Mohamed Rafi slaat een vier tijdens zijn innings van 27 runs.
Mohamed Rafi slaat een vier tijdens zijn innings van 27 runs.

Joost van Kessel legt basis voor nipte overwinning VCC

Sport 103 keer gelezen

Voorburg - Een zeldzame 'hattrick' van bowler Joost van Kessel (drie wickets met opeenvolgende ballen) legde afgelopen zondag de basis voor de derde overwinning van VCC in de crickethoofdklasse.

Na een zwakke start (43 voor 4) kende het bezoekende Rood en Wit een redelijk herstel in de middle order (1175 voor 5). In de slotfase van deze innings sloeg Joost van Kessel (3 voor 25) driemaal achtereen toe. In plaats van pakweg 150 runs strandde Rood en Wit daardoor op 133 runs, wat een haalbare target voor VCC zou moeten zijn. Desondanks werd het een wedstrijd met wisselende kansen.

De man in vorm, Floris Kingma, was dit maal snel vertrokken. Hingorani en Rafi kwamen tot respectievelijk 16 en 27 runs. Hun vertrek bracht Tim (47) en Bas (15) de Leede op het graswicket. In de laatste over moesten er nog vier runs worden gemaakt. Door een 'drietje' was nog slechts een single nodig van de laatste vier ballen. Tim de Leede bleef met een match winning 54 not out. VCC staat onderaan, maar moet in staat zijn degradatie te ontlopen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant