Amstel Cup deelnemer RKAVV schrijft bekergeschiedenis

Sport 310 keer gelezen

Barendrecht-RKAVV (beker) 0-1

Matchwinner: Youri Buwalda (90+4!)
Niet alleen bereikte de ploeg van trainer Bas Steffens tegen zaterdag topklasser Barendrecht de halve finale van de bekerstrijd, ook mag zij komend seizoen deelnemen aan de bekerstrijd om de Amstel Cup bij de betaald voetbalorganisaties, iets wat de Leidschendamse eersteklasser nooit eerder overkwam. "Dat hebben we uiteraard gevierd, maar de focus ligt nu weer op de competitie. De beker pakken we Paaszaterdag thuis tegen of Feyenoord of Ter Leede op. Die kwartfinale is midweeks, maar ik ga niet kijken. De voorbereiding op IFC uit is belangrijker en we kunnen de winnaar nog een keer op een zaterdag gaan bekijken."

Jonge formatie
Steffens speelde met zijn jongste formatie ooit. "Ik houd het niet bij, maar inderdaad kun je het elftal niet veel jonger maken nee. Gino Lauwers was geschorst, Adil Choukoud, Remco Overdevest, Sjors Verhagen, Nick Wijsman en Wassim Bachar, de laatste 2 al wat langer, waren geblesseerd. Ik had in Jeroen Pesschier (keeper), toch Sjors Verhagen, Brian den Elzen, Maarten Kouwenhoven, Luc van Zelst en Youri Buwalda ook een jonge bank. Chaheen Hansen was met zijn 25 jaar de oudste. Naast hem in de verdediging stonden 3 spelers van 19 jaar." Op Steven Sanchez Angulo (Katwijk) na blijft iedereen. Steffens creëert hiermee rust. "Brandon Richardson komt van DSO en er traint al een rustige nette voormalige speler uit de ADO Jeugdopleiding met ambitie met ons mee, die zich wellicht ook aansluit. Iedereen weet waar hij aan toe is en met wie die concurreren zal. Die duidelijkheid vind ik belangrijk."

WDS-SEV 0-4 (0-2)

Doelpuntenmakers: Rob van Min (3) & Jan Henk Willemse (0-4).
"Beiden zetten een serie goede resultaten neer, dus een beetje knikkende knieën had ik wel, maar vanaf minuut één waren we de bovenliggende partij", zegt trainer Frank Dobbe, wiens ploeg nog steeds het minste aantal verliespunten in 3B heeft. "En Rob van Min ging Michael Nolet voorbij als clubtopscorer. Rob heeft er nu 17. Al moet ik er eerlijkheidshalve bij zeggen dat Michael, die overigens óók verdedigend goed bezig was, nogal ongelukkig in de afwerking was." Dobbe miste Pascal Wildenberg en Frank Raaijmakers (beiden geblesseerd). "Coen van Santen speelde daarom centraal achterin. Dat kan hij ook. Wat dat aangaat zijn Rob van Min en hij allround, wat natuurlijk altijd prettig voor een trainer is. Tegen CKC hoop ik weer eens over iedereen te kunnen beschikken. We hebben nog wat goed te maken tegen ze, want daar verloren we geloof ik met 4-1."

Forum Sport-Haaglandia 1-3 (1-1)

Doelpuntenmaker: Matthijs Seilberger (1-1; strafschop).
"Alle hachelijke en discutabele beslissingen van de scheidsrechter vielen nadelig uit en waren bepalend", zegt trainer Andre Lourens, die wel vrede met de nederlaag had. "We hebben er alles aan gedaan om er een wedstrijd van te maken, maar kunnen net een tandje beter." Tegen koploper in 1B Swift mist Lourens de geschorste '2 Matthijssen', De Jong en Seilberger. "Ik houd van mannelijk voetbal en een scheidsrechter die veel door laat gaan, maar op weg naar 2-2 werd op Seilberger een overtreding gemaakt die onbestraft bleef. Uit de tegenstoot wordt het 1-3. Daar reageerde hij te fel op. In de opbouw naar 3 wedstrijden (Deltasport, Haaglandia & Swift) mis ik tegen de zwaarste opponent mijn beste speler. Dat is wrang." Lourens werd wel blij van de rentree van Thijs Yperlaan. "Ik maak een diepe buiging voor hem. Bijna een jaar met knieproblemen, inclusief operatie, uit de roulatie en een kwartier in de spits bij het tweede invallen. Hij scoorde nog bijna ook. Ik had het hem gegund."

Warmunda-Wilhelmus (za.) 2-3 (1-0)

Doelpuntenmaker: Hakiem Gafaar (1-1 & 2-2) & Baris Ozturk (2-3!).
Assistent-trainer Nikos Zarkadoulas stuurt zijn ploeg wekelijks na de wedstrijd een e-mail. Dit keer was hij lyrisch over de tweede overwinning van het seizoen in 4A. "We waren zaterdag en doordeweeks op de training een team! Dat ervoer ik tot nu toe alleen maar in mijn eerste jaar bij de club. Ik speelde toen niet in het kwalitatief beste team, maar ik had wel het gelukkige gevoel om iedere zaterdag mijn vrienden te ontmoeten en met plezier samen te voetballen. Dat moet voor mijn team zaterdag hetzelfde zijn geweest. Ik hoop dat ze dat gevoel iedere wedstrijd en training houden. Als ik dan iemand moet roemen was het elftalleider Sjaak Stoop. Vorige week haalde hij Leon Marchal op, die in het openbaar vervoer vastzat. Zaterdag bracht hij Ricky Vieveen en Kamiel Grapendaal na hun eigen wedstrijd naar Warmond, zodat ze bij ons konden invallen, en was hij ook meteen onze grensrechter. Sjaak bedankt!"

MZC'11-RKAVV (vr.) 2-3 (0-1; eigen doelpunt)

Doelpuntenmakers: Linda Kemperman (0-2) & Annemijn van der Veldt (2-3!).
De vrouwenploeg van trainer Salman Khawaja steeg zaterdag 2 plekken in de middenmoot van 2B. Voor en na rust speelde het spel zich voornamelijk af op de helft van MZC, dat slechts twee keer in het 16 metergebied van RKAVV kwam en twee keer scoorde (2-2). RKAVV hield het hoofd echter koel genoeg en scoorde in de 88e minuut de 2-3 uit een prachtige vrije trap in de verre hoek. De terugreis met de meegereisde supporters in de spelersbus vanuit Zierikzee was één groot feest, dat nog een klein vervolg kreeg in de eigen kantine, waar ook de mannen hun halve finaleplaats in het bekertoernooi vierden.

V.v. Delft-Wilhelmus (zo.) 1-1 (0-1)

Doelpuntenmaker: Achmet Akbulut (vrije trap!).
"De gelijkmaker in blessuretijd was een bittere pil. Vooral het begin waren we echt goed. Iedereen bewoog en er zat leven in ons spel. Erna werd het rommeliger, maar kregen we toch nog een heleboel hele en halve kansen. Ook het tussentijds stilleggen van de wedstrijd en rode kaarten voor hun sportverzorger, hoofd- en assistent-trainer deerden ons niet. Het was de bekende voetbalwet. Als je zelf niet scoort, doet de ander dat wel", aldus trainer Haico Herbert, die zondag een stug RKDEO verwacht.

Vervelend
"Ik heb ze tegen TAC'90 zien spelen, toen de wedstrijd die we nu hebben gespeeld werd afgelast. Ik weet zo'n beetje wat ons te wachten staat. Dat is mooi meegenomen." Herbert ziet geen redenen te wijzigen van zijn basiself. "We spelen doorgaans goed. Brady Koot en Justin de Jong waren zondag geblesseerd. Mathijs Wartna is dat al een tijdje. En Paul Janssen is weer fit, maar heeft pech dat Wessel van Vliet het goed doet. Paul gaat daar goed mee om en laat iedere training zien dat hij erin hoort. Zo hoort iedere speler met een dergelijke situatie om te gaan en is het eigenlijk vervelend om trainer te zijn."

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant