geleden ben ik gestopt bij Voorschoten'97, terwijl ik ook in KNVB-districtsteams onder 12 en onder 14 jaar speelde, maar ik wilde weer voetballen en meldde me gewoon aan. Nu wil ik graag bij deze groep blijven." Van der Helm (18) is al jaren een talent, dat maar geen talent wilde zijn. Haar vader Ronald (toevallig toeschouwer omdat de wedstrijd van (betaald voetbal organisatie) Excelsior C1, waarvan hij al ruim 9 jaar trainer-coach is, afgelast werd) zag het aan. "Ze toont geen ambitie en kiest ervoor om met vriendinnen te voetballen." Zijn vrouw Nancy, óók aanwezig, ziet verandering. "Het kwartje is gevallen. Dit smaakt naar meer, verwacht ik."

RKAVV-Wateringse Veld GONA 1-0 (1-0)

Matchwinner: Jedsel Markes.
De krachtsverhoudingen werden juist uitgedrukt, maar van de koploper in 1B had trainer Bas Steffens beter verwacht. "Iedereen speelde een beetje onder zijn eigen kunnen, maar structureel is het niet. De afgelopen weken hebben we oefen- en competitieduels best wel overtuigend gespeeld. Dit gebeurt gewoon een keer en is inherent aan sport. Er is wel gestreden en de nul gehouden. We zijn niet door de ondergrens gegaan." Kocatepe uit wordt geen makkie. "Dat is ook een club die tegen degradatie strijdt. We moeten voetballend een hoop brengen om een hoop kansen te creëren en zullen naar het einde toe door moeten blijven knokken. Het is nog steeds een lange weg naar het kampioenschap. Er zijn nog een hoop punten te verdelen."

Wilhelmus (zo.)-SV Den Hoorn 7-1 (5-1)

Doelpuntenmakers: Kevin Langeveld (3; in 5 minuten!), Kevin Besamusca (2; 1-0 & 7-1), Achmet Akbulut & Paul Janssen.
Een ontketend Wilhelmus is tot tevredenheid van trainer Haico Herbert weer (gedeeld) koploper. "De uitslag laat inderdaad zien dat het heel leuk was om naar ons spel te kijken. Ontketend wil ik het niet noemen, hoewel sommige toeschouwers zeiden dat ons spel heel goed was en dat Den Hoorn geen kans kreeg om te voetballen." Toch was het merendeel van de spelers teleurgesteld. "We misten de tweede periodetitel, ondanks dat VUC lange tijd de uiteindelijke winnaar Foreholte in bedwang hield. Voor mij blijft een plaats bij de 1e 4 het doel en zoals dat er nu uitziet gaat dat prima kloppen." Winnen van de 3e periode heeft geen prioriteit. "Ik kijk niet naar wie we daarin nog krijgen. Aan het einde zitten VUC en TAC'90. Dat worden mooie krakers om misschien wel het kampioenschap." Zijn spelersgroep breidt zich na blessures langzaam weer uit. "Michiel van Munster speelde een uur in het 2e. Myron Hennep, die tegen VUC een doodschop kreeg, daar lang last van hield en pas na de winterstop weer instroomde, speelde ook weer in het 2e maar kreeg helaas een rode kaart. En Mathijs Wartna gaat langzaamaan weer meetrainen met de groep. We hebben iedereen en concurrentie hard nodig om ons doel te bereiken."

SV Ommoord-Stompwijk'92 0-2 (0-0)

Doelpuntenmakers: Toby van Marwijk & Nick Ammerlaan.
Trainer Ted van Berkel en zijn spelersgroep voerden vorige week een prima gesprek over zaalvoetballen en carnaval. "Ik heb mijn ongenoegen geuit en de groep heeft zich uiteraard mogen verdedigen. Het was een gesprek op inhoud, dat ergens toe kan leiden. De 4e plek in 3B en de 3e periode blijven over. We krijgen 6 clubs die onder ons staan en 3 clubs die boven ons staan. Tegen Ommoord, de laatste wedstrijd uit de 2e periode, heeft men zich weer laten zien. De 0-2 was nog zachtjes uitgedrukt." Van Berkel prijst de mentale weerbaarheid van zijn ploeg. "Ommoord zeurde en zeikte. Bovendien heb ik mijn ploeg werkelijk nog nooit op het bewust onderuit trappen van een tegenstander betrapt. Ommoord helaas wel. Tegen nummer voorlaatst Steeds Hooger thuis hebben we de 0-0 uit recht te zetten." Routinier Martijn Droog vierde zijn rentree. Van Berkel: "Technisch en tactisch hoort hij bij de besten, maar hij had tot nu toe weinig kunnen trainen wegens zijn werk. De afgelopen 2 weken heeft hij 2 keer getraind. Hij hoort bij deze groep."

Voetbalprogramma komend weekend

Zaterdag 28 februari
Voorschoten'97-Forum Sport, 14:30 uur, Sportpark Adegeest, Weddeloop, Voorschoten.
SEV-Floreant, 14:30 uur, Sportpark De Kastelenring, Sportparkweg, Leidschendam.
Wilhelmus (za.)- v.v. Haagse Hout, 14:30 uur, Sportpark Westvliet, Groene Zoom, Den Haag.
ARC-RKAVV (vr.), 12:30 uur, Sportpark Zegersloot, Olympiaweg, Alphen aan den Rijn.

Zondag 1 maart
Kocatepe-RKAVV, 14:00 uur, Sportpark Kocatepe Anadolu, Oldegaarde, Rotterdam-Zuid.
v.v. Delft-Wilhelmus (zo.), 14:00 uur, Sportpark Kerkpolder, Kerkpolderweg, Delft.
Stompwijk'92-Steeds Hooger, 14:00 uur, Sportpark De Meerhorst, Klaverblad, Stompwijk.

Uit de krant

Uit de krant