Glenn Duijzer in afscheidsshirt en te midden (rechtsonder) van de 2 elftallen die in actie kwamen (foto links: Alexander Wagener).
Glenn Duijzer in afscheidsshirt en te midden (rechtsonder) van de 2 elftallen die in actie kwamen (foto links: Alexander Wagener).

Bindend & boeiend clubicoon Glenn Duijzer verlaat SEV

Sport 1.118 keer gelezen

Leidschendam - Zaterdag zei Glenn Duijzer (49) voetbalclub SEV vaarwel met een afscheidswedstrijd ("Ik kreeg de rode kaart van de scheidsrechter, mijn vader!") tussen een vriendenelftal en SEV Veteranen 3, met een barbecue, en met afscheidsredes en cadeaus. En daarmee kwam een eind aan ruim 50 jaar lidmaatschap van de familie Duijzer, want oom Theo en vader Arie (in die volgorde) gingen hem met ruime tussenpozen voor.

Glenn's zoon Jordan (SEV F6) gaat voetballen bij SV Oosterheem, waar zijn andere zoon Dylan (bijna 3) wellicht spoedig zal volgen. Het gezin Duijzer woont er in de buurt. Om zijn leeftijd verlaat hij de club niet. "Ik loop hier nu zo'n 47 jaar rond, maar heb het niet meer naar mijn zin bij SEV. Over de bekende druppel die de emmer deed overlopen zal ik het niet hebben, maar ik heb het idee dat er vanuit het bestuur te veel aandacht naar het eerste elftal uitgaat. Dat gun ik trainer Frank Dobbe zeer, en ik ben ook blij dat SEV gepromoveerd is, maar er is meer dan het eerste elftal."

Duijzer was absoluut geen begenadigd voetballer, speelde altijd in lagere elftallen, maar bond en boeide mensen met het organiseren van talloze activiteiten; de jaarlijkse 'Pannenkoek'-wedstrijd tegen de G-afdeling, de oprichting en organisatie er omheen van 'Het Elfde Gebod' (toenmalig SEV 11; huidige Veteranen 3, dat eigen elftallogo droeg), de vele voetbalreisjes naar het buitenland met en voor vrienden en verwanten, leiderschap van F6 en meer.

Voor de voetballerij zal Duijzer niet verloren gaan. De medewerker van de Economische Voorlichtingsdienst blijft interviews maken voor de website HaaglandenVoetbal.nl en blijft betrokken bij 'zijn' club ADO Den Haag en het voetbaltijdschrift ELF.

Vriend en collega-vader bij F6 Maiko van Leeuwen (ooit tweevoudig invaller in SEV 1) verwoordde de gevoelens van velen in de laatste toespraak het best. "Laten we hopen dat je ooit weer terugkeert waar je thuis hoort, SEV. Een vereniging, welke vereniging dan ook, bestaat immers uit heel veel passanten, maar wordt voornamelijk in stand gehouden door een paar clubiconen die de clubcultuur bewaken."

"Mensen die misschien soms een klein beetje ijdel zijn maar die vaak achter de schermen heel, heel veel doen voor een elftalletje of voor een club. Zo'n man was jij, zo'n man ben jij. Doodzonde dat een clubman vertrekt als het gevolg van passanten. Er is een spreekwoord dat zegt; als we elkaar niet meer zien dan ligt dat aan jou. Ik weet zeker dat ik voor heel veel mensen hier spreek als ik zeg; keep in touch!"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant