De start van de 10 km op sportpark Westvliet.
De start van de 10 km op sportpark Westvliet.

Parcoursrecords Rabo Molenloop verbroken

Sport 191 keer gelezen

Voorburg - De jongste kinderen (van 3 tot 8 jaar) waren dé bikkels van de 24e Rabo Molenloop op 21 juni. Zij renden om 10.00 uur in de stromende regen de Kidsrun van 1000 meter. De meesten namen kletsnat, maar met een 'big smile' hun medaille in ontvangst.

Andere helden waren de lopers van Running Blind. Atleten die niet of nauwelijks kunnen zien, liepen het soms oneffen en bochtige parcours, waarbij ze volledig op hun buddy vertrouwden. En op de 5 en 10 kilometer werden drie parcoursrecords verbroken: door Timo de Geus, Irene Aldersma (beiden 5 km) en door Janna van Dijk (10 km).

Enthousiaste scholen
Met vier lopen, een scholenkampioenschap op de 2,5 km en een teamkampioenschap op de 5 km waren er vele winnaars. Het scholenkampioenschap werd dit jaar gewonnen door basisschool Pius X uit Voorburg West. Voor het eerst namen ook twee scholen uit Leidschenveen deel aan dit kampioenschap: de Montessorischool en de Balans.

Ook het teamkampioenschap op de 5 km werd gewonnen door een school, de sportklas van het Teylingen College Leeuwenhorst uit Noordwijkerhout. Zij werkten ruim twee maanden lang naar deze wedstrijd toe. Hun voorbereiding bestond uiteraard uit looptrainingen, maar ze ontdekten ook van welke voeding je energie krijgt en wat je het beste kunt eten om snel te herstellen. Ze kregen de opdracht om thuis deze gezonde maaltijden klaar te maken en stuurden hun gymdocent Rick Freke als bewijs selfies vanuit de keuken.

Gezond
Wethouder Nadine Stemerdink van de gemeente Leidschendam-Voorburg die het startschot geeft op de 5 en 10 kilometer, vindt juist die invloed van sporten op een gezonde leefstijl belangrijk. "Dit is een fantastisch loopevenement met bijna 900 hardlopers van jong tot oud. Ik ondersteun graag alle vormen van sport, omdat het zo goed is voor lichaam én geest." Dat is ook precies de reden waarom zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid het loopevenement sponsort. Hoofdsponsor Rabobank onderstreept dit door zelf met een team lopers mee te lopen op de 10 kilometer.

Individuele toppers
Natuurlijk waren er bekers en bloemen voor de beste individuele lopers op alle afstanden. Bovendien werden drie parcoursrecords verbroken op de 5 en 10 km. Timo de Geus en Irene Aldersma braken het record op de 5 km (was 16.26 en19.59) en Janna van Dijk dat van de vrouwen op de 10 km (was 41.50). De winnaars (eerste prijzen) op de verschillende afstanden zijn: 1 km: Sebastiaan Sprong (4.44) en Tess Homan (4.38), 2,5 km: Justin van Dooren (8.37) en Lotte Langerak (9.59), 5 km: Timo de Geus (16.25) en Irene Aldersma (19.20) en 10 km: Vincent Bruis: 36.26 en Janna van Dijk: 41.22.

AV Sparta is alle vrijwilligers (circa 100), de EHBO, de politie en de diverse sponsoren dankbaar. De vereniging maakt zich op voor de 25e Molenloop in 2016. Kijk voor foto's, filmpjes en uitslagen op www.avsparta.nl/molenloop.

Kinderen aan de start voor hun afstand.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant