Beide doelpuntenmakers van Wilhelmus (zo.). Achmet Akbulut (met bal) zet Marcley Manuela aan het werk (foto: Alexander Wagener).
Beide doelpuntenmakers van Wilhelmus (zo.). Achmet Akbulut (met bal) zet Marcley Manuela aan het werk (foto: Alexander Wagener).

Voetbalweekend belooft spannende voorlaatste speeldag

Sport 294 keer gelezen

Komend weekend kan Forum Sport zich definitief veilig spelen, wordt SEV wellicht al kampioen, heeft Wilhelmus (za.) (dat zaterdag met 1-0 bij FC Oosterheem verloor) niets meer te winnen of te verliezen, wil RKAVV (vr.) op haar laatste speeldag nog een plaatsje stijgen, kan RKAVV kampioen worden, zit Wilhelmus (zo.) in de wachtkamer, en zal Stompwijk'92 de mogelijkheid tot het spelen van promotie nacompetitie met winst levend moeten houden.

Forum Sport-GHC 2-0 (1-0)

Matchwinner: Leo Dijkhuizen (1-0 en 2-0).
"Het is een bizar verhaal dat je 7e staat in 1B en nog niet veilig bent", zegt trainer Andre Lourens, die met zijn ploeg nog één keer vol aan de bak moet tegen naaste concurrent Valken'68 (11e op 2 punten van Forum Sport). "Zes clubs komen nog in aanmerking voor één ellendeplek. Alleen winst betekent dat we veilig zijn." Lourens heeft heel veel vertrouwen in zijn ploeg. "De laatste 4 wedstrijden hebben we niet verloren, dus dat is goed. De sfeer en motivatie zijn goed, en er wordt goed getraind en hard gewerkt. We moeten het nog één keer laten zien en kijken wat dat betreft alleen naar onszelf. Mike de Graaf is geschorst, maar op die plek kan Matthijs de Jong spelen. Na donderdagavond weet ik wie ik kan opstellen."

Kagia-SEV 0-1 (0-1)

Matchwinner: Jerry Speelberg.
"We zijn er bijna, maar nog niet helemaal. Roodenburg zal vechten voor zijn laatste kans op lijfsbehoud, maar de 41 punten verschil met ons moeten genoeg zeggen", zegt trainer Frank Dobbe, die zijn ploeg de laatste tijd moeilijk tot scoren ziet komen. "Maar we geven ook niets weg en weten een minieme voorsprong als tegen Kagia goed georganiseerd te verdedigen." Met dezelfde groep spelers, waaronder verder Kaj Voorwinden (RK), Wessel van Huizen, Joey Crawford, Joost Kerstens, Tim Orta en Frank Raaijmakers, werkt SEV naar de kampioenswedstrijd toe. Dobbe: "Ik hoop dat het zaterdag al gebeurt. Hoe eerder hoe beter."

RKAVV (vr.)-Faja Lobi KDS 3-1 (2-0)

Doelpuntenmakers: Francis Koning (1-0), Vreni van Herk (2-0) en Nina van der Hoeven (3-1).
De vrouwen zaterdag tweedeklasser is een plekje gestegen op de ranglijst. Op de laatste competitiespeeldag van het seizoen wil RKAVV ten koste van Faja Lobi graag nog een plekje stijgen. Dan moet Faja Lobi (6e) thuis van kampioen FC Rijnvogels verliezen en RKAVV (7e) in Pijnacker tegen DSVP (5e) 3 punten pakken. Voor DSVP zijn echter 3 punten noodzakelijk om de 3e periode in de wacht te slepen. Een kraker dus op de laatste speeldag

RKAVV-HMSH 6-1 (2-1)

Doelpuntenmakers: Remco Overdevest (1-0, 2-1, 4-1 en 6-1), Jedsel Markes (3-1; strafschop) en een eigen doelpunt (5-1).
Op RKAVV TV seizoen 5 aflevering 24 (zie clubwebsite) is clubverslaggever Jonas Bloemen, die zelf een dag eerder kampioen werd met B2, in gesprek met Remco Overdevest. "Ik heb inderdaad al eerder een keer 4 doelpunten in 1 wedstrijd gescoord. Dat was met Forum Sport tegen Semper Altius. Dat we voor rust nog op 2-1 komen leverde in de rust in ieder geval geen stress op. We zijn zeker van onszelf, lijden niet aan onderschatting, maar tegen degradant HMSH wel een beetje aan gemakzucht. Zondag moet nummer 2 in 1B Nieuwerkerk tegen naaste concurrent IFC punten laten liggen en zijn wij kampioen." Opponent XerxesDZB, dat zondag met 8-2 van Nieuwerkerk verloor, is 12e met 45 punten achterstand op koploper RKAVV. Op eigen kracht moet RKAVV het kampioenschap ook kunnen behalen.

TAC'90-Wilhelmus (zo.) 3-2 (1-1)

Doelpuntenmakers: Marcley Manuela (1-1) en Achmet Akbulut (3-2; vrije trap).
"TAC'90, VUC, Foreholte en wij zijn de best voetballende ploegen gebleken in de zondag 2e klasse C. Degene die durft te zeggen dat wij allen niets in de eerste klasse te zoeken zouden hebben, had TAC-Wilhelmus moeten komen kijken. Twee clubs die elkaar op technisch, tactisch, fysiek en conditioneel gebied van de 1e tot en met de laatste minuut tot het uiterste hebben gedreven en overeind bleven. Voor de neutrale toeschouwer moet het reclame voor het amateurvoetbal zijn geweest." Het duurde even voordat trainer Haico Herbert met dit statement naar buiten kwam. Hij moest de nipte nederlaag door 2 individueel ongelukkige momenten eerst even apart met zijn assistent-trainer Mario Mansveld verwerken. "TAC gaat het kampioenschap niet meer weggeven. Wij zullen van Concordia en VUC moeten winnen en beide keren in de wachtkamer moeten plaatsnemen om te horen wat TAC heeft gedaan." Dat hij uitgerekend zijn 2 doelpuntenmakers wisselde riep vragen op. "Ik wilde onze organisatie en tactiek eigenlijk geen geweld aandoen, maar werd door de 2 en 3-1 gedwongen tot andere keuzes. Het was pompen met de luchtmacht Langeveld/Delfos/Van Vliet of verzuipen in individuele acties. Ik had wellicht even moeten wachten, maar ik kon het mijn elftal dinsdagavond op de training wel gewoon uitleggen wat ik heb gedaan."

ONA-Stompwijk'92 2-0

"Iedereen die zelf gevoetbald heeft kan zich voorstellen dat je de benen uit je lijf loopt en dat het er toch op lijkt dat je niets doet", zegt waarnemend trainer-coach Rob van Benten, die zijn ploeg maar niet zag aarden op gewoon gras. "We zijn kunstgras gewend. Op gras moeten andere kwaliteiten bovendrijven en moet je minimaal net zo veel energie leveren. Dat konden we helaas niet alle elf." Wanhopen doet Van Benten niet. "We hebben alles in eigen hand. Twee keer winnen is niet onmogelijk om de nacompetitie te halen. Iedereen wil dat."

Voetbalprogramma

Zaterdag 2 mei
Forum Sport-Valken'68, 14:30 uur, VoetbalPark 't Loo, Prins Bernhardlaan, Voorburg.
SEV-Roodenburg, 14:30 uur, Sportpark Kastelenring, Sportparkweg, Leidschendam.
v.v. Leiden-Wilhelmus (za.), 14:30 uur, Sportpark Morsch II, Smaragdlaan, Leiden.
DSVP-RKAVV (vr.), 15:00 uur, Sportpark De Groene Wijdte, Sportlaan, Pijnacker.

Zondag 3 mei
RKAVV-XerxesDZB, 14:30 uur, Sportpark Kastelenring, Sportparkweg, Leidschendam.
Concordia-Wilhelmus (zo.), 14:00 uur, Sportpark aan de Brasserskade, Delft.
ESTO-Stompwijk'92, 14:00 uur, Sportpark aan de Kievitsheuvel, Bodegraven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant