Afbeelding

Verjongd VCC opent tegen Groen en Wit

Sport 102 keer gelezen

Voorburg - VCC start op 3 mei de competitie uit tegen Groen en Wit. Op 9 mei speelt de Leidschendams-Voorburgse crickethoofdklasser de eerste thuiswedstrijd tegen Bloemendaal.

In 2014 maakte VCC lange tijd aanspraak op het kampioenschap van de Hoofdklasse, waarmee promotie naar de Topklasse een feit zou zijn geweest. Op de slotdag tegen HBS kende VCC echter een complete offday, waardoor HBS met de eer streek. Voorzitter Richard de Lange: "VCC investeert al jaren fors in de eigen jeugdopleiding en zal daardoor in staat zijn een drastisch verjongd eerste elftal met een eigen gezicht in het veld te brengen."

"Er zijn weliswaar drie spelers vertrokken naar Topklasseclubs (Viv en Philip Kingma naar Quick, en Josh Lenssen naar HBS), maar daartegenover staat de aanmelding van Sam Clemens (Nieuw-Zeeland), Henrico Venter (17, Zuid-Afrika), Mohit Hingorani (18, St.Maarten) en Tyler Robertson (19, Australië). Zij zullen me onze jeugdspelers zoals Bas de Leede (15), Joost van Kessel (18) en Adriaan Verbeek (18) een nieuw VCC 1 opbouwen."

Met de huidige jonge groep is promotie volgens De Lange niet realistisch. "Dat hoeft ook niet, want waarschijnlijk kan dit team beter nog enkele jaren rijpen op Hoofdklasseniveau." Routiniers Harold Vogelaar (39) en Gijs Bins (34) gaan naar VCC 2, waarmee de selectie van VCC 1 nog verder wordt verjongd. De van een blessure herstelde Steffen Mulder (29) maakt weer deel uit van de selectie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant